De Heerendag Winterkampioen 2023-2024

//De Heerendag Winterkampioen 2023-2024

De Heerendag Winterkampioen 2023-2024

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

Deze Heerendag stond in het teken van de bekendmaking van de Winterkampioen van het seizoen 2023-2024 met ter afsluiting een Indisch buffet. Nadat we de laatste weken kou, harde wind en regen moesten trotseren op de Heerendagen leek het op 1 mei wel hoogzomer. Daar moesten sommigen aan wennen en aan de greens die een stuk sneller waren vergeleken met wat we gewend waren. Er mocht ook niet meer geplaatst worden.

Alle 64 Heeren, veelal slechts gekleed in korte broek en polo, togen vol goede moed de baan in om te proberen een goede score neer te zetten en kans te maken op de prijzen. Bij binnenkomst kon men lekker op het terras in het zonnetje de dorst lessen en het advies om met dit warme weer veel te drinken werd trouw opgevolgd totdat het tijd was voor de prijsuitreiking van de dagprijzen en de bekendmaking van de winterkoning.

Met deze goede weersomstandigheden en de conditie van de baan en greens werd er goed gescoord hoewel er ook mannen waren die duidelijk aan de warmte moesten wennen. De dagprijzen en ‘’specials’’ zoals neary, leary, Hakronnetjes, Homar polo en niet te vergeten de two’s pot werden aan de gelukkigen uitgereikt.

Het werd tijd om de winterkampioen bekend te maken en Coen Holstege hield ons nog even in spanning maar toen hij verklapte dat de winterkampioen een ritueel had bestaande uit het steevast nuttigen van een appelpunt met slagroom voor het spelen op de Heerendagen werd het voor de meesten al duidelijk dat de winterkampioen 2023-2024 niemand minder was dan Steve Lomas!!!!!
Steve had na een tip van Johan Smit en Vic Kriel het ritueel uitgebreid met een glas cognac maar dat bleek toch averechts te werken. Coen overhandigde Steve de trofee en de bijbehorende geldprijs. In zijn speech verontschuldigde Steve zich dat hij nog weleens het F woord gebruikt als de frustraties in de baan te hoog oplopen maar daar kan hij niets aan doen; hij lijdt aan Golf de la Tourette.

Voordat de Heeren zich op het Indisch buffet konden storten stond er nog een afscheid op het programma. Alexandra Leusink gaat Het Rijk van Nunspeet na 13 jaar verlaten en dat kunnen de Heeren niet ongemerkt voorbij laten gaan. Coen haalde Alexandra naar voren om haar te bedanken voor de jarenlange verzorging van ons natje en droogje tijdens de Heerendagen en memoreerde dat Alexandra iedereen bij naam kende en nog beter wist wat de Heeren dronken dan zij zelf. Bij de inschrijving konden de Heeren hun waardering laten blijken door een donatie in een doos te deponeren. Gelukkig voor Alexandra bleek dit geen Pandora’s box maar een goed gevulde verrassing met papier en muntgeld. Coen gaf deze samen met een mooie bos bloemen namens de Heeren en de Commissie aan Alexandra en wenste haar veel succes bij hotel Dorhout Mees. Alexandra was heel blij met deze attentie en bedankte ons allemaal en hoopte ons nog eens op Dorhout Mees te verwelkomen.

Coen was het bijna vergeten maar net op tijd kon hij ons meedelen dat er een jarige in ons midden was; Wim Evers die 65 geworden was. Nu kan hij ook met de 65+ competitie meedoen volgend jaar. Luidkeels werd de jarige toegezongen en als dank bood hij aan om op koffie na afloop te trakteren.

Nu stond er niets meer op het programma dus konden we gaan genieten van het Indisch buffet en dit buiten op het terras nuttigen. Het smaakte zoals vanouds voortreffelijk.

Zo kwam er een einde aan weer een goed geslaagde Heerendag, op naar de volgende.

Foto’s


Door |2024-05-06T21:41:06+02:0006/05/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Henk van ‘t Slot 13 mei 2024 om 15:41 - Antwoorden

    Super Maarten,
    Weer helemaal gelukt en verwoord .
    Prachtige dag en voor Steve een hip hip hoera en voor Alexandra ; all the best en dank voor de goede gastvrije bediening zonder opsmuk!
    Toppie!

Geef een reactie