Afsluiting NGF competitie

//Afsluiting NGF competitie

Afsluiting NGF competitie

Verslag

door: Wybe Jan Nauta

Nagenieten!

Afsluiting NGF competitie.

Op zaterdag 20 mei werd door de Competitiecommissie voor alle competitiespelers een onderlinge wedstrijd georganiseerd. De kampioenen werden gehuldigd en de dag werd afgesloten met een BBQ.

De NGF voorjaarscompetitie is alweer ten einde gekomen en daarmee is het de hoogste tijd om terug te kijken op de afgelopen periode. Het was wederom een periode vol met prachtige golfmomenten en spannende wedstrijden. Wij hebben weer fantastisch golf gezien in de afgelopen periode. Van spectaculaire drives tot prachtige putts, de Nunspeetse golfers hebben weer laten zien wat golf zo’n mooie sport maakt en dat in teamverband spelen weer een extra dimensie geeft aan de gehele beleving. Juist tijdens de golfcompetitie gaat het niet alleen om individuele prestaties, het draait ook om de teamspirit, de lol en nog belangrijker de vriendschappen die daardoor ontstaan. En dat hebben we deze competitie weer in overvloed gezien.

We namen dit jaar deel met 17 teams en daarvan zijn er maar liefst vier teams die kampioen geworden en hebben een aantal teams zich knap kunnen handhaven. Wij feliciteren alle teams met hun prestaties en bedanken hen voor de deelname aan de competitie.

De bloemen en de felicitaties werden uitgereikt aan de volgende kampioenen – poulewinnaars van 2023:

  • Dames 1–27 holes (zondag) promoveert naar de tweede klasse.
  • Dames senioren 1-18. Spelen al in de hoofdklasse en dit team is zelfs voor het tweede jaar op rij kampioen geworden. Helaas waren en net et weinig punten om deel te mogen nemen aan de halve finale voor het landskampioenschap.
  • Dames senioren 2-18. Na een spannende ontknoping kwam pas tijdens het diner het verlossende woord eruit. Dames 2 promoveert daardoor ook naar de hoofdklasse.

Volgend jaar hebben we dus twee kansen op het landskampioenschap.

Heren senioren 1-27 holes zijn in de eerste klasse kampioen geworden en promoveren naar de hoofdklasse! Van harte gefeliciteerd, captain Jan memoreerde nog even kort de winnende put welke Marcel Scholten moest maken waardoor het ineens toch een Nunspeets feestje werd op de Rosendaelsche.

Iedereen heeft keihard gewerkt vanaf de voorbereiding van de competitie tot en met deze afsluiting en daarom werd speciaal de commissie (Wybe Jan Nauta, Nathalie Kramer, Bart de Wilde, Jan de Groot en Tjalling de Boer) maar ook onze referees, onze pro’s Carolien en David, en natuurlijk het team van het Rijk bedankt voor de toewijding en inzet, waardoor alles zo soepel verlopen is.
Vandaag streden we om de prachtige bokaal in onze onderlinge competitie. In matchplay spelvorm, met driekwart handicapverrekening, werd er binnen de flight op sportieve wijze tegen elkaar gestreden. Voor de tweede keer werd deze wedstrijd gewonnen door dames 2 senioren 18 holes. Team captain Medi nam de prijs, blij en blakend van zelftrouwen, in ontvangst. Dames 2 senioren 18 holes, proficiat!

Tot slot, bedanken wij iedereen voor de deelname aan deze competitie. Wij kijken als commissie alweer uit naar het nieuwe seizoen 2024, de voorbereiding vol met spannende wedstrijden en prachtige momenten op de golfbaan.

Door |2023-05-23T18:34:10+02:0022/05/2023|Categorieën: Competitie|0 Reacties

Geef een reactie