Fourball Betterball

//Fourball Betterball

Fourball Betterball

Wedstrijdverslag

door: Annette en Maarten Horsman

Verslag Fourball betterball op 22 oktober 2022

Op zaterdag 22 oktober 2022 stond de fourball betterball wedstrijd op het programma, ook wel afgekort tot FBBB. Niet-golfers zullen misschien denken: Is dit een politieke fusie tussen het FvD en de BBB? Ik zie de boreale Baudet al gaan op de trekker om de reptielen te pletten. Of betekent het “Febo Bitter Ballen Bedrijf”?

Wij weten wel beter. Het is een teamgebeuren en dat werkt druk verhogend want je wil niet onder doen voor je partner en bijdragen aan een goede score. Gelukkig speel je wel je eigen bal en dat is te prefereren boven om en om slaan.

De weersverwachting zag er veelbelovend uit, we waren ingedeeld met gezellige flightgenoten namelijk de familie Wiedenhoff en na drie weken knus in een camper gebivakkeerd te hebben hadden we alle vertrouwen op een goed eindresultaat.

We dachten als een sterk team te eindigen in de top 3 maar de werkelijkheid bleek dat we met de zevende plaats genoegen moesten nemen en een stukje mochten schrijven. De teambuildingsessie in de camper had niet het gewenste resultaat gebracht.

Het begin was goed met mijn birdie op Oost-1 gevolgd door 2 pars van Annette maar ik heb daarna veel punten verspeeld op de greens en had Annette regelmatig nodig als reddende engel om nog enigszins te scoren. Hopelijk zet ze me niet bij het grofvuil komende week. Bij onze flightgenoten ging het om en om en ik moet zeggen dat Theo nog steeds een prima bal slaat ondanks zijn tanende fysieke gesteldheid.

Op Oost-8 begaf zijn gemotoriseerd vervoermiddel het en dan zie maar dat als je de Wegenwacht nodig hebt ze nergens te bekennen zijn. En dat terwijl er zelfs een ANWB golftoernooi gaande was. Gelukkig zat Annette in een handicart en kon Theo instappen als bijrijder. Hulde aan marshall Marcel die de berging van het vehikel heeft geregeld.

Na de zuidlus onder prima weersomstandigheden te hebben volbracht kwam we op het punt waar we allemaal naar uit hadden gekeken: de 19de hole. Ik had bij het begin al voorgesteld om de kaarten van tevoren vast in te vullen en lekker in het restaurant te gaan zitten. Theo was er wel voor te porren maar de fanatieke dames wilden de wei in.

Nadat iedereen binnen was werd de prijsuitreiking verricht door Willem Evers. Willem begon zeer tactvol met een minuut stilte om Harry van Dalfsen, oud-voorzitter en zeer gewaardeerd lid van de Nunspeetse, te gedenken die 18 oktober in Portugal was overleden. Wij zullen Harry herinneren als een zeer hartelijk en markant persoon, een zakenman pur sang. Onze deelneming gaat uit naar Karin en de familie.

Er waren veertien flights gestart wat neerkomt op 28 teams, een goede opkomst en dat is mooi want het inschrijfgeld gaat naar het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf. Diegene met de hogere scores waren benieuwd of het aantal punten voldoende was om in de prijzen te vallen.

Het bleek dat Rob Berendsen een eagle op Zuid 6 had geslagen en daar werd hij voor beloond met een mooi vogeltje. Een mooie prestatie, proficiat Rob. Deze eagle bleek cruciaal te zijn voor de eindstand want Karin en Rob scoorden 46 punten op Zuid-Noord en werden daarmee overall eerste. Zij ontvingen een voucher voor een rondje golf op Golfclub Amsteldijk.

De andere prijswinnaars op Zuid-Noord waren Sandra en Nuy die met 44 punten tweede werden.

Op de lus Oost-Zuid werden Ineke en Tineke eerste met 44 punten en was de tweede plaats voor Lidwien en Phillipe met 41 punten.
Zoals eerder gemeld eindigden Annette en ik als zevende en kregen ieder een doosje ballen en een kortingsvoucher voor een golfles van iemand die er verstand van heeft en ik denk dat ik die lessen harder nodig heb dan Annette.

Alle prijswinnaars werden door Marcel verzocht om zich naar buiten te begeven voor een foto. Annette was, of in de wolken door het behaalde resultaat, of in gedachten bij een Ryder Cup overwinning in het verleden want ze kwam ten val en rolde het talud af richting vijver en kwam gelukkig voor het pad tot stilstand zodat een koud bad haar bespaard bleef. Er werden geen fracturen, kneuzingen en kleerscheuren geconstateerd zodat de schade beperkt bleef tot een van de net gewonnen ballen die het ruime sop koos. Het zijn dan wel Homar-ballen maar stoppen homaar.

Van dit amusante tafereel waren alleen de prijswinnaars getuige en er zijn helaas geen filmopnamen van het gebeuren. Die hadden zo in een of ander bloopers programma gekund.

Wij kunnen terugzien op een mooie herfstdag en een gezellige wedstrijd met Theo en Evelien op onze mooie baan in Nunspeet.

De winnaars

Oost-ZuidTeamScore:
1Tineke Jager &
Ineke van der Graaf
44
2Lidwien van Loon &
Phillippe van den Boogert
41
Zuid-noordTeamScore
1Karin Kaptein &
Rob Berendsen
46
2Sandra en Nuy Vrijhof44

Door |2022-10-25T11:07:36+02:0023/10/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Karin Kaptein 26 oktober 2022 om 17:24 - Antwoorden

    Héél leuk verslag familie Horsman van een idem dag!

    En de eagle van Rob, nog nooit zo’n mooie gezien.
    Was een “slam-dunk” vanaf 125 meter… recht tussen de vlaggenstok en de rand van de hole…. bal kon geen kant meer op!

Geef een reactie