Voorjaarswedstrijd

///Voorjaarswedstrijd

Voorjaarswedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Ronald Gorel

Voorjaarstrofee 27 maart 2022

Zondag 27 maart jl. werd de Voorjaarstrofee gespeeld, oftewel de 1e qualifying weekendwedstrijd van dit seizoen. Altijd een heuglijk moment: een golfbaan die weer de qualifying status heeft en een wedstrijd die meetelt voor golfer/golfster van het jaar. En het was een echte voorjaarstrofee, prachtig weer en na afloop was het goed toeven bij de de 19e hole op het terras.

De wedstrijd was op twee lussen, OZ en ZN. De laatste combinatie wordt altijd gezien als de moeilijkste, maar dat was niet te merken aan de winnende scores. Zie hiervoor de uitslagen. Zelf speelde ik de “makkelijke” combinatie OZ. Starten op Oost vind ik persoonlijk altijd wel lekker. De eerste vijf holes zijn niet al te moeilijk en dan kan je er een beetje inkomen. Na een winter vol trainingswedstrijdjes met de selectie van Heren-1 en -2, lesjes bij David en een fantastische puttingsessie met het competitieteam bij de putting academy van Robert-Jan Derksen stonden voor mij alle lichten op groen. En gelukkig bleven die lichten ook op groen staan na de ronde. Mede dankzij de prettige flight met Monica en Ronald kwam er een stabiele ronde uit van 35 punten. Een score waar je tegenwoordig niet meer mee in de prijzen valt, maar daar doe je het ook niet voor. Acceptabele drives (extra dankjewel voor David) en solide tweede slagen. Chippen en putten kon scherper (stel je voor dat je na afloop 100% tevreden zou zijn). Monica liep precies haar handicap met 36 punten en Ronald had op Zuid wat holes waar het tegen zat.

De prijsuitreiking liet wat op zich wachten op het terras. Het duurde even voor de laatste flights van ZN binnen waren. Maar daar zaten wel een aantal prijswinnaars bij! Omdat het wat lang duurde waren helaas diverse mensen al naar huis. Marcel deed de prijsuitreiking en hij begon “streng”. Het invullen van de scorekaarten behoeft wel enige aandacht! Onduidelijk geschreven, doorhalingen, geen totaalscore, etc. Al dit soort zaken maakt het voor de wedstrijdleiding niet eenvoudig. Goed dat hij de deelnemers hier op wees. Een scorekaart is geen legpuzzel tenslotte. Tijd voor huldiging van de winnaars: Josina op OZ met 40 punten en Ellen op ZN met maar liefst 51 punten (en drie strepen). De handicap van Ellen gaat nu in elk geval rap omlaag.

En dan was er een speciale vermelding voor Gineke! Naast de 2e prijs, kreeg ze ook een glazen eagle uitgereikt voor de eagle die zij die dag heeft gemaakt op Zuid-7. Een prestatie van formaat, met 2 slagen je bal terugvinden in de hole op een par 4 is iets waar een mens blij van wordt!

Zelf was ik 7de en dan val je toch nog in de prijzen dat je een stukje mag schrijven voor de website (vind ik geen straf overigens). De bijbehorende beloning van een doosje ballen is altijd welkom.

Tot slot een woord van dank voor de wedstrijdleiding en felicitaties voor de winnaars!

De winnaars

Oost-ZuidNaamHCPPl HCPStbf Score
1Josina Kukupessy18.92440
2Gineke Bossema17.32238
3Ankie Bronkhorst26.33337
4Rita Andriessen25.53237
Zuid-NoordNaamHCPPl HCPStbf Score
1Ellen Evelaar49.36151
2Joke Donkers22.32940
3Richard Koelman32.54039
4Marcel Scholten11.31437

Door |2022-03-29T23:05:22+02:0029/03/2022|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie