Weergaloos baanrecord Björn Driessen

/, Leden, Tigercompetitie/Weergaloos baanrecord Björn Driessen

Weergaloos baanrecord Björn Driessen

Vrijdag 7 juni 2024 was alweer de vierde Tigercompetitiewedstrijd van dit seizoen. Dit jaar is het de tiende keer dat deze Tigercompetitie wordt georganiseerd.
Voor wie de Tigercompetitie (nog) niet kent: het is een serie van twaalf strokeplaywedstrijden voor mensen met een maximale handicap van 16,0 en de wedstrijden worden gespeeld vanaf de witte tees voor heren en de blauwe tees voor dames.

Björn Driessen had in zijn drukke wedstrijdschema nog wat tijd gevonden om mee te doen deze vrijdagavond. In het kader van de opleiding die hij volgt heeft hij in de middag eerst zijn moeder nog geassisteerd bij een clinic, nog gauw even wat ballen ingeslagen en is toen gestart.

De lus die werd gelopen was Noord-Oost.
Het was een golfronde van Björn die zijn weerga niet kende. Zijn start was fenomenaal, de eerste zes holes maakte hij zes birdies, met nog drie parren op N7, N8 en N9 werd Noord afgesloten met 30 slagen bruto. Op de tweede negen werd het goede spel alleen maar voortgezet. Op Oost maakte Björn nog eens vier birdies (zie de scorekaart voor de details). Inclusief de vijf parren op de overige holes was de score op Oost 32 slagen bruto. De totale ronde was dus 62 slagen………………. Maar liefst tien slagen onder de baan! Het baanrecord (dat al op naam van Björn stond met 68 slagen) is verpulverd. Maar liefst tien birdies en nergens een slag laten liggen. Zijn flightgenoten Gerald en Corinne hebben genoten van zijn spel die dag. Zoals Corinne opmerkte na afloop: “het leek alsof hij het dagelijks deed………….”. Omdat Björn een plushandicap heeft en dus slagen moet inleveren op de baan was zijn nettoscore 66 en had hij 42 stablefordpunten. Zijn handicap ging van +3,6 naar +4,3.

Van de zes baanrecords van de heren op Nunspeet (medal tees en back tees) heeft Björn er inmiddels vijf in zijn bezit. Alleen het baanrecord back tee op Oost-Zuid (69 slagen) is nog niet in zijn handen. Wel heeft hij dit baanrecord al een paar keer geëvenaard.

Björn: van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Op de tweede foto de deelnemers van de Tigercompetitie die dag: Zij waren erbij op deze historische dag.

De Tigercompetitie commissie

NB: de zaterdag daarna eindigde Björn als tweede bij de clubkampioenschappen op de Hilversumsche.
De Tigercompetitie is dus een goede voorbereiding!

Scorekaart Björn Driessen
Deelnemers Tiger Competitie 7 juni 2024

Door |2024-06-11T10:31:06+02:0010/06/2024|Categorieën: BaanInfo, Leden, Tigercompetitie|0 Reacties

Geef een reactie