Verslag natuurexcursie 19 augustus

/, Communicatie, Natuur/Verslag natuurexcursie 19 augustus

Verslag natuurexcursie 19 augustus

Afgelopen vrijdag werd de natuurexcursie gehouden, georganiseerd door de Flora en Fauna Commissie (FFC). Dit was voor de eerste keer aan het begin van de avond en niet in de vroege avond. Wellicht was dat een reden voor de grote opkomst.
We hadden maar liefst 30 deelnemers (incl. excursie begeleiders).

Bij binnenkomst was er een drankje voor de deelnemers aangeboden door het Rijk.

Om 18.30u gingen we verdeeld in 2 groepen de baan op, het Rijk had de oostlus gereserveerd voor de excursie zodat we veilig over de baan konden lopen.

De vliegden is een solitaire grove den, ong. 150-200 jaar oud. Van Oost 5 naar oost 6.

De excursie werd begeleid door de FFC en de bioloog Ruurd Noordhuis die ook een groep onder zijn hoede had. Doordat het weer niet goed meewerkte in de vorm van lichte regen en dreigend onweer was er veel aandacht voor de planten, bomen en struiken op de baan. Overigens was er nog meer dan genoeg om te vertellen. Met name het ‘herplantplan’ van de FFC en het Rijk kregen veel aandacht. Doel van dit plan is het voller begroeid krijgen van de baan, zonder dat dit de speelbaarheid aantast. Hier zal nog een stukje over worden gepubliceerd.

Verdere bijzonderheden van de excursie: ‘maar’17 soorten vogels, groene kikkers, koningsvaren bij de vijver, grote wolfsklauw, de ijsvogelwandjes en landingsplaats gemaakt door Arend, de nest- en vleermuiskasten, insectenhotels, de eeuwenoude vliegdennen tussen oost 5-6, het verschil tussen amerikaanse vogelkers (ongewenste exoot) en vuilboom of sporkehout (zeer gewenste inheemse struik met veel bessen), een prachtige mierenhoop, paardenbijter (grote libel) en nog veel meer.

Na afloop konden we genieten van bittergarnituur en een drankje aangeboden door het bestuur. Kort daarna konden we aanvallen op de lekkere daghap, er bleef een flinke groep van zo’n 20 mensen eten. Het was zeer goed geregeld door de horeca en het bleef nog lange tijd zeer gezellig.
Wij hebben ervan genoten!

Namens de Flora en Fauna Commissie,

Arend Goedvree
Frans Roelofs
Desirée Mouw
Alle de Wit

Foto’s van het evenement vind je hier.

Door |2022-08-25T11:31:24+02:0025/08/2022|Categorieën: BaanInfo, Communicatie, Natuur|0 Reacties

Geef een reactie