Tigertrofee

Tigertrofee

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

DE TIGERTROFEE

Zondag 27 augustus 2023, een memorabele sportzondag met een overvloed aan belangrijke sportevenementen zoals daar zijn: Europese hockey kampioenschap, Grand Prix van Zandvoort, tweede etappe in de Vuelta, verscheidene disciplines bij de Wereldkampioenschappen Atletiek en niet te vergeten de TIGERTROFEE van de Nunspeetse. Deze sportevenementen werden onder wisselende weersomstandigheden met wisselend succes afgesloten. Nederlands succes was er voor de heren hockeyers en voor Max Verstappen en niet te vergeten het goud van de estafette dames met een sublieme eindsprint van Femke Bol.

De weersverwachting zag er niet veelbelovend uit voor deze zondag en de mannen op de fiets in de Vuelta en de nog snellere jongens in de bolides in Zandvoort hebben dat aan den lijve ondervonden.

Voor de Tigertrofee in Nunspeet gaven vijftien stoere heren en tien nog stoerdere dames acte de présence die maling hadden aan een buitje meer of minder. Als je meedoet aan de Wedstrijd der Wedstrijden heb je nou eenmaal zo’n mentaliteit. En de weergoden hebben dat geapprecieerd want op een kort maar hevig buitje na was het best lekker weer.

Waarom Wedstrijd der Wedstrijden? Wel hierom: de heren slaan van wit en de dames van blauw. Waar de titel vandaan komt weet ik niet, wellicht heeft het iets te maken met de heer Eldrick Tont Woods. Met zulke voornamen zou ik mijzelf ook ‘’Tiger’’ laten noemen. Je zou hem als de Max Verstappen van de golfsport kunnen beschouwen. In zijn glorietijd waren de golftoernooien net zo saai als de hedendaagse F1 races, de spanning zat in wie tweede werd. Zijn collega golfers hadden er vrede mee want het prijzengeld en publiciteit waren enorm gestegen sinds Tiger Woods zijn optreden.

En wie zouden er vandaag als Nunspeetse Tiger(m) en Tiger(v) uit de bus komen? Grote kanshebber voor Tiger(m) was natuurlijk onze kanjer Björn Driessen die een gaatje in zijn drukke speelschema had gevonden om aan deze wedstrijd deel te nemen. Bij de dames kon het alle kanten op afhankelijk van de vorm van de dag.

Zelf speelde ik met Anouck en Vincent en hoewel Vincent rigoureus begon met 20 punten op Oost waardoor Anouk insinueerde dat hij toch echt met zijn handicap drastisch naar beneden moest. Gelukkig kon ik haar gerust stellen want na recente wedstrijden waar ik met Vincent heb gespeeld wist ik dat de man met de hamer op de loer lag. Zoals we met enige zelfkennis beaamden speelden we alle drie beneden ons niveau wat uit de tegenvallende totaalscores bleek. Middelmatig en niet Tigerwaardig.

Maar wat schetst onze verbazing tijdens de prijsuitreiking? Anouk werd vierde met 29 punten en Vincent ook vierde met 33 punten. Met mijn 31 punten zat ik lager en aangezien mijn lieftallige echtgenote Annette (achternaam) de prijsuitreiking deed waande ik mij uit de gevarenzone voor de door alle deelnemers gevreesde zevende prijs. Maar blijkbaar ben ik toch niet lief genoeg geweest de laatste tijd want ik werd onaangenaam verrast met de zevende prijs en de taak om een stukje te schrijven.

Echte Tiger(v) werd Petra van Uffelen die als echte Tiger(v) ook de Neary en Longest voor haar rekening nam. Geen discussie mogelijk of zij de terechte winnares was. Als eerste prijs kreeg zij een Tiger headcover en voor de Neary en Longest zakken Tijgernootjes. Met opgroeiende kinderen komen die wel op. Petra kreeg ook de Tigerknuffel in bruikleen mee naar huis dus René (achternaam), wen er maar aan dat het komende jaar dat pluche beest tussen jullie in ligt.

Bij de heren ging Björn met de Tijgernootjes voor de Neary en Longest naar huis en dat was geen verrassing, vooral de afstand van de Longest, daar kunnen de oudere heren alleen maar van dromen. In huize Driessen genoeg nootjes voor bij de borrel of misschien stopt Björn ze wel in zijn tas voor zijn volgende avontuur op de Gelpenberg komende week.

Verrassend werd Marcel Scholten eerste en nam als Tiger(m) een headcover in ontvangst en ook hij kreeg de kans om een Tigerknuffel mee te nemen maar heel wijselijk besloot Marcel dat er niemand tussen hem en zijn Moniek komt en de knuffel belandde op het vertrouwde plekje boven op de kast in het secretariaat.

De trotse winnaars kunnen een jaar als Tiger(m of v) door het leven gaan en komen op het schild, dus eeuwige roem valt jullie ten deel. En volgend jaar de titel verdedigen tegen wellicht meer deelnemers.

Flightgenoten, wedstrijdleiding, vooral de dame van de prijsuitreiking en deelnemers bedankt voor een gezellige golfdag.

De winnaars

DamesHCPPl HCPSTBF Score
1Petra van Uffelen21.93033
2Karin Kaptein19.02630
HerenHCPPl HCPSTBF Score
1Marcel Scholten12.21536
2Bjorn Driessen-2.0-234
3Douglas Driessen5.8833

Door |2023-09-18T18:15:23+02:0027/08/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Marcel Scholten 28 augustus 2023 om 21:28 - Antwoorden

    Maarten, wat ben jij een kei in het verwoorden van zo’n mooie dag.

Geef een reactie