Dames/Heerendag

Dames/Heerendag

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

De Dames-Heerendag, woensdag 28 juni 2023

Dat klinkt natuurlijk erg ouderwets en wellicht komt er in de toekomst een LHBTIQA+ dag om met de tijdgeest mee te gaan. Ik moest even googelen wat het precies inhoudt, maar het is me veel te ingewikkeld, dus ik blijf toch maar in de categorie “normale” man voor de resterende tijd.

Er stond de deelnemers van de Dames-Heerendag een druk programma te wachten. Allereerst was er ontvangst met koffie of thee en een lekkernij. Daarna werd het tijd voor de wedstrijd, die met een shotgun gestart werd op alle lussen. Met 94 inschrijvingen was de hele baan nodig voor een vlot verloop.

Dames-Heerendag: de titel wekt de verwachting dat het een ‘’Battle of the Sexes’’ betreft en dat klopte dit jaar ook. De weergoden waren ons gelukkig gunstig gestemd, want de gemoederen kunnen dan gemakkelijk verhit raken in het heetst van de strijd. De temperatuur was behoorlijk gedaald en er was zelfs af en toe een verkoelende nevel. Perfect geregeld door de organisatie (of zou het gewoon toeval zijn:).

Bij de doorloop kreeg iedereen een verfrissende salade op het terras en aansluitend kon men proberen de longest drive te slaan bij de pro David op de driving range. De afstanden en balvlucht werden geregistreerd door TrackMan, dus daar viel niet over te discussiëren. Om jullie niet in spanning te houden: Anouck Hage won bij de dames en Johan Smit bij de heren. In de baan was onze andere Pro, Carolien Driessen, te vinden met speltips.

Bij binnenkomst op het plein stonden de jongens en meisjes (mag je dat nog zeggen?) van de horeca klaar met een heuse biertap, gekoelde wijnen en andere dranken en werden er heerlijke hapjes geserveerd. Daar was iedereen wel aan toe en de bekende verhalen van net gemiste puttjes, pech tegen een boomtak en dergelijke waren niet van de lucht.

Maar er stond ons nog een event te wachten: de officiële introductie van Trackman op de driving range. Liesbeth van Wijk, general manager van Het Rijk van Nunspeet, gaf uitleg over de mogelijkheden, zoals het virtueel spelen van een andere baan en competitieve spelletjes met een groep. Voor diegenen die al regelmatig op de driving range zijn te vinden zal het zeker een aanwinst zijn en wellicht zullen anderen, door de TrackMan Range te proberen, meer gaan oefenen. De pro’s Carolien en David en Het Rijk-medewerker Jari staan altijd klaar voor nadere uitleg en assistentie. Björn Driessen, ons beste (jeugd)lid, opende op uitnodiging van Liesbeth de wedstrijd “TrackMan Openingstoernooi Bullseye” en legde de lat hoog met zijn score. Dus download de app: TrackMan golf en ga de uitdaging aan om Björn te verslaan!

Als slotstuk kwam de welbekende Haringparty en daar had iedereen naar uitgekeken, want het was al weer enige tijd geleden dat dit ons werd aangeboden. Muzikaal opgeluisterd door Troubadour Ed met een breed repertoire, liet ook de beentjes swingen op de dansvloer. Van ‘Lou de palingboer’ had ik al gehoord, maar er bleek ook een ‘Ab de haringboer’ te bestaan, die ons verwende met het zilte zeebanket en dat alles kon weggespoeld worden met koude dranken.

Coen Holstege en Tineke Jager verzorgden de prijsuitreiking, voor de winnaars van de afzonderlijke lussen waren er flessen wijn, alsook voor de winnaars van de Neary’s: Mayke Marechal, Yvonne Schipper en Harry Klumper. En wat was de uitslag van The Battle of the Sexes? Met miniem verschil hebben de Heeren gewonnen en zij ontvingen allen een bal met opdruk: winnaar Dames/Heerendag. Zuinig op zijn mannen, want volgend jaar winnen de dames misschien.

Oude tijden herleefden, het was erg gezellig en een woord van dank is op zijn plaats:

  • Aan Het Rijk van Nunspeet voor de aangeboden Haringparty, de TrackMan-competitie en het beschikbaar stellen van de gehele baan.
  • Aan de Damesdag- en Heerendagcommissies, voor de wedstrijdorganisatie. In het bijzonder Tineke Jager en Wim Cofino, een hele klus zo’n wedstrijd regelen.
  • Aan de pro’s Carolien en David voor hun assistentie en tips.
  • Aan de horecamedewerkers en Ab voor het verzorgen van de natjes en de droogjes.
  • Aan en de marshalls voor assistentie en het heerlijke koele water in de baan.

Wij kijken nu al uit naar de revanche volgend jaar en hopelijk wordt dat net zo’n gezellige dag. Laten we gewoon ouderwets doorgaan met deze wedstrijd.

De winnaars

Noord-OostDamesHeeren
1Lien GroenhuizenCoen Holstege
2Thérèse LeemanPim Krijnsen

Zuid-NoordDamesHeeren
1Marjolijntje KuiperWim Evers
2Anouck HageEd van Went

DamesHeeren
1Jacqueline BenckhuijsenMarcel Scholten
2Annette HorsmanJandaan Felderhoff

Door |2023-09-19T10:39:55+02:0029/06/2023|Categorieën: Damesdag, Heerendag, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie