De Hakron Bokaal van 27 maart 2024

//De Hakron Bokaal van 27 maart 2024

De Hakron Bokaal van 27 maart 2024

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

Het voorjaar is begonnen, de baan is weer qualifying en dan weten de trouwe deelnemers aan de Heerendag dat het tijd wordt voor de jaarlijkse Hakron wedstrijd met de uitreiking van de Hakron bokaal aan de winnaar van het birdie klassement 2023 van de Heerendag.

Ondanks dat buienradar een grote blauwe vlek liet zien die zich precies over Nunspeet zou gaan bewegen viel het erg mee met de regen dus het weer konden we niet als excuus gebruiken voor eventueel slecht spel.
Er waren 64 deelnemers en daarvan bleven er 47 voor het diner en de prijsuitreiking.
De firma Hakron was vertegenwoordigd door Christian, Simon en Geert die zich vrij hadden kunnen maken van de drukke dagelijkse bezigheden wat zeer werd gewaardeerd door de deelnemers en de Heerendagcommissie.
Het is mooi dat onze trouwe sponsor zelf de gezellige sfeer tijdens de Heerendag kan ervaren en zien hoe populair de Hakronnetjes zijn onder de Heeren.

Nadat er tijdens de borrel de nodige evaluatie van de gelopen ronde met de flightgenoten had plaatsgevonden werd ons verzocht om plaats te nemen aan de tafels.
Coen heette de heren van Hakron welkom en benadrukte dat de Heerendagcommissie al bijna 20 jaar erg blij is met de sponsering en hoopt dat deze nog lang stand zal houden.
Allereerst werden de winnaars van de dagprijzen bekend gemaakt. Er was op 2 lussen gespeeld; Noord-Oost en Oost-Zuid.
Omdat de Hakron dag een zekere associatie oproept met de familie van ’t Slot deed niemand minder dan oom Gerard de prijsuitreiking.
De Neary was voor Adri Meijer die er wel heel dicht bij lag, Rob van Kranen zou die put gegeven hebben. De Leary was voor Alle de Wit en beide kregen een doosje ballen gesponsord door Wim van de Poel.
Vijf gelukkigen deelden de 2’s pot en de sponsor Hakron was natuurlijk nieuwsgierig hoeveel Hakronnetjes deze dag zouden kosten. Dat bleken er 17 te zijn waarvan Alle deWit er 3 voor zijn rekening nam en Marcel Scholten een dure klant bleek die op Oost 8 een birdie sloeg, de Hakron hole, wat een extra large Hakronnetje oplevert.
De eerste vier prijzen voor de beiden lussen werden snel aan de winnaars uitgedeeld want de keukenbrigade stond al in de coulissen te trappelen om het hoofdgerecht uit te serveren.
Er was keus uit vlees, vis of vega, dus voor ieder wat wils en dat alles was weg te spoelen met wit of rood druivensap samen met andere verfrissende drankjes al naar gelang de voorkeur.

Na het hoofdgerecht werd het tijd voor het hoofdgerecht van de wedstrijd, de uitreiking van de Hakron bokaal aan de winnaar van het birdie klassement over 2023.
En door wie kan dat beter gedaan worden dan door Good Old Henk van ’t Slot, de geestelijk vader, samen met Rob van Kranen, van de Hakronnetjes.
Henk begon met het bedanken van de stille kracht uit Epe, Henk Eilander die het birdie klassement trouw bijhoudt.
Henk had flessen whisky voor de winnaars van de 6e tot de 2e en het viel op dat het toch wel de betere golfers zijn die zich in de top regionen begeven.
6e met 13 stuks Jan Daan Felderhoff
5e met 13 stuks Alle de Wit
4e met 15 stuks Eric Tamminga
3e met 22 stuks Henri Steneker
2e met 22 stuks Jan van de Craats

De spanning steeg want de gedoodverfde winnaar bleek gepasseerd te zijn door een nieuwe ster aan het Hakronnetjes firmament namelijk Jan ten Have met 24 birdies.
Wie had dat gedacht, Jan heeft namelijk niet zo veel meegedaan maar maakte wel indruk op zijn Heerendag debuut door 5 birdies te scoren.
Hakron mag wel rekening gaan houden met dit fenomeen en de Hakronnetjes begroting naar boven bij te stellen.
Henk overhandigde de prachtige Hakron wisselbokaal gevuld met een goede malt whisky aan een trotse Jan ten Have.
Alle aanwezigheden haalden opgelucht adem want er stond ons geen uitgebreide overwinnaarsspeech van Jan van de Craats te wachten, maar wie schets onze verbazing toen Jan ten Have een epistel tevoorschijn toverde waarbij de sigarendoos van Jan van de Craats in het niet viel. Maar als winnaar is je een moment van glorie gegund en Jan memoreerde aan het feit dat hij met Saskia de putting cursus van Robert-Jan Derksen heeft gevolgd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen, dus mannen wat let ons. Misschien kunnen we groepskorting krijgen.
Jan vertelde dat hij iedere Heerendag voor 100% voor de birdies had gespeeld met een goed resultaat want in de weinige wedstrijden die hij meegespeeld heeft had hij een gemiddelde van anderhalf per keer.
Hij bedankte de heren van Hakron, Christian, Simon en Geert dat zij dit mogelijk maken en eindigde dat we eigenlijk allemaal winnaars zijn op de Heerendag.
Mooie woorden en als we er bij stilstaan zijn we bevoorrecht dat we, de een wat fitter als de ander, een mooie dag kunnen hebben in goed gezelschap en amicale sfeer. Laten we dat koesteren.

Christian beloofde ons de sponsering voort te zetten ondanks dat de bouwwereld de gevolgen van alle regeringsmaatregelen goed kan merken. Er is ruimte in het budget wat natuurlijk niet betekent dat Jan ten Have iedere Heerendag met 5 Hakronnetjes naar huis mag gaan.

We gaan het volgend jaar zien.

De winnaar

Door |2024-04-03T11:19:16+02:0003/04/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Henk van ‘t Slot 4 april 2024 om 22:35 - Antwoorden

    Maarten,
    Wat heb je er weer een prachtig mooi verhaal van gemaakt. Niets te veel wat mij betreft, maar opgetekend zoals het deze avond is gegaan. Goede samenhorigheid in een stijl waardig aan de Heerendag.
    Laten we met elkaar deze vrienden club blijven koesteren.

Geef een reactie