Het Wel&Wee van Dames 2 – 18 holes

//Het Wel&Wee van Dames 2 – 18 holes

Het Wel&Wee van Dames 2 – 18 holes

Wedstrijdverslag

door: Medi Holstege

Competitie 2023: Wat een spannend einde!

Voor Dames 2 / 18 holes begon de competitie al op 23 maart in Brummen op golfbaan Kasteel Engelenburg. Vol goede moed reden wij richting Zutphen en werden hartelijk ontvangen door de kasteelvrouwen.

Helaas verliep de wedstrijd tegen onze ‘zuster’vereniging Het Rijk van Nijmegen niet helemaal zoals verwacht, maar dat deed aan de gezelligheid geen afbreuk. Met twee gewonnen en een gelijkgespeelde single en slechts een gewonnen dubbel, waren wij na deze dag op de laatste plaats beland met slechts zeven punten.

De week erna waren wij gastvrouw in Nunspeet, dus waren er geen punten te verdienen. Wel hebben wij onze medespelers heerlijk in de watten gelegd en daardoor misschien wat zand in de ogen gestrooid…. Gezamenlijk sloten wij deze gezellige en goed verzorgde dag af met een voortreffelijk diner. Complimenten aan alle medewerkers van Het Rijk! Wat een mooi visitekaartje. Onze captain voorspelde grappend in haar speech, dat iedereen op moest passen, want wij zouden sterk terugkomen! (al om gelach:)

De derde wedstrijddag moest er dus echt iets gaan gebeuren en gelukkig konden wij de wedstrijd tegen Welderen op de prachtige Lochemse baan afsluiten met een zege. Vier gewonnen singles en twee gewonnen dubbels leverden 18 punten op, waarmee wij op de derde plek belandden.

Daarna togen wij naar golfbaan Welderen in Elst. Na weken van regen was de baan in een natte kleiachtige substantie veranderd. Zwaar om te spelen en geen enkele uitrol. Waarschijnlijk prachtig met de bloesem en in de zomer, maar met veel regen in deze tijd van het jaar niet echt een aanrader. Maar wij sloegen ons erdoor heen en met maar liefst vijf gewonnen en een gelijkgespeelde single en drie gewonnen dubbels sleepten wij 21 punten binnen. Een top resultaat!

Toch bleven wij op de derde plaats. Lochem en Nijmegen hadden al drie wedstrijden gewonnen en wij pas twee. De laatste en afsluitende dag op Het Rijk van Nijmegen moesten wij tegen de Lochemse spelen en zou dus de beslissing vallen. Bij winst zouden drie teams drie gewonnen wedstrijden hebben en zou het aantal gewonnen holes de doorslag moeten brengen. Geen gemakkelijke opgave, Lochem had alles nog gewonnen en had aan een gelijk spel genoeg voor de winst. Nijmegen was geheel afhankelijk van ons resultaat, omdat zij zelf niet speelden.

Afgelopen donderdag, 20 april, togen wij richting Nijmegen voor onze afsluitende competitiedag. Winst was ons doel! Iedereen was enigszins gespannen, maar ach waar gaat het eigenlijk allemaal over?  We begonnen goed op de glooiende Groesbeekse Zuid/Noord. We wonnen vier singles, verloren er een en speelden er een gelijk. Goed voor 11 punten van de 22 te verdelen punten. We gingen de dubbels in met de opdracht minimaal 1 punt te behalen; moet toch kunnen leek ons. Maar wat bleek, de eerste dubbel kwam binnen met een verloren wedstrijd en ook de tweede dubbel deed het niet beter…. O jee, alle hoop nu op die laatste dubbel. Zouden wij niet in staat zijn om die laatste punt binnen te slepen? Wij bleven wachten bij de green, maar zeiden niets. De laatste hole ging om gelijk of verlies…. wat een spanning. Maar heel beheerst ging het putje er van een mooie afstand in en speelden zij gelijk: gelukkig 12 punten, dus winst!

Maar nu, hoe stond het met het totaal aantal gewonnen holes…? Onder de borrel werd er druk gespeculeerd, maar de gastvrouwen van Nijmegen hielden de spanning erin en het verlossende woord kwam tijdens het diner: Nunspeet KAMPIOEN met slechts 1 gewonnen hole verschil! Het had niet spannender kunnen zijn. Wij werden getrakteerd op een heerlijk compleet aspergepakket.

Zo een spannende competitie hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Leuk als de teams zo gelijkwaardig blijken te zijn. Voldaan kijken wij terug op deze bijzonder gezellige competitie 2023, maar zijn ook heel blij weer gewoon op onze eigen mooie baan te mogen spelen!

Namens Dames 2 18 holes: Bep Hermanides, Thérèse Leeman, Wil Willemsen, Margriet de With, Jos de Wit en Laetitia Burger, Medi Holstege (captain)

De kampioenen

Het team

De stand

De (tussen)stand in de poule vind je hier.

Door |2023-04-23T17:09:21+02:0023/04/2023|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie