Verslag Tigercompetitie

//Verslag Tigercompetitie

Verslag Tigercompetitie

Björn geeft met superscores zijn visitekaartje af in de Tiger Competitie (TC)

Tot genoegen van de vele lagere handicappers, is op 2 juni j.l. de TC toch nog van start gegaan. Zover niet bekend het betreft een strokeplay wedstrijd van de back tees voor leden van De Nunspeetse met een maximale handicap van 16.0. In deze 6de editie betreft het 10 wedstrijden, normaliter 12 wedstrijden, gelijk verdeeld over de dinsdag- en vrijdag avonden (2 juni t/m 7 augustus). Degene met de laagste bruto-totaalscore over 5 speelronden mag zich de trotse winnaar noemen van de TC.

Akkoord door het Coronavirus en de daaraan verbonden voorwaarden tot het spelen van wedstrijden, laat het karakter van de TC zich helaas anders aanzien dan in voorgaande edities. Dat wil zeggen dat de 19de hole, zeg maar onze beste hole (hapje & drankje & prijsuitreiking, Bingo) vooralsnog ontbreken. Hopelijk gaat dat in deze editie nog veranderen…

Inmiddels zijn de eerste 2 wedstrijden gespeeld en constateer ik een aantal opvallende verschillen met voorgaande jaren, welke ik u als geïnteresseerde lezer niet wil onthouden.

Allereerst de grote belangstelling voor deelname aan de TC. Hetgeen deels valt toe te schrijven aan het zogenoemde nieuwe leden effect en de deelname van jeugdleden. Gelukkig hoefde de organisatie van de TC de inschrijvende deelnemers niet teleur te stellen, omdat de wedstrijdcommissie in samenwerking met de BV akkoord gingen met het verzoek om het maximum aantal deelnemers te verhogen van 18 naar 30 oftewel 10 flights van 3 spelers. In verband met de invallende duisternis vertrekt de 1e flight, uiteraard onder toezicht van de “golfboa van de dag”, nu om 15.30 uur. Kennelijk is deze “vroege” start met de groeiende flexibilisering van de arbeidsmarkt geen onoverkoombare hobbel meer.

Voor wat betreft de tot dusver behaalde resultaten zou je, met alle respect, kunnen stellen dat de voormalige toppers van Dorhout Mees en Harderwold nog even warm moeten draaien. Gelukkig is de sfeer om competitief met elkaar te spelen er niet minder om. Eerlijkheidshalve doet het mij denken aan de periode dat ik zelf de overstap maakte van Edda Huzid, inmiddels al weer 7 jaar gelden, naar De Nunspeetse. De overgang van brede- naar smalle fairways is groot en doet zeker wat met je mindset. Een “Nunspeetje”, een afslag in het bos en de hole met een hoge score verlaten, is zo gemaakt. Echter naarmate je de baan vaker hebt gespeeld, neemt de “tunnelvrees” af en ontwikkel je meer en meer een soort van game-plan met minder “Nunspeetjes”. Kortom De Nunspeetse moet je leren spelen en dan ga je vanzelf (nog) meer genieten van de charmes & uitdaging van onze prachtige bosbaan.

On der het mom van “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!”, heeft ons Bestuur in 2020 middels een jeugdplan zwaar ingezet op deze categorie. Ja, tijdens de nieuwjaarsreceptie hebben diverse jeugdspelers daar zelfs (commitment)contracten voor getekend. Het is dan ook geen toeval en leuk dat deze aanstormende talenten meedoen aan de TC.

Zover niet bekend zal ik de deelnemende jeugdspelers aan de TC even aan u voorstellen: Wouter Rietvelt 17 jaar en handicap 4.2, Alex Plakke 15 jaar & hcp 11.1 en Björn Driessen 13 jaar & hcp 3.5! In de wandelgangen van de golfclub wordt er al gesproken over het supertrio van De Nunspeetse…

Alex, die in 2020 al van handicap 15 naar 11 is gezakt, laat met solide spel zien dat hij er aan komt. Ondanks een “Nunspeetje” op hole 17, een 7 op hole 8 van Zuid, scoorde Alex knap 37 stablefordpunten in zijn 2de TC-wedstrijd.

Het toeval wil dat ik de 1ste wedstrijd met Björn en Wouter was ingedeeld en een soort van (gratis) masterclass kreeg van deze boys. Wouter, gezegend met geweldige lange drives en solide ijzer 2, presteerde het om de par-5-en op de lus van Oost beide keren in 2 slagen op de green te liggen. Helaas werden de puts, waarvan 1 slechts 3 meter(!), gemist…

Björn, de regerend kampioen van Nederland in de leeftijdsklasse tot en met 12 jaar, is een klasse apart. Hij beheerst alle onderdelen tot in de finesse en zijn korte spel is indrukwekkend. In de sporadische keer dat de green niet in regulation wordt gespeeld, blijft hij uiterst kalm en chipt de bal vervolgens met een dodelijke precisie bij de vlag. Met superscores van 74 op Noord-Oost en 73 op Oost-Zuid, records in de historie van de TC, geeft Björn zijn visitekaartje in de TC af! Beide rondjes leverden respectievelijk 39 en 40 stableford punten op en een verlaging van zijn handicap van 4.2 naar 3.5. Om u een indruk te geven van deze bijzondere golfprestaties hierbij nog even wat statistieken. Over de 36 gespeelde holes maakte Bjorn: 6 birdies(!), 22 parren, 7 bogeys en slechts 1 double bogey. Zowel op de lus Oost als Zuid presteerde hij het om in slechts 35 slagen(!) rond te gaan: dus 1 onder par. Chapeau!!!

Wat zullen zijn ouders, golpro Carolien en Douglas (captain Heren 1), trots zijn op hun kanjer. Zij zullen zich, net als de leden van De Nunspeetse, ongetwijfeld afvragen waar dit succes zal eindigen. Wellicht een kaart voor de Europese Tour… Anyway, we gaan Björn met grote belangstelling volgen en de (veelbelovende) toekomst zal het uitwijzen.

Zonder anderen tekort te willen doen, wil ik nog 1 deelnemer met naam noemen, namelijk Rob Oosenbrugh. Rob is met 73 lentes onze oudste deelnemer aan de TC. Voor degenen die Rob niet kennen, bijna ondenkbaar, hierbij nog wat kenmerken van de maestro: meestal golfend in kleurrijke outfit, onder de modieuze bril een markante snor en regelmatig een sigaar opstekend…

Mocht u door dit verhaal geïnspireerd zijn geraakt om zelf deel te nemen aan de TC, weet dat er in de komende wedstrijden nog enkele plekjes beschikbaar zijn. U kunt zich inschrijven via Proware.

Jan van de Craats

Door |2023-09-18T22:49:57+02:0017/06/2020|Categorieën: Tigercompetitie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Marcel Schotman 2 juli 2020 om 17:12 - Antwoorden

    Mooi geschreven Jan. Inderdaad herkenbaar zo’n Nunspeetje. Leidt soms tot grote frustratie. Desalniettemin een prachtige baan om te spelen. Ik ben blij dat ik lid geworden ben en geniet iedere keer weer van de lussen en het gezelschap tijdens de TC. Top!

Geef een reactie