Verslag landelijke finale NGF Najaarstour 2018

///Verslag landelijke finale NGF Najaarstour 2018

Verslag landelijke finale NGF Najaarstour 2018

Wat de ene week super gaat, kan een week later Anderstein!

Met gemengde gevoelens betreffende de weersomstandigheden troffen we elkaar in het clubhuis van Golfclub Anderstein. Voor de finale had onze captain Marianne: Annette, Erna, Rob en Paul geselecteerd. De ontvangst was helemaal oké, koffie een koekje, bonnetje voor de ballenautomaat, caddyboekje en de greenfee, aangeboden door de NGF, waarvoor dank!

Wat betreft het weer hebben we een topdag gehad, droog, weinig wind en een aangename temperatuur. De baan lag er mooi bij, na de regen van de dag en nacht ervoor mochten we plaatsen op het kort gemaaide gras. Prachtige herfstkleuren, een paar reeën die de fairway kruisten en gezellige flightgenoten maakten Anderstein een mooie beleving. Wat betreft het spel viel het net niet goed allemaal. Bij de één liepen de drives fantastisch maar lieten de ijzers het afweten, bij de ander vielen de putts niet, of er lukte helemaal niets.

Nog veel dank voor de man bij Annette in de flight. Haar buggy was voorzien van een gps-systeem dat de buggy uitschakelt wanneer deze zich (bijna) op een ongeoorloofde plek bevindt. Duwen was de enige optie! Met het zweet op de rug, spanning in lijf en leden, no score op de laatste 2 holes, kwam de gentleman het clubhuis binnen. Annette had zelf ook helpen duwen natuurlijk en is nu nog blijer met haar GolfScooter.

Enigszins teleurgesteld met een gedeelde 7de plek aan de bitterballen en natuurlijk de felicitaties voor het team van Almeerderhout die met een topteam dik gewonnen hebben. Toch een supergezellige dag gehad met golfers uit de regio Den Bosch en Strijen, wijntje, biertje, borrel en ter afsluiting een eenvoudige doch voedzame maaltijd.

Het was weer een leuke competitie waarbij gezelligheid en individuele stableford scores centraal staan. Volgend jaar herkansing om de finale te halen en ons te revancheren.

Paul Postma

Door |2019-01-30T19:50:25+01:0012/11/2018|Categorieën: Competitie, NGF Najaarstour|0 Reacties

Geef een reactie