Vlaggenwedstrijd

Vlaggenwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Jan Marechal

Al heel vroeg waren Annette en Marcel bezig in het secretariaat met de voorbereidingen namens de WECO. Het trieste voor organisatoren is dat wanneer alles goed gaat, zij onzichtbaar blijven totdat er iets fout gaat want dan is de verleiding erg groot te roepen dat wij het wel beter kunnen. Dus mensen van de organisatie: dank je wel!

Golfen in coronatijd! Geen hole “0” met koffie (wel vandaag met een oranje-slagroombol!) , geen hole “19” met een borrel en een babbel maar….. we zijn enorm bevoorrecht: we behoren tot de tien rijkste landen van de wereld met de meeste golfbanen, golfers behoren tot de tien procent rijksten, onze baan behoort bij de tien mooiste banen van Nederland en van alle sporters waren wij bijna de enigen die rustig door hebben mogen spelen.

Enfin kom ik van oost-8 samen met Erica en Sandra (spelen met vrouwen blijft een uitdaging), dan blijkt dat ik nog acht slagen over heb en mogelijkerwijs mijn vlag naar binnen mag dragen. Het dragen van vlaggen stamt uit de middeleeuwen zodat je op het slagveld de strijdende partijen uit elkaar kon houden en even krijg ik dan ook dat gevoel.

Ik sla af en de bal rolt heel ver dankzij de harde grond en het korte gras, dan indachtig de wijze les van Marieke “no guts no glory” geef ik een harde knal met de houten drie en de bal stopt op de rand van de green. Een chip met de zeven en dan blijft nog twee meter over; met een pisboogje belandt de bal in de hole. Een par! En vier slagen over en daarmee de zevende plaats waarvan ik dan nog niet weet wat dat inhoudt.

Let ook op de schoenveters!

De traditie wil dat je dan het verslag “mag” schrijven dus let voortaan beter op je tellen c.q. slagen!
Je bent even apentrots maar later blijkt dan zes anderen me zijn gepasseerd: Ankie en Marie Louise met zelfs dertien slagen! Een prestatie die voor mij en anderen een les in nederigheid betekent. Maar ook Jos is mij voorbij; ik neem mij voor een nog wildere oranje pet aan te schaffen in de veronderstelling dat zo’n muts ook helpt.

Onze jaarlijkse vlaggetjes dag begon met lichte vorst in de ochtend en een digitale vorst voor de rest van de dag maar wel met stralend helder weer: volle zon en een strakke blauwe hemel.

Vlaggetjesdag 2021 was de laatste terrasloze dag! We hebben elkaar wel zien staan op de deelnemerslijst en mogelijk op de andere holes maar de toast op de koning kon helaas niet doorgaan. Volgend jaar doen we het dubbel en dwars nog eens over en mocht voor die tijd weer de discussie los barsten over het nut van de monarchie dan roep ik iedereen op om die toch te steunen tot behoud van onze jaarlijkse vlaggetjesdag.

De winnaars

NaamPl.HCPAantal slagen over
1Ankie Bronkhorst3013
2Marie-Louise Mulder4513
3Hanneke Looijen327
4Els van der Woude305
5Jos Schoot-Uiterkamp275
6Jacomien Eilander214
7Jan Marechal284
8Hetty Schinkel213
9Gerrie Spronk322
10Jacco van Dam82

Door |2021-06-02T22:35:51+02:0029/04/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie