Bird watching day

/, Communicatie, Natuur/Bird watching day

Bird watching day

NGF-Birdwatching day op de Nunspeetse 7 mei

Elk voorjaar rond mei wordt al jarenlang de NGF-Birdwatchingday (vogelteldag) georganiseerd. De NGF zorgt op hun site voor de diverse materialen en bepaalt de datum waarop geteld gaat worden. Na afloop verwerken zij de gegevens en publiceren die op hun site. Inmiddels doen er ongeveer 70 golfbanen in Nederland aan mee.

Dit jaar is deze vogeltelling voor de tweede maal georganiseerd op Het Rijk van Nunspeet, door de Flora- en Faunacommissie.

Het was een bewolkte dag en de voorspelling was regen, gelukkig bleef het droog en hadden we een geslaagde telling.

Er waren in totaal 14 enthousiaste tellers present. Voor de telling werden de aanwezigen verdeeld in twee groepen, die verschillende routes liepen over de baan. Er was extra expertise aanwezig voor de telling, een bioloog uit Nunspeet, die de soorten uitstekend kent.

Heel leuk was dat er nog twee vogelaars onder de deelnemers waren. Dit helpt natuurlijk met het spotten en herkennen van de vogels en hun geluiden.

Op de telling worden alle vogelsoorten geteld die worden gehoord en gezien.

In totaal zijn er 44 soorten vogels geteld dit weekend, vorig jaar waren dit er 43.

Spectaculaire soorten die we gezien hebben zijn: vuurgoudhaan, goudhaan, boomleeuwerik, sperwer en nog veel meer.

Na afloop van de telling rond 09.15u was er in het clubhuis koffie, thee en een lekkernij aangeboden door Flora- en Faunacommissie. Dit was ook zeer gezellig met veel geanimeerde gesprekken tot besluit, zoals eigenlijk altijd op de 19de hole.

Alle de Wit

Door |2023-09-18T18:53:04+02:0012/05/2023|Categorieën: BaanInfo, Communicatie, Natuur|0 Reacties

Geef een reactie