Damesdag 4 Rijkbanen

//Damesdag 4 Rijkbanen

Damesdag 4 Rijkbanen

Wedstrijdverslag

door: Lammy Elving & Nelly van Daal

Onder een stralende zon liep het terras van het Rijk van Nijmegen rond 11:00 uur vol met bijna 100 vrouwen van de vier Rijkbanen. De koffie met Marikenbrood was zeer welkom na de lange rit die de dames al achter de rug hadden.

De voorzitter van Het Rijk van Nijmegen, Luc Rohof, verraste ons met een welkomstwoord waarin hij het unieke karakter van deze gezelligheidswedstrijd benadrukte. Het is nog niet eerder gebeurd dat de vier Rijkbanen samen een wedstrijd organiseren.

De teams van drie of vier dames waren zoveel mogelijk een mix van Nijmeegse dames en dames van één van de andere banen. Omdat de wedstrijd op Noord-Oost was, moest soms een flink eind worden gelopen naar de starthole, maar de marshall stond klaar om enkele dames naar de verste holes te brengen met het “treintje”. Hoewel enkele dames hun starthole niet meteen vonden, stond bij het klinken van de toeter iedereen toch klaar. Al gauw klonken er links en rechts vreugdekreten van birdies en parren.

De zon verschool zich steeds meer achter de wolken, maar het bleef aangenaam golfweer tot er berichten kwamen dat er onweer op komst was. “Gaan we het halen?” was de vraag die iedereen bezighield. Nee, dus. De meeste dames waren met de 16e of 17e hole bezig toen de eerste druppels vielen. Daarna kwam er best onverwacht een flits met kort daarop een hele harde klap onweer. Iedereen vluchtte naar de dichtstbijzijnde schuilhut en dames met buggy’s gingen meteen richting clubhuis. Zo kon het gebeuren dat er schuilhutten vol zaten met wel 20 dames en daar werd de gezelligheid, die er door de baan al was, voortgezet.
Na ongeveer 45 minuten schuilen ging de toeter en konden we veilig maar drijfnat naar het clubhuis. Jammer dat de wedstrijd op deze manier nogal bruut werd verstoord, maar op de goede stemming had het geen enkel effect. Bij de nazit zat iedereen gezellig door elkaar.
De dames van Nunspeet, Sybrook en Margraten bleven uiteraard eten en daar hebben veel Nijmeegse dames zich bij aangesloten. De Green 46 zat vol en er werd genoten van een aspergemaaltijd (pasta of salade).

De afsluiting van de wedstrijd was even wat ingewikkeld maar uiteindelijk was er een winnend team: het team van Jacintha de Wildt, Mariël Berkhout, Margriet de With en Riet Ligthart.
De neary werd geslagen door Gemma van Bogerijen-Joosten. Dames gefeliciteerd.

Aan diverse tafels werd al druk gespeculeerd over het vervolg van deze eerste gezamenlijke wedstrijd en gezien het enthousiasme lijkt het erop dat er een nieuwe traditie is geboren.

Foto’s

Door |2024-05-27T11:49:44+02:0027/05/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie