Clubkampioenschap matchplay

//Clubkampioenschap matchplay

Clubkampioenschap matchplay

Wedstrijdverslag

door: Douglas Driessen

De clubkampioenen van 2023 zijn bekend.

Anouck Hage was bij de vrouwen de onbetwiste nummer 1 en bij de mannen kon Björn Driessen het clubkampioenschap matchplay op zijn erelijst bijschrijven.

Met negen deelneemsters was de immer opgewekte wedstrijdleider Marianne heel content: 50% meer speelsters dan vorig jaar.

Ook bij de mannen maar zeventien deelnemers, in mijn ogen toch wel wat weinig voor een club met 900 leden. Iedereen zal zo zijn of haar redenen hebben om niet mee te doen, maar volgende keer hopen we toch op meer animo.

Matchplay is de oervorm van golf. Het heeft ook alles in zich. Het is een mens tegen mens strijd en als je loopt te klungelen verlies je maar één hole en is niet je hele ronde naar de knoppen. Daarbij heb je de kans om eens te spelen tegen mensen met wie je dat waarschijnlijk anders nooit zo doen.

Zo speelde Björn in de eerste ronde tegen Ben Schoon. Voor allebei een mooie ervaring. Ben (hcp 23.3) steeg boven zichzelf uit met één birdie en vijf parren en kon van dichtbij zien hoe makkelijk golf er ook kan uitzien en hoe ver en recht de aanstormende jeugd slaat. Björn met hcp +2.9 heeft uiteindelijk de partij in zijn voordeel beslist, maar heeft vooral ook een leuke ronde gespeeld. En daar gaat het natuurlijk om: een sportieve wedstrijd in een leuke sfeer waarbij er helaas maar één kan winnen.

En zo zijn er meer memorabele wedstrijden gespeeld: Ronald Gorel en ondergetekende speelden een mooie partij die pas na een play off beslist werd op hole 19. Over een paar jaar hebben we het nog over die erg korte put die ik op hole 18 miste voor de winst en over de drie minuten zoektijd naar een bal, die wel een eeuwigheid leken te duren.

En zo zijn er meer verhalen te vertellen.

Anouck die de laatste tijd niet kon spelen vanwege een blessure, Finn die volledig is doorgebroken met oerdegelijk golf (wie veel oefent en speelt wordt echt beter!) en mooi tweede is geworden, Corinne die zondag respectievelijk achttien en negentien holes heeft gespeeld en net niet heeft gewonnen en al die andere mooie momenten. Je had er bij moeten zijn.

Laten we met al die wedstrijdspelers die onze club rijk is nu eens afspreken om de volgende clubkampioenschappen in grote getale in te schrijven. Hoe meer zielen.. Er kan er maar één winnen maar zonder deelnemers is er geen wedstrijd.

Volledigheidshalve hieronder de data voor de volgende clubkampioenschappen:

  • 29 en 30 juli CKS strokeplay Senioren;
  • 2 en 3 september CKS strokeplay;
  • 23 en 24 september CKS foursomes.

Rest mij de Wedstrijdcommissie te bedanken en uiteraard het Rijk: onze baan wordt weer mooier en mooier, hij lag er fantastisch bij en het maaien van de greens en het verzetten van de holes op zondagochtend werd zeer op prijs gesteld.

Redactie: Ook de “best of the rest” wedstrijd werd gespeeld. De uitslag vindt u hiernaast.

De winnaars

Match playDamesHeren
1Anouck HageBjörn Driessen
2Soo KlumperFinn Vlaardingerbroek
3Linda KlompAlle de Wit
4Corinne NoordmanDouglas Driessen
Best of the restHCPPl HCPStbf score
1Wim Evers16.52038
2Ben Schoon23.32938
3Lidwien van Loon19.42538
4Ilse Nadort17.42338

Door |2023-09-18T18:47:13+02:0006/06/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie