Het Wel&Wee van Dames 1 zondag 27 holes

//Het Wel&Wee van Dames 1 zondag 27 holes

Het Wel&Wee van Dames 1 zondag 27 holes

Wedstrijdverslag

door: Sandra Vrijhof en Marianne Kers

Zondag 02-04-2023

De competitie is ook voor ons als team weer van start gegaan. We startten op de Sallandse welke we vorige week hebben voorgespeeld en dat was best zwaar, nat, kleigrond, modder etc. De afgelopen regendagen zullen de baan niet beter gemaakt hebben. Dan realiseer je je weer wat voor prachtige baan we toch op Nunspeet hebben. Maar alle teams hebben daar last van dus we gaan ervoor!

Helaas moeten we starten zonder Nathalie, die lekker aan het skiën is en ook helaas zonder Anouck die een blessure heeft wat natuurlijk enorm balen is voor haar. Onze captain heeft Linda Klomp ingevlogen en daar zijn we uiteraard blij mee, bedankt Linda!

Na een hartelijke ontvangst op de Sallandse startten we met gezonde spanning de greensome partijen. Gelukkig is het droog maar er stond een koude wind, het was in het begin nog even bibberen ondanks de thermokleding van een aantal dames. De baan lag er gelukkig een stuk beter bij dan de week daarvoor, ondanks de nodige regen van de afgelopen dagen.

Met een 4-2 voorsprong is het tijd voor de lunch, worden de individuele tegenstanders nog even besproken en gaan we gestaag onder aanmoediging van Anouck, die er vandaag wel gezellig bij is, van start met de singles. Deze spelen we heel goed en we sluiten af met winst van 15-3 en dat tegen het thuisspelende team! Wat een lekker begin van de competitie, nu weten we ook wat winnen is waar we dan ook heel blij mee zijn. We ontvangen zelfs felicitaties vanuit Italië van Nathalie.

Het zonnetje breekt door en het was dan ook gezellig op het terras van de Sallandse. We sluiten af met een BBQ en dat begin april. Zeer voldaan gaan we allemaal met een goed gevoel huiswaarts. De kop is eraf, volgende week is het Pasen en onze tweede wedstrijd spelen we thuis.

Zondag 16-04-2023

De tweede speeldag van de competitie is een thuiswedstrijd. Een bijzondere dag want onze teamgenoot Saskia is vandaag jarig dus vroeg op om de slingers en ballonnen op te hangen. En bij jarig zijn hoort natuurlijk een cadeau én bloemen, ook voor onze Anouck die eerder deze week jarig was. Beide dames waren verrast en zijn even lekker in het zonnetje gezet; wat een feestje en gezelligheid om zo de dag met elkaar te beginnen. En omdat we compleet zijn als team was het tijd voor een groepsfoto. Na tien maal klikken zat er een leuke bij, altijd lastig om te kiezen waar we allemaal schappelijk op staan!

Omdat we in een poule van vier teams zitten spelen we op onze mooie thuisbaan ook een wedstrijd, best druk, dagje gastteam zijn, starten en spelen, maar Heren 3 – 36 holes was ook gastteam dus die hebben ons ‘s morgens geholpen met spotten op Noord. Top gedaan mannen, nogmaals dank, al dachten niet alle teams zo: hé Ronald: waar is mijn bal gebleven… en over de rest zullen we ons maar niet uitlaten.

Anouck zorgde dat de dag verder op rolletjes liep aangezien 27 holes lopen helaas nog niet lukt gezien haar blessure.

Met een 6-0 voorsprong gaan we lunchen en ja onze captain had goed voor ons gezorgd, er waren kroketten! Wederom hebben we ons weer verbaasd dat één van de teams tijdens de

lunch al aan het wijnen was, het lijkt wel het meilandjes team. Wij houden ons koppie er nog maar even bij, eerst maar eens de buit binnen halen.

Hoe groot het handicap verschil vorig jaar in ons nadeel was is het verschil nu ruim in ons voordeel. Iedereen wint zijn single en sluiten de dag af met 18-0! Nu hadden we wel een wijntje verdiend en hebben gezellig met onze tegenstanders geborreld voor het diner. Dat was zoals we op de Nunspeetse kunnen verwachten weer super geregeld en alle teams hebben genoten van een heerlijk diner.

Samen als team hebben we deze topdag nog even geëvalueerd en wat hebben we het gezellig samen. Niet alleen tijdens de competitie maar ook daaromheen. De competitie duurt uiteindelijk maar vier of vijf wedstrijden en afspraken voor samen spelen werden alweer gemaakt. We kijken nu al uit naar ons nachtje weg de laatste wedstrijd. Maar eerst op naar de polder, Dorhout Mees, deze wedstrijd is voor ons vriendschappelijk.

Het team

De stand

De (tussen)stand in de poule vind je hier.

Door |2023-04-18T22:14:15+02:0018/04/2023|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie