Vlaggetjeswedstrijd

///Vlaggetjeswedstrijd

Vlaggetjeswedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Rita Andriessen

Vlaggetjeswedstrijd Koningsdag 2022

De weersvoorspellingen waren bewolkt, maar droog, weinig wind en temperaturen rond de 12oC. Ik was ingedeeld in de eerste flight op de noord/oost-lus, samen met John de Boer en Hein van Loon. Kortom alle ingrediënten voor een gezellige golfdag.

Complimenten aan de greenkeepers en hun vrijwilligers die onderweg voor een vrolijk koningsdag-tintje hadden gezorgd. De ‘houten boom’ op noord-6 op de zandverstuiving hing vol met oranje, rood, wit en blauw en ook de paashazen bij oost-5 bij het water hadden allemaal een oranje strikje en/of een NL-vlaggetje gekregen.

Maar hoe is het onze vlaggetjes vergaan? Hein had zijn vlaggetje onderweg in de grond gestoken, John kon precies uitholen op de 18de en ik mocht mijn vlaggetje mee naar binnen nemen en samen met mijn kaart inleveren met 3 slagen over. Geen slecht resultaat. En dan begin het wachten op de prijsuitreiking, een nadeel van een vroege start ….., maar we hadden een gezellige tafel en de tijd tikte ongemerkt voorbij.

Marianne verzorgde de prijsuitreiking en vertelde dat er maar liefst 14 deelnemers hun vlaggetje hadden ingeleverd. Er waren echter 10 prijzen te verdelen, nl. voor iedere prijswinnaars een Koningsdagstaatslot. Beslist een leuke originele prijs. De winnaar was Medi en zij mocht als eerste een lot (eindcijfer) kiezen, daarna volgde nummer twee enz. En ik? Je raadt het vast al: ik werd 7de en kreeg naast een lot ook het bekende doosje ballen en de ‘eer’ een verslagje te schrijven.

Na de prijsuitreiking nam onze nieuwe voorzitter, Coen Holstege, het woord om met alle aanwezigen te toosten op onze koning. Maar alvorens dat te doen werden de aanwezige bestuursleden, Marianne Kers (vv), Thérèse Leeman (secr) en Jandaan Felderhoff (pm), tot hun verrassing naar voren geroepen om samen met hem en alle deelnemers het Wilhelmus te zingen. Een traditie die onze vorige voorzitter had geïntroduceerd, maar door de coronabeperkingen nog niet kon worden gecontinueerd.

’s Avonds bleek er maar liefst € 100 op mijn lot te zijn gevallen. Zo kreeg deze dag toch wel een heel bijzonder einde!

Rita Andriessen met dank aan Medi

De winnaars

NaamResultaat
1Medi Holstege10 slagen over
2Rob Berendsen8 slagen over
3Mayke Marechal6 slagen over
4Alex Vosselman5 slagen over
5Linda Luiting5 slagen over
6Sandra Vrijhof3 slagen over
7Rita Andriessen3 slagen over
8Jan Everts3 slagen over
9Jan Uytenbogaart3 slagen over
10Louis Hellebrekers2 slagen over

Door |2022-05-02T22:43:44+02:0002/05/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie