De Nunspeetse Heeren in Nijmegen

//De Nunspeetse Heeren in Nijmegen

De Nunspeetse Heeren in Nijmegen

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

Met een slechte weersverwachting in het vooruitzicht togen 46 dappere Heeren toch naar onze zusterbaan het Rijk van Nijmegen. Onderweg kregen we alvast een voorproefje van wat ons mogelijk te wachten stond want het kwam met bakken uit de hemel. Mijn chauffeur Frits en ondergetekende waren blij dat we niet op de fiets waren gegaan, hoewel een waterfiets misschien een nuttig vervoermiddel had gebleken. Achteraf bleek het weer geweldig mee te vallen: op een klein hevig buitje na konden alle spullen droog in de auto terug naar huis.

Zoals gebruikelijk was alles prima geregeld door het Rijk van Nijmegen: de koffiemachines, gevulde koeken en kokosmakronen stonden klaar voor de deelnemers die de barre omstandigheden en drukte op de Nederlandse wegen doorstaan hadden.

Er werd gestart van de eerste en de tiende tee en wat direct opviel was de uitmuntende staat van de fairways. Ze zagen er zo mooi uit dat ik in de veronderstelling was dat je er niet vanaf mocht spelen en daarom mijn bal links ofwel rechts van de fairway deponeerde om zo de fairways te sparen. Uit ervaring bleek dat dit niet goed is voor je score en balvoorraad, hoewel je ook wel wat ballen vindt in het hoge gras. Uit de scores bleek dat ondanks het gebrek aan dennenbomen en smalle fairways de Nijmeegse lus toch niet een ‘’walk in the park’’ is maar dat er blijkbaar andere factoren meespelen die ons beletten om een goede score neer te zetten. De hoogste scores waren 35 punten terwijl in Nunspeet regelmatig rondjes van in de 40 gescoord worden door de winnaars.

Voor het diner had men de keuze uit vis of vlees, zijnde zeebaars of kipsaté, en een toetje met koffie na. De Heeren lieten het zich goed smaken. Tussen het hoofd- en nagerecht werd de prijsuitreiking gedaan en als dagwinnaar kwam Jan de Gier uit de bus met een score van ‘’slechts’’ 35 punten, hij kreeg de Homar polo uitgereikt. Goede tweede was Gerrit Bronkhorst met eveneens 35 punten maar Jan heeft een lagere handicap en dat wordt aangehouden bij een start op tee 1 en tee 10. Gelukkig voor Gerrit had hij wel samen met Wils Pronk de 2-pot. De Neary was voor Wils en de Longest voor Jan de Gier.

De wedstrijdleiding attendeerde de deelnemers op de komende Old Grand Dad wedstrijd van zaterdag 1 juni waar slechts 8 inschrijvingen zijn, dus opa’s als je mee wil doen, schrijf je in via Proware. Het is voor een goed doel.

En dan is er ook nog de Dames-Heerendag op 25 juni met koffie, apfelstrudel, borrel en haring, een culinaire combinatie, volgens zeggen. Een uitgelezen kans om met de charmante dames van onze vereniging de wei in te gaan, dus wees er op tijd bij.

Als laatste wil ik mijn mede commissieleden Gerard, Frits en Gerrit bedanken voor de assistentie en Harry voor het regelen van de food en drinks. Ik hoop dat iedereen een leuke dag heeft gehad ondanks eventuele tegenvallende resultaten.

De winnaars

PosSpelerScore
1Jan de Gier35
2Gerrit Bronkhosrt35
3Pim Krijnsen35
4Vic Kriel34
5Tonie Herkert34
6Henk van de Veen34
7Eric Tamminga33
Door |2024-06-04T09:33:51+02:0004/06/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Steve 9 juni 2024 om 12:09 - Antwoorden

    Het was een prima dag qua ballen voorraad: 3 verloren en 8 gevonden! De fairways waren fantastisch. Wat een uitdagende baan. Top dag met hele fijne gezelschap.

Geef een reactie