3 stokken en een putter

//3 stokken en een putter

3 stokken en een putter

Wedstrijdverslag

door: Jan ten Have

Terwijl ik dit stukje schrijf op de zondagavond nadat ik als zevende ben geëindigd in de 3-stokken-en-een-putter wedstrijd komt de zoveelste hoosbui van de afgelopen week naar beneden. Gisteren was het de gehele dag raak met een continue regenbui gedurende de gehele dag. Op vrijwel elke baan in Nederland zou dan de wedstrijd voor zondag zijn afgelast. Maar niet op Nunspeet!

Overigens is wel kenmerkend voor deze wedstrijd, dat deze grote kans maakt om niet door te gaan vanwege de planning ervan in de winter. En dat terwijl het, wat mij betreft, de leukste winterwedstrijd is vanwege het format: drie stokken en een putter. Voor de wedstrijd wordt al van je verwacht dat je nadenkt over de te volgen wedstrijd tactiek!

Voor mij geldt dat ik zeker geen stok meeneem om uit de greenside bunker te slaan omdat ik geen fan ben van bunkers en ze altijd probeer te vermijden. Blijkt dat tijdens de wedstrijd het prima lukt om er twee keer uit te slaan met een gap wedge, zo zie je maar weer wat die tactiek waard is.

Vooraf had ik in Proware gezien dat ik vroeg mocht starten met Wim Lubberding (inderdaad neef van Henk, voor de ouderen onder ons bekend van Peter Post, Jan Raas, Gerrie Knetemann, etc) en de voorzitter van de Wedstrijdcommissie Marianne Kers. Met die vroege start, en de zeer snelle flights voor ons op de OZ-luscombinatie bleef ons zeker drie hoosbuien bespaard.

Met Marianne kom ik bij de andere drie leden van de Wedstrijdcommissie die het vandaag voor ons mogelijk maakten om aan de goed georganiseerde wedstrijd deel te nemen. Het begon met Michaël die de flightindeling voor zijn rekening nam inclusief het verwerken van de wijzigingen vlak voor de wedstrijddag. Daarna was het de beurt aan Marcel voor het uitreiken van de wedstrijdkaarten en het innen van het inschrijfgeld (deelnemers: mocht je nog niet betaald hebben doordat er sprake was van een technische storing graag alsnog in orde maken). Tenslotte was het Annette die de uitslag verzorgde, wat dit keer ook extra werk opleverde vanwege de deels haperende kiosk, en op de haar bekende charmante wijze de prijsuitreiking voor haar rekening nam.

De Wedstrijdcommissie bestaat verder nog uit Annie, Wim, Vincent en Monica.

Namens alle deelnemers wil ik jullie alvast weer bedanken voor het organiseren van de wedstrijden gedurende het komend wedstrijdseizoen.

De winnaars

Oost-ZuidNaamHCPPl HCPStbf score
1Bert Vossebelt18.82236
2Michaël Aarts10.51234
3Wim Lubberding17.92132
4Robbie de Jong8.21032
Noord OostNaamHCPPl HCPStbf score
1Ben Schoon23.72735
2Marjan Bootsma24.63034
3Richard Koelman27.93231
4Peter de Raad27.93231

Door |2023-01-17T10:29:15+01:0016/01/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie