Handicarttrofee

Handicarttrofee

Wedstrijdverslag

door: Monica Menke

Soms val je in de prijzen, maar deze keer is die prijs dat je een stukje “mag” schrijven, en ik ben weer aan de beurt. Helaas zonder de onmisbare hulp van Ingrid Zonnevylle (zie verslag midzomernacht), maar ik doe weer een poging.

Deze keer betreft het de handicartwedstrijd. Deze wedstrijd heeft als doel de Stichting Handicart te ondersteunen. Stichting Vrienden van Handicart heeft ten doel: “Het bevorderen van de doelstelling en het ondersteunen van het werk van de statutair te Utrecht gevestigde stichting: Stichting Golf voor mindervaliden ”Handicart”.

Toen bedacht ik mij: daar moet toch een andere benaming voor zijn? Ik dacht dat je kunt zeggen ‘een persoon die graag wil blijven golfen ondanks zijn beperking op dat moment’. Je bent beperkt om het spel in al zijn facetten te spelen. Eigenlijk een beetje golf beperkt! Dus die handicart is nodig om zo nog zo lang mogelijk van het spel te kunnen blijven genieten op onze mooie baan en daarbuiten. Dan is er op de Nunspeetse een wedstrijd aan gekoppeld waarin wij met wat extra inleg deze stichting kunnen helpen en zo onze handicarts kunnen behouden en/of de aantallen uitbreiden.

Helaas waren er maar 26 deelnemers, maar….. allen hebben ook een extra bijdrage gegeven wat een mooie opbrengst gaf. We konden €525 overmaken voor de stichting. Die €525 is goed voor een halve handicart op onze baan (per €1000 aan donaties of gelden binnenkomend bij de stichting is één handicart beschikbaar op onze baan).

Nita Bos is onze ambassadrice voor deze stichting en zij was uiteraard weer content met dit bedrag. Hopelijk kunnen we een volgende keer met meer mensen deelnemen aan deze wedstrijd. Wie weet hebben we ooit zelf een handicart nodig!!

Deze wedstrijd heeft de volgende resultaten opgeleverd:

  1. Nita Bos met 40 punten;
  2. Petra van Uffelen met ook 40 punten (na cardmatching) Petra en Nita gaan de Regiofinale spelen op golfclub Havelte. De landelijke finale is begin oktober op golfclub Anderstein;
  3. Thom Holstege met 38 punten;
  4. Maarten Horsman 38 punten (na cardmatching).

Van harte gefeliciteerd allen.

De winnaars

NaamHCPPl HCPStbf score
1Nita Bos25.73240
2Petra van Uffelen23.82940
3Thom Holstege15.51838
4Maarten Horsman19.22238
Door |2023-10-04T09:36:03+02:0029/06/2023|Categorieën: handicart, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie