Verslag nieuwjaarsreceptie

//Verslag nieuwjaarsreceptie

Verslag nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 6 januari 2018 was het weer zover!

Na de traditionele nieuwjaarswedstrijd (die zelfs geheel droog verliep!), verzamelden zich vele ‘de Nunspeetse’ vogels van zeer verscheidene pluimages voor het jaarlijks uitwisselen van allerlei goede wensen voor de komende 359 dagen van dit jaar.

De deelnemers aan de wedstrijd waren vastberaden om dit nieuwe golfjaar goed te beginnen, want de scores logen er niet om! Maar liefst 14 enthousiaste deelnemers en -sters scoorden 36 stableford punten of meer! Dit was beduidend beter dan op menige mooie zomerse dag onder aanzienlijk betere condities! Hulde derhalve!

De beste scores noteerden aanstormend talent Bjørn Driessen en nieuw lid Jacco van Dam, beiden met maar liefst 40 stableford punten. Douglas Driessen, Nita Bos en Thijs van der Schee wisten elk 39 punten bij elkaar te slaan, gevolgd door Thérèse Leeman en Jan Willem Norbart met 38 punten.

Om 17.30 uur nam voorzitter Harry van Dalfsen het woord. Het kostte enige moeite om de, in grote getale opgekomen, leden van onze vereniging tot zwijgen te brengen (er was elkaar ook veel te vertellen na de feestelijke decembermaand), maar men wilde de toespraak van de voorzitter uiteindelijk toch niet missen, dus werd het alsnog rustig.

Er werd direct met de deur in huis gevallen door een recent in het nieuws heersend onderwerp aan te snijden, en wel met een mogelijk toekomstig “gender neutraal” beleid. Hoe dat er uit zou moeten zien is nog niemand duidelijk, maar heren die van rood afslaan zonder daarvoor slagen af te hoeven staan en voor meer van dat soort opties lijkt voorlopig geen grote toekomst te bestaan. Om nog maar te zwijgen over de, bij sommige aanwezigen spontaan opkomende, fantasieën betreffende de diverse douchemogelijkheden na het spelen…………..

Onze voorzitter memoreerde dat er diverse doelen in het afgelopen jaar waren verwezenlijkt, maar nog niet allemaal en dat het bestuur er ook dit jaar weer vol tegenaan zal gaan om nog niet gerealiseerde doelstellingen in te vullen.

In 2017 heeft de voorzitter in zijn lange loopbaan, op welk vlak dan ook, nog niet zoveel In Memoriam’s moeten schrijven als voor ‘de Nunspeetse’ in 2017. Een droevige plicht, maar een eerbetoon aan diegenen die veel te vroeg uit het midden van hun familie en onze vereniging zijn weggenomen.

De wedstrijden en evenementen tijdens het 30-jarig lustrum afgelopen juli werden goed bezocht en de organisatie er van is met enthousiasme ontvangen.

Bij de Damesdagcommissie is het nodige veranderd. Marieke Uytenbogaart werd de nieuwe voorzitter van de commissie, na 8 jaar voorzitterschap van Corinne Noordman. Corinne is nu de penningmeester van de damesdag. De wedstrijden zijn zeer goed bezocht en er werden/worden leuke activiteiten georganiseerd.

Ook de veranderingen bij de Heerendag zijn succesvol gebleken. Vooral het starten op twee holes tegelijk betekent een verbetering van de doorstroming en verkleint de lange wachttijden van de vroege starters.

De Seniorencommissie verloor afgelopen jaar helaas voorzitter Loe Jaklofsky. Jaap van Petegem heeft het stokje als voorzitter opgepakt. Aan de senioren wedstrijden op de donderdagmiddag deden totaal maar liefst 52 senioren mee. De wintertraining, gegeven door golffysiotherapeut Patrick van der Meijden samen met onze pro’s Brian en Carolien, werd ruim overschreven en moest in 2 sessies worden verdeeld. Met ook nog een wachtlijst! Een geslaagd initiatief!

Met de jeugd gaat het ook uitstekend. Nog nooit eerder telde onze vereniging zo veel jeugdleden. Brian en Carolien geven de jeugd geweldig leuke lessen en het competitie jeugdteam werd ongeslagen kampioen! Ga zo door Jeugdcommissie!

De Golfer en Golfster van het jaar werd vooral bij de mannen een spannende aangelegenheid. De allerlaatste wedstrijd van het seizoen moest de beslissing brengen wie de eeuwige roem zou verwerven, maar geen van beide heren slaagde er in om de ander af te troeven Dus………..: eindigden Ronald Gorel en Kees van der Ham ex aequo en werden beiden gehuldigd als Golfer(s) van het jaar. Bij de dames werd Thea de Groot zeer knap Golfster van het jaar. Ondanks haar nog jeugdige leeftijd een uiterst knappe prestatie!!! Alle drie ….van harte gefeliciteerd.

Jeugdgolfer van het jaar werd Bjørn Driessen. Van handicap 54 stoomde hij in één jaar door naar 22,5! Dat belooft voor 2018 weer een flinke verdere daling!

Het ledenaantal is stabiel gebleven en is één van de punten waar nog verder aandacht aan zal worden besteed. Samen met het Rijk en nieuwe sales medewerkster Marie Louise, zal een nieuw plan worden gesmeed om tot verdere ledenaanwas te komen.

Communicatie is binnen de vereniging van groot belang om alle leden van de nodige (en soms ook onnodige) informatie te voorzien en contact(en) onderling te verstevigen. Ondergetekende zal trachten de Communicatiecommissie te gaan aanvullen en versterken.

Met een toast op het nieuwe jaar en de wens dat het een prachtig golfjaar mag gaan worden, eindigde de voorzitter zijn betoog en het bleef, zoals gebruikelijk, nog geruime tijd een gezellige boel.

FTK

 

Door |2018-02-12T15:42:49+00:0008/01/2018|Categorieën: ClubInfo|1 Reactie

Eén reactie

  1. Karin van Dalfsen 10 januari 2018 om 22:59 - Antwoorden

    Heel mooi weergegeven Frank! Echt een schrijvers talent

Geef een reactie