Valentijnswedstrijd

///Valentijnswedstrijd

Valentijnswedstrijd

Wedstrijdverslag

door:  Roy van der Loop en Cris Bijker

Eindelijk is het dan eens gelukt: zevende worden (althans dat krijg je te horen!!).

Als beloning mag je dan een stukje schrijven over de wedstrijd, in dit geval de Valentine wedstrijd. Normaal gesproken een wedstrijd waarin de koppels gevormd worden door een man en een vrouw. In een enkel geval is dat koppel dan ook nog een (echt)paar. Maar er zijn ook vele gelegenheidskoppels en dat is ook wel te begrijpen. Niet ieder (echt) paar is ook een goed golfpaar en velen zoeken dan ook onder de overige leden naar een partner waarmee de kans op winnen groter is dan met de eigen partner. Voor ons echter tevens de gelegenheid eens te testen hoe het gesteld is met het begrip “genderneutraal” binnen De Nunspeetse.

Door het uitvallen van een koppel kregen Roy en ik vrijdagmiddag de vraag of wij als koppel wilden invallen om zodoende het veld weer met een even aantal koppels de baan in te kunnen sturen. In de tijd van streven naar genderneutraliteit moet het dan toch logisch zijn dat er ook eens een koppel tussen zit van alleen mannen of alleen vrouwen. Niets is echter minder waar! De opmerkingen welke wij vooraf te verwerken kregen waren niet van de lucht. Helaas was er geen enkele echt originele bij zodat wij niet konden overgaan tot een “gevatheidprijs”.

Dit alles neemt echter niet weg dat we lekker gespeeld hebben! Met Marion en Jos als flightgenoten hebben we een prima ochtend / middag gehad, waarbij vooral onze eerste negen fantastisch gingen. De tweede negen wierpen ons echter terug. Tegen alle verwachting in bleef het tot een enkele bui beperkt waardoor er toch wel mooie scores te behalen waren, met als echte uitschieter Medi en Coen Holstege met 45 Stbf punten. Voor de overige uitslagen verwijs ik u graag naar de uitslagenlijst in Proware.

Daar zit hem vervolgens wel de kneep: kijkend naar de uitslag zie ik dat we 9e zijn geworden! Daaruit trekken wij de voorzichtige conclusie dat het begrip genderneutraliteit binnen Nunspeet nog niet geheel geaccepteerd is en we daarom alsnog een stukje mochten schrijven (wat we overigens met plezier doen).
Indien gewenst: volgende keer doen we gewoon weer als koppel mee!

De winnaars

NaamPl HCPSTB
1.Medi Holstege-Meloen / Coen Holstege 3245
2.Linda Klomp / Rob Wiecherink2241
3.Ester Oomens / Bram ten Hove2840
4.Roos van Gemert-Hollemans / Herman van Gemert2739
5.Karin van Dalfsen-Sluiter / Thijs van der Schee1438
6.Janny Pool-Plat / Bert Snoek1637
7.Anouck Hage / Harry van Dalfsen1135
9.Roy van der Loop / Cris Bijker1435

Door |2019-03-11T13:19:52+01:0012/02/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie