Baanrecord Noord-Oost

//Baanrecord Noord-Oost

Baanrecord Noord-Oost

Verslag

door: Wybe Jan Nauta

Breaking News Baanrecord Noord-Oost: -4

Björn Driessen zet tijdens de Tiger Competitie een nieuw baanrecord van 68 (-4) op de Noord–Oostlus vanaf de back tees (wit)
Gisterenavond had ik het genoegen om de marker van Björn tijdens de Tiger Competitie te zijn. Nagenietend loop ik in gedachten nog even de ronde waarvan ik zojuist getuige ben geweest.

Op Noord-1, een fantastische drive vindt de fairway en Björn valt de vlag aan met een lob wedge, hij mist de eerste birdie kans van de avond en maakt PAR. Op hole 2 legt hij de bal met een rustige 8 op een meter of twee van de vlag, ook deze putt valt niet. Björn accepteert het en blijft geduldig. De afslag op Noord-3, een ijzer eindigt op een lastige plek onder de boom links in de bocht van de fairway. Björn weet de bal er op miraculeuze wijze onder vandaan te spelen en heeft nog 180 meter over. Hij slaat een ijzer 6 op 2,5 meter van de vlag, ook deze birdie putt valt niet.

Op Noord-4 besluit Björn de aanval in te zetten en slaat een drive op een meter of 20 voor de green. Zijn pitch schiet wat te ver door, de birdie putt valt niet, de PAR putt wel. Noord-5, wederom een spetter van een drive die onvoldoende terugkomt richting fairway en we horen dat er een boom geraakt wordt. Björn slaat keurig een provisionele bal en we vinden zijn bal (met dank aan de flight voor ons) op Noord-2 naast het pad. Björn slaat vanaf die positie wederom een lob wegde op 30 cm van de hole, deze putt valt wel, de eerste bridie is gemaakt en hij gaat naar 1 onder.

Hole 6 en 7 worden beide in regulation gespeeld, de birdies vallen niet en ik noteer tweemaal een par.
Op hole 8, ligt de bal na zijn tweede schot op drie meter van de vlag. De putt voor eagle valt net niet, maar ik kan wel de tweede birdie noteren. Op hole 9 kiest Björn voor een ijzer-4, deze eindigt ondanks de verstandige clubkeuze toch in de linker bunker. Björn slaat z’n bal zonder problemen op de green, mist de birdie putt en maakt par.

Ik kan voor de tweede negen een vergelijkbaar verhaal schrijven, maar laat ik jullie alleen meenemen in de ‘specials’. Op Oost-1 verdwijnt de bal na het tweede schot rechts op de heuvel in het struikgewas naast de green. Björn pitched zijn bal vanuit de struiken richting de green en deze blijft op anderhalve meter van de vlag liggen, birdie 3 is een feit. Op Oost 2 krijgt de bal een nare stuit en eindigt rechts naast de green tussen de bomen, slag 2 vindt de bunker naast de green, de sandy par wordt gemaakt. Oost-3 par. Oost-4 (via de fairway van 5) par. Oost-5 birdie, Oost-6 -7 en -8 par.

Ondertussen is het ons wel duidelijk dat het baanrecord gaat sneuvelen vandaag, maar dan moet nog wel even afgerekend worden met Oost-9. Björn slaat wederom een fantastische drive en legt de bal na z’n tweede schot op 2,5 meter van de vlag. Helaas de birdie putt ‘sterft’ net voor de hole en de par op 9 kan genoteerd worden. En zo maak je dus een 68!

Ik heb genoten van zijn spel en de complimenten gegeven voor de professionele houding tijdens deze ronde, ondanks dat de putts eigenlijk vanaf het begin van de ronde niet wilden vallen, bleef hij geduldig en dat is uiteindelijk beloond met een nieuw baanrecord.

Het is niet de vraag of, maar wanneer het baanrecord op Oost-Zuid zal sneuvelen. Nog één lus te gaan Björn en dan staan alle combinaties met een baanrecord op jouw naam.

Björn is een zeer getalenteerde jeugdspeler. Een 68 maken vanaf de back tees is een geweldige prestatie en laat zien dat het harde werken en de toewijding aan de golfsport zijn vruchten afwerpt. Het is bijzonder om te zien dat de hij al zo’n hoog niveau weet te bereiken en we zijn natuurlijk enorm benieuwd wat de toekomst voor Björn in petto heeft. Wat ik hoop is dat zijn prestaties andere jonge (en oude) golfers inspireren om meer te trainen en vooral mee te doen aan deze en alle andere uitdagende competities.

PS: Ik kwam zelf laat uit het werk en startte ‘koud’ op Noord . Het is zeker geen excuus maar mijn totale score leek nergens op, gelukkig zaten er ook een aantal goede holes tussen en die onthouden we. Ik ga ook meer tijd vrijmaken om te trainen en wie weet ….

Door |2023-09-18T22:43:44+02:0007/06/2023|Categorieën: Tigercompetitie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jan de Groot 9 juni 2023 om 20:00 - Antwoorden

    Geweldige prestatie Bjorn! Wat een zelfbeheersing. En wat een mooi verslag van Wybe Jan.

Geef een reactie