Nunspeetse jeugd laat van zich horen

//Nunspeetse jeugd laat van zich horen

Nunspeetse jeugd laat van zich horen

Verslag

door: FTK

Jeugd van de Nunspeetse breekt door op het NK matchplay. En hoe!

Van donderdag t/m zaterdag jongstleden werd op GC Geijsteren het Nederlands kampioenschap matchplay voor amateurs gespeeld.

Via een kwalificatieronde werden de beste 32 spelers en speelsters tot het eindtoernooi toegelaten.

Zowel Britt op den Winkel als Björn Driessen wisten zich voor deze eindstrijd te plaatsen.

Op donderdag werd twee maal 18 holes gespeeld om tot de beste acht te komen. Beiden lukte het met goed spel om de kwartfinales te bereiken. Vooral de overwinning van Björn donderdagmiddag op de favoriet voor de titel Aron Joustra (voormalig clubkampioen van de Nunspeetse!) was een bijzondere prestatie met spel van zeer hoog niveau. Het werd maar liefst 4 om 3.

Ook op vrijdag was het spannend en vooral ook warm. Britt won met 1 up haar partij tegen Sophie Korthuijs en Björn versloeg Marijn Hoogeveen met 2 om 1.

De halve finales waren binnen! Maar er moest op zaterdag, de laatste dag, weer twee maal 18 holes worden gespeeld onder zware omstandigheden. De dertig graden werd zeker gehaald, maar alle deelnemers zetten hun beste golfclub en beentje voor.

Britt zette Noa van Beek aan de kant met 2 up met nog één hole te gaan en wist zo de finale van het NK te bereiken. Een prachtige prestatie!

Björn moest het ’s ochtends opnemen tegen Philip Bootsma (als eerste geplaatst en titelverdediger!) en………. ook hij won zijn partij met 2 up.

Ook in de finale dus. De Nunspeetse deed hiermee duidelijk van zich spreken. Wat een weelde voor ons Veluwse clubje!

In de damesfinale was Sofie Mooij helaas te sterk voor Britt op den Winkel en zij moest de eer aan haar tegenstandster laten met 4 om 3. Maar een topprestatie was het wel om in dit sterke veld de finale te spelen! Hulde!

De herenfinale was een ware thriller.
Björn’s tegenstander Abel Derksen begon goed aan deze finale en stond na zes holes 2 up. Het werd nog erger, want ondanks goed spel was de stand na 11 holes zelfs 3 up voor Abel Derksen. Maar Björn is een bijter, liet zijn hoofd niet hangen en vocht zich terug in de strijd met winst op hole 14 en 15.

Terug naar één down dus!!!
Op de 17de hole wint Björn wederom de hole en zij gaan de 18de spelen met de stand “all square!”
Laat ik jullie besparen wat er allemaal gebeurde, maar het draaide uit op een play-off tussen beide kemphanen. En niet zomaar een play-off!

Maar liefst zes holes (!!!) waren er nodig om deze titanenstrijd te beslissen. Hoe spannend en enerverend kan golf dan zijn!

Helaas verloor Björn deze 6de extra hole door een birdie van zijn tegenstander. Maar wat een prachtige strijd en met toch een meer dan geweldig resultaat voor Björn.

Met de uitnodiging voor Dean Janssens voor het wereldkampioenschap junioren en de twee tweede
plaatsen op dit NK heeft de Nunspeetse zich luid en duidelijk op de golfkaart gezet!

Gefeliciteerd allemaal!

Met gepaste trots namens allen die hebben meegeleefd,

GEFELICITEERD, HULDE EN MOGE DEZE SUCCESSEN EEN VERVOLG KRIJGEN!

De winnaars

Door |2023-09-18T22:40:48+02:0018/06/2023|Categorieën: Jeugd|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jan Meijboom 20 juni 2023 om 19:55 - Antwoorden

    Beste Britt en Bjórn wat een geweldige prestaties!. Bjórn ik heb een paar jaar geleden een 7 holes play off gezien op El Saher bij Valencia ( European Tour). Goede training!!

Geef een reactie