Nunspeetse jeugd laat van zich horen

/, Communicatie, Jeugd/Nunspeetse jeugd laat van zich horen

Nunspeetse jeugd laat van zich horen

Het seizoen 2022 loopt naar het einde, maar niet voor enkele jeugdleden van onze vereniging. De voorbereidingen voor de competitie gaan binnenkort starten. Ons jeugdteam gaat in 2023 Hoofdklasse spelen en om goed voorbereid te zijn in juni zullen er in de winterperiode veel trainingsuren gemaakt moeten worden.

Opmerkelijk is dat deze 4 jongens zich ook aangemeld hebben voor de Voorjaarscompetitie in april en het zou maar zo kunnen dat Dean, Finn, Björn en Alex de Nunspeetse in Heren 1 gaan vertegenwoordigen. Heel bijzonder voor onze vereniging om 4 jongens (resp. 12, 2 van 15 en 17 jaar) uit eigen kweek al op dit niveau te zien.

Daarnaast is er ook een fanatieke meisjesgroep waar we op korte termijn veel van gaan horen. Heel bijzonder omdat er landelijk gezien niet zoveel meisjes golfen. Nog piepjong maar gesteund door enthousiaste ouders spelen sommigen al jeugdwedstrijden buiten de deur.

Dit is ook niet onopgemerkt gebleven bij de NGF. Drie van onze toppers zijn namelijk geselecteerd om in de komende weken Nederland te vertegenwoordigen.

Dean Janssens en Gloria Bite gaan de op 21 tot en met 23 oktober naar de Belgische kust om op Royal Zoute de interland België- Nederland te spelen.
Dean, lid van de NGF jeugdselectie, loopt al iets langer mee ondanks zijn 12 jaar en is beretrots om de Nederlandse driekleur te gaan verdedigen.
Voor Gloria is het helemaal een verrassing dat ze geselecteerd is en zal er met volle teugen van gaan genieten.
Björn Driessen tenslotte speelt op 17 en 18 oktober het zogenaamde Quadrangular U16. Dit is een jaarlijks terugkerend vierlandentoernooi met teams uit België, Zwitserland en Italië. Dit jaar wordt er gespeeld op de Hoge Kleij, een mooie gelegenheid om de toekomstige toppers aan het werk te zien op één van de moeilijkste banen van Nederland.

Mooi om te zien, dat alle tijd, moeite en investeringen, die er in het jeugdplan zijn gestopt, zijn vruchten afwerpt en een bron van inspiratie zal zijn voor de andere kids.

Wie de jeugd heeft….

Door |2022-10-09T22:20:26+02:0009/10/2022|Categorieën: ClubInfo, Communicatie, Jeugd|0 Reacties

Geef een reactie