Zomeravondcompetitie 2019

///Zomeravondcompetitie 2019

Zomeravondcompetitie 2019

Wedstrijdverslag

door: Ronald Gorel

Een wedstrijdserie die al jarenlang wordt gespeeld op Nunspeet is de zomeravondcompetitie. Ook dit jaar waren er weer 7 wedstrijden gepland en er zijn 6 wedstrijden daadwerkelijk gespeeld. Eén wedstrijd is gecanceld in verband met de extreme hitte die bewuste donderdag.

Normaliter is de zomeravondcompetitie enorm populair en moet je jezelf op tijd inschrijven. Dit jaar viel de deelname ietwat tegen. Geen idee wat de oorzaak hiervan is. Ook al was de deelname wat minder, de gezelligheid was er niet minder om. Donderdagavond 8 augustus was alweer de laatste zomeravond.

Traditioneel wordt er die laatste keer gestart met een shotgun, zodat iedereen ongeveer tegelijkertijd binnen is voor de (ook al) traditionele mosselmaaltijd. Tijdens het eten vindt dan de prijsuitreiking plaats van de gespeelde wedstrijd van die avond en van de overall prijzen. De beste vier scores tellen namelijk mee voor het eindklassement (gesplitst in dames en heren).

De laatste avond was het prachtig weer. Ik speelde in de flight met twee dames die respectievelijk 1 en 2 stonden in het tussenklassement. Thea de Groot had 1 punt voorsprong op Annette Horsman en beide dames hadden een score van 29 punten die verbeterd diende te worden. Zelf had ik ook nog kans. Ik stond 3de in het tussenklassement met 1 punt achterstand op de nrs. 1 en 2 (Jan Marechal en Hein van Mulligen). Maar er was ook nog een “dark horse”, te weten Jan Goemans. Die had pas 3 scores en was de man in vorm, want de scores die hij al had staan waren allemaal ruim boven de 30 punten. Mijn flightgenoten en ik hadden het op Noord bijzonder lastig. Op een of andere wijze kwamen we geen van drieën in het spel. En met name ondergetekende speelde gewoon slecht. En als je slecht speelt, heb je ook slechte liggingen in het bos en eindigt je bal op onverklaarbare wijze altijd stijf tegen een boom aan of ligt hij vlak onder de rand van de bunker. Op Oost ging het een stuk beter. Met name Thea en Annette hadden het weer te pakken. Ik bleef puts missen en mijn slechtste score van de zomeravondcompetitie kon ik helaas niet verbeteren. Thea en Annette deden dat wel, maar Thea scoorde overall net 2 puntjes beter dan Annette en is de zomeravondkampioene bij de dames geworden. De derde plek werd veroverd door Tiny Klabbers. Weliswaar had Tineke Jager hetzelfde aantal punten als Tiny, maar bij gelijk eindigen telt de score van de laatste avond. En die was van Tiny net iets beter dan van Tineke. Bij de heren sloeg de dark horse inderdaad genadeloos toe. Jan Goemans scoorde de slotavond weer een stabiele 35 punten en werd daarmee zomeravondkampioen bij de heren. Jan Marechal won het zilver en Hein van Mulligen pakte het brons.

De avond werd afgesloten met een mosselmaaltijd op het terras. En voor degenen die geen mosselen wilden was er keuze uit andere gerechten. Verder kregen alle deelnemers nog een drankje van de Wedstrijdcommissie aangeboden. De sfeer was bijzonder gemoedelijk. De zomeravondcompetitie is weer voorbij. Maar dat betekent ook dat op de donderdagmiddag de Social Senior Mix weer gaat starten. Kortom op de golfbaan in Nunspeet is altijd wat te doen!

De winnaars

DamesScore
1Thea de Groot142
2Annette Horsman140
3Tiny Klabbers134
HerenScore
1Jan Goemans136
2Jan Marechal129
3Hein van Mulligen129

Door |2019-11-08T09:12:48+02:0010/08/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie