Foursome

Foursome

Wedstrijdverslag

door: Cris en Jos

Foursome van 15 april 2023

Volgens velen is de Foursome de meest moeilijke spelvorm bij golf.

Wij hadden er dus ook geen enkele moeite mee om als zevende op onze lus Oost-Zuid te eindigen. Wanneer dan wat later de constatering komt dat dit de zevende plek is van de acht flights op die lus dan realiseren wij ons dat onze score toch niet zo heel geweldig was.

Niettemin: het levert wel een heel mooie prijs op in de vorm van een korting van 50% op een golfles, welke overigens ook absoluut nodig blijkt.

Om terug te komen op de moeilijkheid van deze spelvorm, het blijkt voor alle flights best ingewikkeld afhankelijk te zijn van elkaars vorm gezien de winnende scores: 32 stableford punten op OZ (Margitte en Victor Schoof) en 34 stableford punten op ZN (Dieneke en Hans Stoker).

Uiteraard onze felicitaties voor beide prijswinnende echtparen. Voor de overige uitslagen verwijzen wij gemakshalve naar de uitslagenlijst op de website.

Jammer was wel dat door het wegvallen van één paar, twee flights op OZ maar met drie spelers van start gingen. Bij ons was Ankie Bronkhorst degene wiens partner niet aanwezig was en zij dus alleen speelde. Dat deed zij overigens op de eerste negen fantastisch, maar op de tweede negen, volgens haar eigen zeggen, “waardeloos”. Of dat door ons spelniveau kwam of niet hebben we voor alle zekerheid maar niet gevraagd.

Toch is, ook voor ons, de conclusie gerechtvaardigd dat deze wedstrijdvorm een heel leuke vorm is om te spelen. Afhankelijk zijn van elkaars slagen maakt dat je vaak op andere plekken komt dan normaal (bij ons was dat te vaak ergens in het bos of in een struik) en je dus je eigen strategie daarop moet aanpassen.

Kortom: gezellig gespeeld met een wat minder dan gehoopt puntentotaal, maar wel een mooie prijs rijker.

De winnaars

Oost-zuidTeamStbf score
1Margitte en Victor Schoof 32
2Koos Versteeg en Ingrid Zonnevylle30
Zuid-noordTeamStbf score
1Hans en Dieneke Stoker34
2Corinne en Henk van der Meijden32

Door |2023-09-18T19:26:28+02:0017/04/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie