Open damesdag zaterdag 7 september 2024

//Open damesdag zaterdag 7 september 2024

Open damesdag zaterdag 7 september 2024

Wedstrijdverslag

door: Ria Sol

In het kader van verbinding en vriendschap heeft de Damesdagcommissie op zaterdag 7 september 2024 een Open Damesdag georganiseerd. Dit was een golfdag voor alle damesleden van de vereniging om samen te golfen en de golfvaardigheden te testen. De dag was ook bedoeld om dames enthousiast te maken voor de Damesdag op de dinsdag. Het is en blijft belangrijk om op deze dag dames te verwelkomen en hoe kun je dat beter doen door aantrekkelijke golfactiviteiten te organiseren? En natuurlijk, wij weten ook dat niet alle damesleden in de gelegenheid zijn om op dinsdag te golfen en daarom werd deze activiteit op een zaterdag georganiseerd om elkaar in ieder geval te leren kennen.
Wat was het een heerlijke, zonnige dag. 42 dames deden mee aan de 9 holes wedstrijd of de Challenge onder leiding van Carolien Driessen – een van de pro’s van Nunspeet.

We begonnen de dag met koffie en een petit four. Daarna werd er van de hele groep een foto gemaakt. De 20 dames van de wedstrijd gingen de baan in voor een four ball better ball wedstrijd. Op Noord 2 stond Björn Driessen klaar voor Beat the Pro….een waardige Pro met zijn 19e plaats op de Europese Ranking onder de 18 jaar…..Twee dames wisten hem toch te verslaan: Nathalie Kramer en Fiona van Galen. Margriet de With en Monique Apel waren de winnaars van de wedstrijd – zij wonnen met 22 punten. De 22 dames die meededen met de Challenge hebben geleerd wat je met Trackman allemaal kunt doen. Verder zijn er allerlei uitdagende opdrachten rondom de driving range en de putting green uitgevoerd. Het was best moeilijk om de bal op de goede plaats te krijgen en punten te verzamelen. De overall winnaar van de Challenge was Jane Broekhoven.

Ook voor de deelnemers van de Challenge was er een Beat the Pro – nu mocht Björn op hole 2 van de Dennenbaan zijn kunsten vertonen – en voor de dames was er de uitdaging om hem te verslaan. Het is maar 90 meter – Angelien Kemna heeft Björn verslagen. De rest gaat nog even door met oefenen…. De winnaars van de andere prijzen – zie Proware. Na deze spannende wedstrijden was het tijd voor Beat the Putt. Op de Putting Green op Noord mochten we onder leiding van Sandra Vrijhof en Laetitia Burger met drie ballen proberen een blikje of fles te scoren. Het lijkt zo makkelijk maar doe het maar eens. Toch gingen een aantal dames naar huis met een welverdiende prijs.

Na de wedstrijd werd er een high tea geserveerd in het clubhuis en was het reuze gezellig op het terras. Alleen maar enthousiaste reacties en voor volgend jaar komt de Open Damesdag opnieuw op de agenda. Dus schrijf het alvast maar in de agenda – de eerste zaterdag van september of wel 6 september2025 Open Damesdag op Nunspeet. Lekker golfen met alle vrouwelijke leden van onze vereniging.

Met dank aan ieders bijdrage voor de organisatie

De damesdagcommissie

De winnaars

Door |2024-09-13T23:15:50+02:0012/09/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie