Vlaggenwedstrijd

Vlaggenwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Rob Wiecherink

Koningsdag 2019

Zaterdagochtend om 8.30 gaat de wekker in Genemuiden. We kunnen ons gaan gereedmaken voor de Vlaggenwedstrijd. Linda had eigenlijk nog niet zoveel zin: “We krijgen de hele dag regen…..”. Ik zei: “Volgens mijn weer app gaat het best meevallen”. Maar dat het weer zo lekker zou zijn hadden we niet kunnen hopen. Hooguit 1 hole regen en voor de rest bijna de gehele tijd een lekker zonnetje.

Op de Nunspeetse aangekomen eerst een kop koffie en thee. Dit was al erg gezellig was. Hierdoor werd het nog haasten. Na snel 4 ballen op de driving range en een paar chipjes op naar de 1e hole om kennis te maken met mijn flightgenoten. Als dat maar goed gaat…Nou ik kan zeggen ik heb erg van mijn flight genoten, niet alleen tijdens de wedstrijd, maar vooral ook na de wedstrijd. Ze mogen mij vaker met Rick Hilhorst en Steven Oosterwaal indelen.

Rick met af en toe heel verrassende slagen en Steven met zijn verre drives, maar vooral de relaxedheid en gezelligheid in de baan haalden 16 holes het beste in mijn spel naar boven. Met nog 2 holes te gaan op zuid had ik nog maar liefst 14 slagen over. Met mijn vertoonde spel tot en met dat moment zou ik toch minimaal 4 slagen over moeten kunnen houden. Echter de spanning werd kennelijk te veel. Ik had alle 14 slagen nodig om uiteindelijk met de laatste slag uit te holen. De mentale steun van Rick, die tot hole 17 was gekomen, en Steven die uiteindelijk op hole 18 zijn vlag moest plaatsen mocht niet baten.

Binnengekomen in het clubhuis was het vervolgens druk en zeer gezellig. Hier waren we getuige van de eerste toespraak van onze nieuwe voorzitter Jacco van Dam. Na het zingen van het Wilhelmus werd er geproost op onze koning. Voor volgend jaar heb ik onze voorzitter al wel verzocht of hij in de microfoon wil meezingen i.p.v. zijn telefoon het werk te laten doen.

En toen was het tijd voor de uitslag. Liefst 5 personen hadden hun vlag binnen gebracht. Björn Driessen en Monique Apel (zonder oranje broek) met 2 lagen over en Tiny Klabbers, Erica van Dam en Medi Holstege met 1 slag over. Deze mochten als eerste een staatslot uitkiezen.

Mijn partner Linda en ik hadden ook allebei prijs. We hadden allebei met de laatste slag uitgeholed. Ook met ons beiden ging doordoor een staatslot mee naar huis. Voor de nieuwsgierigen: er zijn geen nieuwe miljonairs bijgekomen in Genemuiden…… ook niet in huize van Dam.

Al met al was het een heerlijke dag met een zeer geslaagde afsluiting in het clubhuis. Tot volgend jaar!

De winnaars

Naamscore
1Bjorn Driessen+2
2Monique Apel+2
3Erica van Dam+1
4Medi Holsteg+1
5Tiny Klabbers+1
6Josina Kukupessy0
7Rob wiecherink0
8Linda Klomp0
9Marjo schlenter5 cm
10Douglas Driessen100 cm

Door |2019-04-29T11:06:01+01:0029/04/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie