Cross country – Jubileumeditie

/, Lustrum/Cross country – Jubileumeditie

Cross country – Jubileumeditie

Wedstrijdverslag

door: Frank Korzaan

Jubileum Cross-Country vrijdag 8 juli

Na de diverse jubileumwedstrijden tijdens de feestweek was het de dag van de eerste van twee cross-country wedstrijden. Er was veel belangstelling voor deze bijzondere vorm van golf, dwars door het bos, over en tussen bomen en struiken door.

Zoals anders, gewoon rechtuit slaan (wat al moeilijk genoeg is voor velen van ons), is er bij dit spelletje niet bij. Een goede kennis wat je met elke club kunt en niet kunt bleek van groot belang.

Het weer was geen spelbreker en na de koffie met wederom iets lekkers, ging elk team op zoek naar zijn startplek. Geen gewone teeboxes, maar soms midden in het bos of midden op een fairway. De route was duidelijk aangegeven en er waren twee speciale activiteiten, waarvan er één niets met golfen te maken had, maar wel met de historie van de Veluwe als jachtgebied.

“Ridder Dolf”, Nederlands kampioen boogschieten en onlangs tweede geworden van Europa, deed een ieder voor hoe dat in zijn werk ging en moest elke speler een keer op de doelen schieten; wilde zwijnen en een levensgroot hert van kunststof, op de zandverstuiving van hole noord-6.

De andere opdracht was een putting contest op de oefengreen bij noord 1. Dat bleek uiteindelijk een scherprechter te zijn. Een putt van 1 meter, één van 2,5 meter en één 4,5 meter kon aftrek opleveren van slagen (er werd bruto=netto strokeplay gespeeld), maar ook
strafslagen, vooral bij de putt van 1 meter, die iedereen toch eigenlijk behoort te maken!

Het parcours was afwisselend en zeer geslaagd volgens iedereen en leverde bij velen slagen op waarvan men niet eens wist dat ze die in huis hadden.

De captains van de flights zorgden voor de scorekaart administratie en uiteindelijk ging het team van captain Louis Hellebrekers er met de winst vandoor door het minst aantal slagen te noteren. Louis speelde met Rudy Hoogenberg, Annie van Norel en Annet Schumacher. Zij kwamen binnen met een netto score van 48 slagen en een mooie score op zowel het onderdeel boogschieten als op de
putting green.
Tweede werden Hetty Schinkel met Auke Hermanides, Auckje Smid en Daan Samkalden met 55 slagen.
De derde prijs ging naar Jandaan Felderhoff met zijn gezelschap van Dineke Stoker, Els van der Woude en Jaap van Petegem. Zij scoorden één slag meer, 56 derhalve.

Vermeldenswaard is nog de hole in one van Jan van Meurs. Geen officiële hole in one omdat het geen officiële hole was, maar hij kreeg toch een mooie fles cava voor zijn prestatie.

Een zeer geslaagde dag, niet in het minst door de fantastische nazit met muziek van troubadour Arnoud Kas. De polonaise aan het eind zei voldoende!

De winnaars

team
Score
1.Louis Hellebrekers, Rudy Hoogenberg, Annie van Norel en Annet Schumacher.48
2.Hetty Schinkel, Auke Hermanides, Auckje Smid en Daan Samkalden55
3.Jandaan Felderhoff, Dineke Stoker, Els van der Woude en Jaap van Petegem56

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2022-09-07T17:59:21+02:0010/07/2022|Categorieën: Jubileum, Lustrum|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jaap van Petegem 12 juli 2022 om 15:57 - Antwoorden

    En dank aan de opzetter en uitzetten van dit prachtige parcours, de schrijver van bovenstaand stukje !

Geef een reactie