3 stokken en een putter

///3 stokken en een putter

3 stokken en een putter

Wedstrijdverslag

door: Jan Uytenbogaart

PANIEK!!!

Wat doet een echte digibeet, als hij het ‘verzoek’ krijgt van Wim Evers om een verslagje te schrijven, omdat hij met de 3 stokken en een putter wedstrijd zevende is geworden?

Ja, hij raakt in paniek. Ik heb geen computer, geen laptop en geen telefoon met zo’n “tv-schermpje”. Oh ja, ik las net in mijn ochtendkrant dat de gemiddelde mens 4.48 uur per dag met z’n mobieltje in de weer is. Die tijd gebruik ik voor andere dingen (gelukkig!).

Even dacht ik, ik schrijf een verhaaltje en stuur dat per post naar Wim, en hij zal het dan wel in het ‘systeem’ zetten. Maar ………. Ik heb een hele lieve vrouw die wel met de computer om kan gaan, komt er toevallig een mail binnen voor mij, dan print ze ‘m uit en kan ik lezen waar het over gaat. Zo ook de mail van Wim. Moet ik reageren, dan dicteer ik de tekst, zij print ‘m uit, kan ik lezen wat ik verzonnen heb, dan drukt ze ergens op een knop en schijnt die tekst bij de ontvanger aan te komen.

Fantastisch die moderne wereld.

Ik herinner me, dat toen ik 23 jaar geleden lid werd van de vereniging, nadat ik drie handtekeningen had bemachtigd van leden en door de ballotage heen was, we een clubblad hadden. Dat blad kwam elke maand per post bij je thuis. Dat kon je in je handen nemen en lekker op de bank met een kop koffie zitten lezen. We hadden ook nog één keer per jaar een ledenboek, zeg maar “smoelenboek” met foto’s van leden, namen en adressen (de laatste in 2002). Maar ja … nieuwe privacy wetten maken dat waarschijnlijk onmogelijk, want ze worden niet meer gemaakt.

Goed, dan toch maar iets over de wedstrijd. Ik speelde met Marjan Bootsma en Robert van de Riet. Marjan is een hele leuke, aardige vrouw met pit. Ik heb al eens eerder tegen Marieke gezegd, dat ze een hele goede in een commissie zou zijn. Robert ken ik al lang, speelt op de Heerendag altijd mee, aardige kerel en kan heel ver slaan (zeker in vergelijking met mijn slagen). Kortom, het was dus een heerlijke en gezellige flight. We konden continue doorspelen, hoefden niet te wachten en achter ons sloten ze niet aan.

Het is iedere keer weer verrassend als je met 3 stokken en een putter speelt hoe weinig clubs je eigenlijk nodig hebt. Ik speelde 33 stableford punten met vier strepen en dat kwam omdat ik als enige club mijn sandwedge miste. Marjan deed het beter en kwam met 35 punten over de streep en Robert werd gedeeld derde met 36 stableford punten (samen met ‘mijn’ Marieke).

Marieke vertelde mij dat Wybe Jan Nauta met 38 punten eerste was geworden. Van harte gefeliciteerd Wybe Jan.

Na afloop op het terras ‘staande receptie’ op ongeveer 1,5 meter, lekkere chocolademelk met slagroom. Het was weer een heerlijke golfdag met aardige mensen.

Organisatie bedankt!

Oh ja, ik moet nooit meer zevende worden!

De winnaars

Noord-oost lusNaamHCPPl HCPSTBF Score
1Thom Holstege19.12239
2Jan ten Have7.8836
3Karin Kaptein18.22235
4Allan van Laar23.52733
Oost-zuid lusNaamHCPPl HCPSTBF Score
1Wybe Jan Nauta8.21038
2Ben Schoon22.22637
3Robert van de Riet12.91536
4Marieke Uytenbogaart21.22736

Door |2022-01-24T18:46:14+01:0024/01/2022|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie