Maandbeker juni

//Maandbeker juni

Maandbeker juni

Wedstrijdverslag

door: Ronald Gorel

Zaterdag 10 juni stond alweer de derde maandbeker van het seizoen op het wedstrijdprogramma.

Persoonlijk vind ik de maandbekers altijd leuke wedstrijden: competitief en strokeplay (in maandbeker 1). Wat wil je nog meer? Helaas horen bij dit soort wedstrijden ook vaak de woorden: frustrerend en confronterend. Het weer was fantastisch (voor sommigen misschien zelfs te warm) en de flight was uitermate prettig.

Ik mocht in de eerste flight starten met Thijs v.d. Schee en Anouck Hage. Mensen die ik goed ken en waarmee het fijn spelen is.

Maandbeker 1 speelde de luscombinatie Zuid-Noord. Niet de fijnste combinatie voor strokeplay overigens. Zuid kan (daar heb je ze) frustrerend en confronterend zijn. Ik begon met een birdie op Zuid-1. Na achttien holes bleek dit ook het hoogtepunt van de dag te zijn. Niet dat ik nou slecht speelde maar het ging niet vanzelf. Makkelijke bogey’s werden afgewisseld met bogey’s die gered werden door een goede chip of een goede putt. Uiteindelijk geen par gemaakt maar ook geen dramatische holes erbij gehad.

Mijn flightgenoten wisten gelukkig wel pars te maken maar liepen ook een keer tegen een score van 8 of een 9 aan. Dat verpest je netto score dan behoorlijk. Thijs had voorspellende gaven want na afloop van de ronde gaf hij al aan dat ik zevende zou worden! “Stukje schrijven Ronaldo!!” en toen moesten er nog twintig mensen binnenkomen………. Maar hij had gelijk. Jandaan Felderhoff won uiteindelijk de maandbeker 1 met een keurige 70 netto. Goed gedaan! En hij heeft nog opvoedkundige woorden gesproken in zijn speech.

Maandbeker 2 werd gewonnen door Marianne Kers met een mooie score van 40 punten! Op de heenweg in de auto had ze nog verteld dat er een goede kaart afviel en dat een goede score dus zeer gewenst was. Als je dan daadwerkelijk een hele goede score binnenbrengt, dan heb je absolute focus gehad! Respect daarvoor. Ze heeft haar parkeerplaats voor een maand veiliggesteld. En ze heeft eerder gezegd: er mag alleen een zwarte Volvo C30 (haar auto) staan en niet een grijze Volvo V40 (mijn auto).

Al met al weer een heerlijke dag op Het Rijk van Nunspeet. Alle prijswinnaars gefeliciteerd, de Wedstrijdcommissie bedankt voor weer een goed georganiseerde wedstrijd en de greenkeepers voor de baan die er prima bij lag.

Tot slot nog het volgende. Een aantal weken geleden waren de greens niet al te best. Daar zijn veel woorden aan gewijd en Het Rijk heeft daar een stukje over op de website geplaatst. Afgelopen zaterdag waren de greens in mijn ogen prima. Verbazingwekkend hoe snel de greens zich hersteld hebben. En als we allemaal onze pitchmarks blijven repareren (en nog een paar meer die vergeten zijn door anderen!) dan blijven we het hele jaar op mooie greens spelen.

De winnaars

Maandbeker 1HCPPl HCPNetto score
1Jandaan Felderhoff10.71370
2Corinne Noordman13.21871
3Monica Menke15.12072
4Michaël Aarts10.91373
5Ronald Barten14.1773

Maandbeker 2HCPPl HCPStbf score
1Marianne Kers18.32440
2Maarten Horsman19.32339
3Laetitia Burger27.63538
4Bep Hermanides23.73036
Door |2023-09-18T18:45:34+02:0011/06/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie