Tiger trofee

Tiger trofee

Wedstrijdverslag

door: Jan Martijn Eijgelaar

Ik speel al een tijdje op Nunspeet en doe regelmatig mee aan wedstrijden en heb de zevende plek altijd wel ontsprongen, behalve afgelopen zondag met de tigertrofee.

Ik was er eigenlijk nooit mee bezig, je gaat uiteindelijk voor de winst, maar ja daar was ie dan je bent zevende geworden met 30 stableford punten.

Één van de leukste momenten van golf vind ik altijd wel de driving range op wedstrijd dagen, praatje maken, vragen hoe het gaat met spel en mekaar succes wensen, waar ik af en toe ook wel es hoor dat ze hopen niet zevende te worden, als je zevende word krijg je een doosje ballen en korting bij één van de pro’s, al vind ik zelf dat dit meer een prijs is voor iemand die laatste is geworden, maar je hebt altijd meer als je 4de, 5de of 6de word.

De Tigertrofee is een wedstrijd waarbij van de back tee gespeeld wordt, witte tees voor de mannen en de blauwe tees voor de dames. De meeste mensen denken dat de holes langer en smaller worden vanaf de tee box, klopt, bij sommige tee boxen is het echt lastig afslaan, al is de tunnelvisie van geel al aanwezig, dan komt dit bij wit helemaal naar voren, maar je wordt er wel een betere golfer van.

We speelden zuid/noord, ik was ingedeeld met Lidwien van Loon en Rob Berendsen in een leuke flight. Het afslaan ging ons wel goed af, we hoefden slechts zelden naar ballen te zoeken. Alleen als we op de green kwamen ging het putten niet helemaal goed van onze kant. Er vielen slechts weinig puts en ook hadden we een enkele drie put, daar word je score niet beter van. Uiteindelijk had Rob 34 punten, Lidwien 29 punten en ik had 30 punten en dus de zevende prijs. Misschien moet ik maar eens een put lesje nemen ik heb namelijk nog een bon liggen.

Ondanks de Maxmania op Zandvoort waren er wel geteld 28 deelnemers, de prijzen zijn verdeeld in 2 groepen Heren en Dames, de prijzen waren in Tigerstyle, behalve de zevende prijs.

Bij de Heren waren Finn Vlaardingerbroek 1ste, Björn Driessen 2de en Gerrit Bronkhorst 3de.
Bij de Dames waren Ankie Bronkhorst 1ste, Saskia ten Have 2deen Tineke Jager 3de.

Björn heeft zijn baanrecord weer aangescherpt van de back tees met 69 slagen op de lus zuid/noord, een zeer knappe prestatie en zoals Max zou zeggen keep on pushing en hopelijk gaan we binnenkort Björn op tv een grote prijs zien winnen.

De winnaars

DamesHCPPl HCPStbf score
1AnkieBronkhorst25.33537
2Saskia ten Have19.32736
3Tineke Jager14.52131
LongestCorinne Noordman
NearyCorinne Noordman
HerenHCPPl HCPStbf score
1Finn Vlaardingerbroek5.4837
2Bjorn Driessen-4.2-435
3G. Bronkhorst18.02434
LongestEric Tamminga
NearyDouglas Driessen

Door |2022-09-06T23:39:42+02:0006/09/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie