Het Wel en Wee in 2024 van Dames 1 50+ 18 holes

//Het Wel en Wee in 2024 van Dames 1 50+ 18 holes

Het Wel en Wee in 2024 van Dames 1 50+ 18 holes

Wedstrijdverslag

door: Captain Tera Arendsen

We hadden niet gedacht dat het ons opnieuw zou lukken om kampioen te worden maar we zijn er vanaf de eerste wedstrijd zeker voor gegaan.

Donderdag 2 mei, onder zomerse omstandigheden, hebben we geknokt voor wat we waard zijn op de mooie baan van de Keppelse Golfclub in Hoog Keppel.
Op deze eerste rokjesdag was alleen winst genoeg om poulekampioen te worden en de sterke dames van de Rosendaelse te verslaan. En dat was geen gemakkelijke opgave. Dames met een langdurige competitie-ervaring en, kijkend naar de handicaps, waren zij ons ook daarin de baas. Kortom A Tough Cookie! Tot de binnenkomst van de laatste greensome bleef het spannend. De singles waren geëindigd in een gelijkspel, dus kwam het er op aan de winst in de Greensomes naar ons toe te trekken. Door twee van de drie Greensomes gewonnen te hebben en één gelijk gespeeld is ons dat ruimschoots gelukt.

Maar ook de teams van de Engelenburg, de Keppelse en het Rijk van Nijmegen, waar we in de voorgaande weken tegen speelden, waren niet voor de poes.

Ons team met Hanneke Looijen, Gon van Ommen, Wilma Hardevelds, Petra van Uffelen en Tera Arendsen kreeg, naast dat wij dit seizoen slechts één keer onze sterke speelsters Ineke van der Graaf en Dieneke Stoker konden inzetten, een heel fijne aanvulling in de persoon van Nita Bos.

Kou, regen, drijfnatte banen, harde wind, het heeft ons niet kunnen deren. De starttijd van onze eerste wedstrijd op 4 april op de Rosendaelse werd zelfs uur na uur uitgesteld i.v.m. de baanconditie. Uiteindelijk mochten we wel de baan in wat resulteerde in gelijkspel voor alle teams.

Samen trainen, samen voorspelen, het was zeker niet voor niets geweest: we werden steeds meer een team en in de greensomes raken de tweetallen steeds beter op elkaar ingespeeld. De Ladies in Red, een team om rekening mee te houden! En volgend jaar hopen we weer van de partij te zijn.

Rest mij een woord van dank aan onze Vereniging voor het faciliteren van onze competitietraining.

Dames 1 50+ 18 holes

Door |2024-05-15T22:18:21+02:0015/05/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie