Update Corona (24-04-2020)

/, ClubInfo, Communicatie/Update Corona (24-04-2020)

Update Corona (24-04-2020)

Beste leden,

Vol spanning hebben we allemaal de persconferentie van premier Rutte afgelopen dinsdag gevolgd. Helaas was er voor de sportwereld en vele bedrijven in Nederland het slechte nieuws dat versoepeling van de maatregelen nog niet aan de orde is. Ondanks alle inspanningen van de sportlobbyisten van de NGF en NOC*NSF zijn we er niet in geslaagd het kabinet voldoende voor ons in beweging te krijgen.

Ook uw en ons geduld wordt daarmee opnieuw op de proef gesteld, beseffende dat deze ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn voor de volksgezondheid. In de maatschappij komt echter meer en meer de discussie op gang tussen de immens moeilijke strijd tegen de verspreiding van het coronavirus en de grote impact op de economie van ons land.

Toch zijn er een paar lichtpuntjes te noemen; als eerste dat de door de golfwereld opgestelde hygiëne protocollen grotendeels goedgekeurd zijn voor de herstart. Dit voorbereidende werk is dus de basis waarop we vermoedelijk vanaf 20 mei (en hopelijk eerder) onder strikte voorwaarden weer mogen opstarten. Het tweede lichtpuntje is dat de jeugd weer onder begeleiding mag gaan trainen, met duidelijke protocollen en na goedkeuring van de veiligheidsregio. Momenteel zijn wij met de pro’s en jeugdcommissies in overleg of en hoe we de jeugd op gepaste tijden weer kunnen toelaten voor een golfles. Onze golfbanen met alle faciliteiten en gebouwen blijven echter gesloten tot 20 mei.

De financiële schade voor Het Rijk Golfbanen is nu enorm en we stevenen dit jaar af op een zeer slecht bedrijfsresultaat. Helaas is ons bedrijf tot op heden ook niet in aanmerking gekomen voor enige overheidscompensatie. Gelukkig heb ik het goede nieuws van de aandeelhouders en de bank gekregen dat de continuïteit van Het Rijk Golfbanen en daarmee die van onze 4 golfbanen niet in gevaar zal komen.

De General Managers en hun teams zijn op onze vier banen druk bezig met de voorbereidingen van de herstart van golf. Ook dienen we al onze faciliteiten aan de eisen en protocollen van het RIVM aan te passen voordat we kunnen heropenen. Denk daarbij aan de strikte hygiëne voorwaarden, de 1,5 meter regel en het vermijden van groepsvorming. Uw bestuur en de General Manager zullen u kort voor de herstart hierover informeren.

Graag wil ik nog terugkomen op de vorige nieuwsbrief die wij op 31 maart aan u verstuurd hebben. Allereerst dank voor de vele hartverwarmende reacties en de steun aan alle medewerkers van Het Rijk Golfbanen. Ik ben onder de indruk van uw loyaliteit en geduld, maar ook het begrip voor de overmacht situatie waarin wij allemaal beland zijn. Dit zegt iets over de goede relatie die we in al die jaren met elkaar opgebouwd hebben.

Tot slot kan ik u melden dat we een aantal weken na de heropening onze trouwe, loyale leden een geste zullen doen als gebaar in deze crisistijd. Deze geste zal niet gelden voor het geringe aantal leden dat hun jaarfactuur nog steeds niet betaald heeft, of de maandbetalingen heeft stopgezet middels stornering.

Naar mijn stellige overtuiging is het einde van onze golf “lock-down” eindelijk in zicht en snakken we allemaal naar de intelligente herstart. U bent er klaar voor, de banen liggen er prachtig onderhouden bij en wij kunnen niet wachten u weer te mogen ontvangen.

Blijf gezond en tot golf!

Met vriendelijke groet,

Hans Blaauw
Algemeen Directeur Het Rijk Golfbanen

Door |2020-04-24T15:06:19+01:0024/04/2020|Categorieën: BaanInfo, ClubInfo, Communicatie|0 Reacties

Geef een reactie