Het Wel&Wee van Heren 3 – 36 holes

//Het Wel&Wee van Heren 3 – 36 holes

Het Wel&Wee van Heren 3 – 36 holes

Wedstrijdverslag

door: René Groot Bruinderink

En nu is het afgelopen!

Het derde team zondag 36 holes is eindelijk uitgespeeld. Onze eerste wedstrijd stond namelijk nog op stapel op het moment dat andere teams al bijna klaar waren. Na een afgelaste eerste speeldag, het paasweekend en het gastheerschap trokken wij pas op 23 april ten strijde. We spelen derde klasse met de kern van een team dat vorig jaar promoveerde naar de tweede klasse. Dat is het team met die rode truien die de “wel en wee” pagina overspoelt. Ronald (captain), Eric, Jan-Willem en René werden vergezeld door de nieuwe eerste man Robbie en tweede man (Nunspeet competitie rookie) Timmo – versterking van voren dus. We hebben de hele winter lekker met alle 36 holes teams geoefend, blauwe truitjes en bijpassende broeken uitgezocht en nagedacht over onze aanstaande ontmoetingen met Anderstein, de Pan, Amsterdam Old Course en ’t Sybrook.

Ik zat te overwegen om dit stukje de titel “en dan is er ook nog nieuws van de heren op zondag” mee te geven. Tot mijn verbazing hadden alle andere herenteams namelijk nog geen “wel en wee” uit de pen gedrukt. Een andere mogelijke titel was “ken je plek”. Onze eerste speeldag ging zoals gemeld niet door en dus hebben Ronald en René in Leusden een paar holes meegelopen met het tweede team. Goede tegenstanders voor onze teammaten van vorig jaar, tja – de tweede klasse is andere koek, lijkt meer op taaitaai namelijk. Willen we wel promoveren mocht het überhaupt tot de mogelijkheden behoren?

Twee weken later, op de eerste speeldag in onze poule waren we gastheer. We konden het eens goed bekijken en spotten vanaf de backtees op noord-1, zuid-1 en zuid-2 en dat bracht een glimlach teweeg. Ja, dit is herkenbaar en Nunspeet is inderdaad niet makkelijk. Anderstein werd in de Pan gehakt door een mix van basisspelers en invallers en de Pan-captain wist tijdens het diner (we hebben overigens veel complimenten voor de catering op Nunspeet ontvangen) te melden dat ze vast en zeker kampioen zouden gaan worden.

Fast forward naar afgelopen zondag – op het strijdtoneel de Old Course (want die was verregend op de eerste speeldag). Wat kunnen ze daar naast de Arena een mooie dag neerzetten, wat een mooie afsluiting is het geworden. Na drie speeldagen heeft de Pan inderdaad drie dikke overwinningen. Edoch, dat geldt ook voor de Nunspeetse, weliswaar met een iets minder doelsaldo. We moeten dus winnen, minimaal 10-8, anders wordt het handhaven. Ook voor deze speeldag werd er stevig in het pannetje met invallers en basisspelers geroerd en stond de opstelling van den Dolder vast. Stuk voor stuk en op iedere positie golfers met een fors lagere handicap. Wij hebben alleen op de laatste dag een invaller moeten meenemen. Henk Mol – daar kun je op bouwen, want ja, alles heeft ie gewonnen. We kwamen met 4-2 achterstand de foursomes uit en spraken elkaar moed in, dat was ook tegen de Old Course gebeurd en toen wonnen we toch ook alle singles.

Afgelopen zondag wonnen we drie van de vijf singles. Het pannetje stond ineens te koken, want deze poule eindigde op de inhaaldag met nog één flight in de baan, bij de laatste green, eerst in een short game en toen in een putting-contest. Het publiek stond twee rijen dik met ingehouden adem te kijken. En ja, het is gelukt, het wordt 9-9, en we handhaven ons. Wat een prachtige competitie. Namens het team en voor het team bedankt mannen! Nu kunnen we weer aan de handicaps werken in de moeder van alle competities, de Tiger, ook weer van die backtees.

Het team

De stand

De (tussen)stand in de poule vind je hier.

Door |2023-05-17T08:50:25+02:0015/05/2023|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie