Clubkampioenschap strokeplay

//Clubkampioenschap strokeplay

Clubkampioenschap strokeplay

Wedstrijdverslag

door: Alle de Wit

Het Clubkampioenschap Strokeplay op de Nunspeetse 2023.

We hebben weer een prachtig weekend gehad op de club. Het weer begon wat mistig, maar het is voor de rest van het weekend prachtig geweest, ideaal golfweer. De baan was alweer een stuk beter dan aan het begin van het jaar, al kan en moet dat wat betreft de greens nog wel een heel stuk beter.

Bij de mannen was Björn de absolute favoriet en bij de vrouwen was dat Anouck.

Op de eerste dag nam Anouck een flinke voorsprong en ook Björn startte voortvarend, met in de tweede ronde een baanrecord op de lus Zuid-Noord met 1 onder PAR, 71 (het oude baanrecord was 73 en van hemzelf). Toch werd het nog behoorlijk spannend, met name omdat Floris de laatste ronde startte met op Oost 1 bijna een eagle (birdie) en eagle op Oost-2 (in één keer op de green en de putt holen). Dat doe ik ook weleens, maar dan schrik ik wakker en blijk ik nog in mijn bed te liggen.

Maar uiteindelijk heeft Björn toch gewonnen, waarmee hij gewoon weer zijn klasse laat zien. En bij de vrouwen heeft Anouck soeverein gewonnen met een ruime voorsprong. Beide kampioenen van harte gefeliciteerd. Bij de dames zijn Corinne tweede en Soo derde geworden met maar twee slagen verschil. Overigens heeft bij de mannen de jeugd het overgenomen, met Floris als tweede en Finn als derde. Ook jullie gefeliciteerd.

De oude garde is wat dat betreft toch wel aan het afhaken. Oud-kampioen Jan van de Craats heeft zelfs in een licht emotionele bui aangegeven niet meer mee te willen doen. Ondanks de nieuwe elektrische trolley, was het toch te zwaar (54 holes in één weekend), wellicht was de deceptie van een score van 9 op hole 18 iets te veel. Maar zoals het gezegde luidt, beter een 9 op 18 dan een 18 op 9.
Zelf vond ik het ook best wel zwaar, maar om twee rondes met Björn en Floris te mogen lopen is toch genieten. En zondag was het heel gezellig met Thijs en Douglas, met veel goed golf. Verder waren er dit weekend mooie rondes onder 80 van Finn, Jan, Thijs, René en natuurlijk de twee toppers.

Binnen de clubkampioenschappen was er ook nog een spannende strijd gaande om de zevende plek, de plek die eigenlijk niemand wilde. Ik heb een boel blije gezichten gezien na afloop van mensen die de dans om een stukje te mogen schrijven ontsprongen zijn. Helaas was ik de sjaak, maar gelukkig krijg je dan korting op een golfles, zodat ik de volgende keer beter in staat zal zijn om de zevende plaats te vermijden.

De wedstrijd was weer perfect georganiseerd, wat altijd erg fijn is als je meedoet. Daarvoor dank aan de organisatoren.

Nu op naar het volgende toernooi, het Club Kampioenschap Foursome.

De winnaars

Ronde 1Ronde 2Ronde 3Totaal
1Anouck Hage819888267
2Corinne Noordman939596284
3Soo Klumper939499286
Ronde 1Ronde 2Ronde 3Totaal
1Bjorn Driessen767176223
2Floris Brendel757974228
3Finn Vlaardingerbroek788180239

Door |2023-09-18T19:37:20+02:0004/09/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Robert van de Riet 5 september 2023 om 16:03 - Antwoorden

    En natuurlijk van harte gefeliciteerd
    Anouck en Björn met het club kampioenschap.

Geef een reactie