Clubkampioenschap strokeplay

///Clubkampioenschap strokeplay

Clubkampioenschap strokeplay

Wedstrijdverslag

door: Lidwien van Loon

Liefde in de baan
Een verslag door Lidwien van de Clubkampioenschappen Strokeplay 2022

Twee dagen lang in de zon met een heerlijk briesje. Twee dagen lang om gedurende 54 holes het uiterste van je concentratie te verlangen, je doorzettingsvermogen te beproeven en je gevoel voor humor overeind te houden. Twee dagen lang om na elke slag te denken wat beter had gekund, wat anders had gemoeten en hoe mooi je de volgende slag dan zou maken. Twee dagen lang om je keuzes te aanvaarden, vooral als ze niet de juiste bleken. Om mild te zijn voor jezelf en je liefde voor het spel. Want zonder liefde geen golf.

Zaterdag bleek deze stelling al te kloppen. Flightgenote Petra wist dat haar René haar zou opwachten na de slag om de eerste 36 holes, en dat leidde tot een ongekend stijgende lijn in haar prestaties. Met steeds minder slagen en steeds preciezere chips en putts (eentje van zeker 20 meter!) wakkerde het aanstaande welkom van René ook haar liefde voor het golfspel aan.

Op zondagochtend kwam ik ’s ochtends op de fiets flightgenote Ilse al tegen. Ze was goed verzorgd door haar Theo uitgezwaaid die haar aan het einde van de eerste hole op Zuid-1 alweer stond op te wachten om haar nogmaals zijn hart onder haar riem te steken. Op afstand vlogen de vonken ons al om de oren. Maar de vlam sloeg pas echt in de pan toen flightgenote Annette eenmaal op Noord haar Maarten in het vizier kreeg die parallel op Oost met Rinus en Carla een oefenrondje liep. Annette was vanaf dat moment niet meer te houden en scoorde de ene PAR na de andere om op de laatste hole waar Maarten haar al tegemoet liep, haar liefde te verklaren met een birdie. Het verbaasde me dan ook niet dat Annette de ongekroonde koningin van de dag werd met de beste score onder de deelnemende vrouwen van die dag. Kortom, er is liefde nodig in de baan. Vooral veel liefde.

En natuurlijk speelden er ook mannen mee in dit kampioenschap. Wybe Jan zal jullie graag van alle details voorzien. Douglas wist zich staande te houden tussen de pubers, nog even want de liefde van Floris voor het golfspel bracht Floris terug bij De Nunspeetse. Hartverwarmend dat na afloop op het terras leden speciaal kwamen proosten, al hadden ze ondanks hun liefde voor het spel niet kunnen deelnemen aan deze strokeplaykampioenschappen. Om met wat geleende woorden van Toon Hermans af sluiten:

Als de liefde niet bestond
Zouden golfers het terras verlaten
Ze hebben niets meer te bepraten
Als de liefde niet bestond

Als de liefde niet bestond
Dan was de hele golferij bedorven
De fairways waren uitgestorven
Als de liefde niet bestond

De winnaars

DamesRonde 1Ronde 2Ronde 3Totaal
1Corinne Noordman888599272
2Maartje Merx949296282
3Annette Horsman999894291
HerenRonde 1Ronde 2Ronde 3Totaal
1Björn Driessen676975211
2Alex Plakke807582237
3Douglas Driessen777982238

Door |2022-08-29T15:05:33+02:0028/08/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|2 Reacties

2 Comments

  1. H.J.M Alink 29 augustus 2022 om 15:48 - Antwoorden

    Wat een schitterend verslag Lidwien, chapeau

  2. margreeth elffers 1 september 2022 om 16:59 - Antwoorden

    Hoi lidwien,
    Wat een lief verslag, mooi opgeschreven, met rake observaties.
    Met plezier geschreven denk ik en zeker een plezier om te lezen.

Geef een reactie