WHISKY GALORE

//WHISKY GALORE

WHISKY GALORE

Heerendag, woendag 26 januari 2022

“We hebben de afgelopen week training gehad van David en het is toch erg nuttig“. Met die woorden sloeg Jan Daan Felderhoff tijdens de Heerenmiddag af op oost-1, waarna zijn bal rechts het bos in ging. “Ik probeerde een fade van de training, maar het zit er nog niet goed in”.

Aangekomen op oost-2 volgde wederom een mislukte fade de bosrand in: ”Misschien toch maar niet meer trainen”, sprak hij vertwijfeld. Maar na een fraai resqueshot naar de green en een strakke put volgde een birdie . “Whisky “riepen John Vunderink en ik in koor. “Wel een beetje weinig“ antwoordde Jan Daan. ”Hoezo?”, vroegen wij . “Nou, mijn vrouw krijgt ze altijd en die neemt ze dan tijdens het koken.” Nou en? “Ja, maar ze kookt iedere dag”. John en ik, die bijna nooit een birdie slaan, keken zwijgend toe bij zoveel hoogmoed. De rest van de oost-lus was stabiel, maar niet vermeldenswaardig.

Maar op zuid twee was het weer raak en werd de drankkast aangevuld. Gevolgd door een birdie op hole 5 met stroke index 1. Chapeau! Om het vervolgens nog eens dunnetjes over te doen op zuid-8. Vier birdies in totaal en 38 slagen (twee boven de baan) op de tweede negen.

Wie weet, misschien helpt dat trainen toch wel een beetje. Gelukkig was het clubhuis open en konden we nog even onder het genot van enige gepaste consumpties nagenieten.

4 birdies met z’n drieën niet slecht. Het is maar hoe je het bekijkt.

Nick van Loendersloot

Door |2022-02-11T23:51:09+01:0001/02/2022|Categorieën: Heerendag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jan van de Craats 4 februari 2022 om 18:48 - Antwoorden

    Chapeau Jan Daan en weer kleurrijk verhaal van Nick!

    Eerlijk gezegd vraag ik mij wel af of deze prestatie nu te danken was aan de les of de promotie van JD naar senioren 1?

    Zover niet bekend: Jan Daan is net voor het sluiten van de transferwindow gevraagd om met de ex-hoofdklassers de NGF-competitie 2022 te gaan spelen. En ja dat doet iets met je zelfvertrouwen, logisch zou Johan zeggen;-)

Geef een reactie