Heerendag vriendendag

//Heerendag vriendendag

Heerendag vriendendag

Wedstrijdverslag

door: Maarten Horsman

De Heerenvriendendag van 27 juli 2022

Onder ideale golfomstandigheden werd de jaarlijkse vriendendag van de Nunspeetse Heeren gespeeld op woensdag 27 juli. Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die in verband met de corona pandemie 2 jaar was uitgesteld en nu eindelijk in ere hersteld kon worden.

Veel heren hadden hier naar uitgekeken om samen met een vriend de groene grasmat te betreden om de strijd aan te gaan voor de overwinning. De spelvorm was 4 ball-betterball dus ieder speelde zijn eigen bal en men had niet de enorme druk en frustratie om je vriend met een onmogelijke bal ergens in het bos op te zadelen zoals dat met greensome en foursome regelmatig voorkomt. Er werd gestart met een shotgun dus iedereen begon en eindigde ongeveer gelijk, ideaal voor deze wedstrijd en dank aan het Rijk want het kost ze de nodige speeltijd die anders door greenfee spelers benut had kunnen worden.

We mogen blij zijn dat we met het Groene Corps onder leiding van generaal Erik zo’n geweldig greenkeepers team op het Rijk van Nunspeet hebben die er veel kennis en energie in steken om de golfbaan in perfecte staat te houden. De baan lag er fantastisch bij en de leden konden met de nodige trots hun vrienden van deze prachtige baan laten genieten.

Onder de vrienden bevonden zich verscheidene oud-leden die ondertussen Nunspeet hebben verruild voor een baan dichter bij huis, maar ik denk dat ze toch een gevoel van heimwee niet konden onderdrukken nu ze terug waren op het oude nest. Er zijn de laatste jaren wat bomen en bunkers verdwenen maar er zijn nog genoeg bomen over en de flight voor ons heb ik regelmatig uitstapjes zien maken in het bos links en rechts, of dit de bal van de leden of de vrienden betrof weet ik niet maar zo zie je nog eens wat van de omgeving.

Ik weet niet hoe het andere flights is vergaan maar wij hebben heel rustig en gezellig kunnen spelen in ons eigen tempo terwijl we herinneringen ophaalden met de oud-leden. Lekker golf weer en goed gezelschap op een mooie golfbaan, wat wil je nog meer; een wereldscore natuurlijk en dat viel zelfs nog mee, flightgenoten Nick en René werden 3de en Theo en ik vielen met 38 punten net buiten de prijzen.

Na een tijdje te hebben geborreld was het tijd voor de prijsuitreiking en voor diegenen die de statistieken bijhouden hiernaast de 5 toppers:

Onze voorzitter Coen had over het hart gestreken en als troost voor de arme zielen zonder vrienden een extra prijs in het leven geroepen die werd gewonnen door Rob Oosenbrugh en Victor Macrae met 43 punten.

Hij hoopte dat ze volgend jaar weer mee zouden doen maar dan met een vriend, misschien kunnen ze Tinder eens proberen.

Ondertussen waren de magen aan het knorren geslagen na al de inspanning op deze dag en dat kon gelukkig verholpen worden met het BBQ buffet wat door de keukenbrigade in gereedheid was gebracht. Er was volop keus en men liet het zich goed smaken. Het horeca personeel liep af en aan met al dan niet alcoholische versnaperingen en zoals enkele oud-leden opmerkten; oude tijden herleefden.

Na de koffie kwam er een eind aan een geslaagde Heerenvriendendag en ik denk dat iedereen al uitkijkt naar volgend jaar.

De winnaars

TeamScore
1Jan van Rooijen en Ed Visser44
2Willem Hoefakker en Martijn Mackenzie43
3Nick Van Loendersloot en Rene Olthof40
4Jan Marechal en Frans Marechal39
5Harrie Koster en Robert Nolte38
Door |2022-07-31T20:36:02+02:0027/07/2022|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie