Less is More

//Less is More

Less is More

Wedstrijdverslag

door: Jandaan Felderhoff

De wedstrijd werd gespeeld op 1 juli 2023: een gedenkwaardige dag. Onze benzineprijs is weer de hoogste van Europa geworden. Het nieuwe pensioenstelsel is ingegaan. Voor de jongere lezers: dat is een baanbrekend systeem, waarbij je maandelijks geld opzij legt voor na je dood. Ook was 1 juli de dag van Keti Koti, ditmaal met excuses van “uw koning” voor de betrokkenheid bij de slavernij in het verleden.

En ook memorabel, op een regenachtig Rijk van Nunspeet vond een “Less is More” golfwedstrijd plaats. Glorieuze winnaar werd Eric Tamminga met 80 slagen (66 netto). Een topprestatie, ook fysiek, omdat hij akelig veel provisionele ballen moest slaan, zoeken en oprapen. Ronald Barten en Jos Schoot Uiterkamp schoten ook met scherp. Beiden noteerden netto scores hoog in de 60.

De prijsuitreiking was goed verzorgd en werd ons aangeboden door Wim Evers. De man is een machine. Hij had zojuist zijn 3de 18 holes in 24 uur voltooid. Na afloop ging hij nog naar de sportschool en een wedstrijdje voetballen.

Marcel Scholten, bedankt voor de wedstrijdleiding en -indeling. Ik trof het met longhitter Monique Apel en debutant Tiemen Dalhuizen. Tiemen had zojuist binnen het Rijk-concern een transfer gemaakt van Nijmegen naar Nunspeet. Begrijpelijk, wie wil er nou niet vooruit in het leven. Tiemen vertrouwde ons na afloop toe, dat 1 juli 2023 ook voor hem een memorabele dag is geworden. De eerste golfervaring bij De Nunspeetse: die vergeet je nooit meer. Tiemen en anderen, graag tot ziens bij de volgende gedenkwaardige ontmoeting.

De winnaars

NOHerenHCPPl HCPNetto Score
1Eric Tamminga12.81466
2Ronald Barten14.21668
OZNaamHCPPl HCPNetto score
1Jos Schoot Uiterkamp19.12368
2Rob Berendsen17.72171

Door |2023-09-18T18:38:42+02:0002/07/2023|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Wim+Evers 3 juli 2023 om 15:02 - Antwoorden

    Aangezien golfen een grotere aanslag is op je geestelijke vermogens dan op je conditionele is die 54 holes niet zo’n probleem Jandaan. Maar om op de laatste hole van die 54 nog de rust te hebben om rustig die bal op de green te slaan, dat was wat lastiger. Mijn oren voelen nog warm aan van de stoom die daar toen uitkwam.
    Verder denk ik niet dat ik jou als pensioenadviseur zal gaan aanraden maar dat terzijde.

Geef een reactie