Aanvullend verslag Gerald Tiger 2017

Aanvullend verslag Gerald Tiger 20172020-06-05T14:00:00+02:00

bovenbeeld16-WeCo

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscTiger Competitie 2017

De wedstrijdleiding heeft in 2017 na een aantal ronden aan Gerald Nijhuis gevraagd zijn visie op de Tiger Competitie 2017 te delen. Hierbij zijn verslag.

Allereerst sprak mij de doelstelling van de Tiger Competitie wel aan: Het golfniveau op ‘De Nunspeetse’ naar een hoger plan tillen door middel van een competitie in de zomermaanden voor de gevorderde speler op een vaste avond in de week. Tijdstip rond half 5 waardoor ik als werkende man (weliswaar met hier en daar wat verschuivingen in de agenda) toch vaak kan meespelen.

Om tot een goede en meest eerlijke spelvorm te komen is er gekozen voor strokeplay van de backtees. Mijn eerste gedachte was wel: “Dat is behoorlijk pittig na een werkdag”!
Als ik nu terugkijk, na 3 ronden te hebben gespeeld, kan ik zeggen dat het wel moeilijker en uitdagender is dan vanaf geel, echter kijk ik nu heel anders tegen onze baan aan, het zet je meer aan het denken over welke keuzes je moet maken en wat daar de gevolgen van kunnen zijn.
Ik denk dat het voor iedere deelnemer geldt dat men een completere/betere golfer wordt als men aan de Tiger Competitie deelneemt.

Communicatie over starttijd en flightindeling vind ik goed. Er wordt de week voor aanvang geloot en gecommuniceerd via Proware. Er is geen sprake van oneerlijke flightindeling. Ook wordt er goed rekening gehouden met onverwachtse afzeggingen of als iemand onverhoopt verlaat is.

Speeltempo in de baan is mij tot zover goed bevallen, evenals de leden waar ik mee in de flight hebt mogen spelen.

Prijsuitreiking is meer dan goed geregeld (mijn complimenten hiervoor) met prijzen voor: Longest drive, Neary, 2 prijzen voor de bruto- en 2 prijzen voor de nettoscore.

Tot slot wil ik aangeven dat ik als nieuw lid zeer positief ben benaderd en dat een ieder mij het gevoel geeft dat deelname en aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld. Ik hoop dan ook dat er nog veel mooie en legendarische golfavonden mogen volgen!!

Long drives and short putts,

Met sportieve groet,

Gerald Nijhuis