Uitgebreid verslag KREZIE KUP

//Uitgebreid verslag KREZIE KUP

Uitgebreid verslag KREZIE KUP

Als u tijdens het bekijken van het wedstrijdprogramma voor de krezie kup op 5 november dacht: “Haaa…dat lijkt mij een leuke wedstrijd waarbij vast iets geks gebeurt”, dan had u helemaal gelijk. Edoch…..dit is een jaarlijks terugkerend evenement waaraan men uitsluitend op uitnodiging kan deelnemen en kwam u waarschijnlijk dus van een koude kermis thuis.

Het bestuur van onze vereniging brengt op deze dag namelijk hulde aan de leden van alle commissies die ervoor zorgen dat u allemaal in staat wordt gesteld om dat wonderlijke spelletje dat golf heet te beoefenen en deel te kunnen nemen aan allerlei door één van die commissies georganiseerde activiteiten en ervoor zorgen dat alles binnen de vereniging op rolletjes loopt.

Hierbij dient zeker te worden vermeld dat dit vanzelfsprekend ook geldt voor het bestuur zelf. Ook wordt op deze dag het “Commissielid van het jaar” bekend gemaakt. Iemand die zich nog meer dan alle anderen heeft onderscheiden in zijn/haar inspanningen en de daaruit voortvloeiende resultaten.

Elk jaar wordt deze te verspelen wedstrijd georganiseerd door de (commissie)winnaar van het jaar daarvoor, zij het dat die winnaar(s) op ondoorgrondelijke wijze door de organisatie van die dag wordt aangewezen. Het lijkt er zelfs op dat van hogerhand de uitslag zachtjes wordt ingefluisterd, met een kennelijk niet mis te verstane sanctie als dit stille, doch dwingende advies niet wordt opgevolgd!

Afgelopen zaterdag was de organisatie in handen van de Competitiecommissie.  Nu heet deze wedstrijd niet voor niets de “Krezie Kup”, dus denkt u nu niet dat er gewoon een normale 18 holes lijdensweg wordt georganiseerd. Dat er dan ook iets bijzonders wordt bedacht door ziekelijke geesten die dit vermaak nóg ingewikkelder wensen te maken dan het golfspel al is, moge duidelijk zijn. Dit keer dienden alle par 5 holes (zowel door de dames als door de heren) van de rode tees te worden gespeeld. Alle par 4 holes van de blauwe tees en alle par 3’s van de gele tees. Een soort “Who’s afraid of Red, Yellow and Blue dus. Op zich geen al te verwrongen spelvorm, en nog gemakkelijker gemaakt door het knutselen van prachtige in kleur uitgevoerde scorekaarten. Hulde aan Karin Kaptein hiervoor!

U begrijpt inmiddels dat naast wat individuele prijsjes voor moeizaam bevochten en toch soms ook briljante scores, de echte lauwerkrans niets van doen heeft met het resultaat van 4½ uur ploeteren in het grote bos. Alle moeite derhalve voor niets, buiten de oh’s en ah’s natuurlijk tijdens de prijsuitreiking.

Hoewel de weersverwachting ronduit slecht was en een ieder zich daardoor had voorzien van de meest wonderlijke vormen van regenkleding, geïmpregneerde hoofddeksels en andere hulpstukken om de ergste nattigheid de baas te blijven, scheen er een vrolijk, zij het spottend zonnetje en was er geen sprake van code oranje of rood. Het was gewoon prima weer! En terecht natuurlijk, want de inspanningen die de vrijwillige commissieleden zich het hele jaar door getroosten dienen op zo’n dag extra beloond te worden. De weergoden hebben dat dus goed begrepen!

Na afloop werd getrakteerd op een drankje waarbij een heerlijk hapje geserveerd werd (ditmaal eens geen bitter- en gehaktballen!), waarna de gefêteerde commissieleden feestelijk omgekleed en wel aan tafel werden genodigd. Het diner was voortreffelijk, verrassend, gezellig en begeleid door prima wijnen.

De beste scores kregen, zoals gememoreerd, hun prijsjes (geen Cup of Kup te bekennen……..!!!) en er werd afscheid genomen van uittredende commissieleden. Zij kregen van de voorzitter (die wel een uiterst drukke dag had met een niet af te zeggen afspraak met zijn kleinzoon en daarna nog het diner en de prijsuitreiking op de Nunspeetse wilde voorzitten), allen een aandenken aan hun inspanningen. Maar natuurlijk niet nadat hij zijn waardering had uitgesproken voor alles wat de vrijwilligers dit jaar weer voor elkaar hadden gekregen.

Ook werd aan ons onlangs overleden bestuurslid Loe Jaklofsky eer betoond voor wat hij heeft bewerkstelligd voor de Seniorencommissie. Het winterfit programma en de donderdagmiddag “Senior Social Mix” waren allemaal producten van Loe’s creativiteit en betrokkenheid. Een terecht postuum eerbetoon. De aanwezigheid van Marianne werd door alle aanwezigen duidelijk zeer op prijs gesteld.

Aan de uittredende commissieleden werden de inmiddels traditionele pennen uitgereikt en voor degenen die er al een aantal in hun bureaula hebben liggen (er zijn meerdere gevallen van chronisch Heintje Davids gedrag) een ander leuk aandenken.

Het hoogtepunt van de avond werd natuurlijk door alle aanwezigen met spanning afgewacht, want wie zou de eeuwige roem om tot Commissielid van het jaar te worden benoemd, verwerven?

Het werd….. Jan van Asselt, voorzitter van de Jeugdcommissie, die in zeer korte tijd een bloeiende jeugdgroep heeft weten te vormen. 30 jeugdleden en een succesvol jeugd competitieteam zijn de bewijzen van zijn, en van zijn team’s, meer dan succesvolle inspanningen. Gefeliciteerd Jan en een terechte eer voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

Uiteindelijk werd de winnende “combinatie” (in dit geval) van de wedstrijd bekend gemaakt door de organiserende commissie. De lauwerkrans was ditmaal wel zeer omvangrijk en zoals altijd van doornen voorzien, want ga zo’n dag volgend jaar maar eens evenaren! De Handicart commissie, de Old Grand Dad commissie,  de vertrouwensarts (nergens te vinden, maar bestaat echt!), de Kascommissie en de Communicatiecommissie werden het slachtoffer van een in één of ander achterkamertje bekonkelde vorm van optellen die door geen enkele school wordt gedoceerd en in geen enkel wiskundeboek voorkomt.

Vooral de eerste drie commissies worden hier ernstig door belast gezien hun uiterst drukke commissiewerkzaamheden, vergaderingen en administratieve besognes. En ga met een dergelijk uiteenlopende groep maar eens eensgezind een attractieve, niet alledaagse wedstrijdvorm in elkaar flansen!

Gebaseerd op overheidsmaatstaven, je moet tenslotte ergens een leidraad hebben, lijkt een periode van minder dan een jaar om met een dergelijke pluriforme groep tot alleen maar overeenstemming te komen over de vorm van een dergelijke dag, reeds een nauwelijks te nemen hindernis. De invulling daarvan zal dan naar alle waarschijnlijkheid zeker nog een dergelijke termijn vergen.

Maar ditmaal was het mooi, enerverend en vooral motiverend!

Wilt u deze dag ook meemaken? Dat kan; het is heel simpel: geef u op als enthousiast commissielid bij het bestuur of één van de commissies! Het is, alleen voor deze dag al, zeker de moeite waard!

De uitslag van de wedstrijd zelf:

 • Dames: 1 – Annie van Norel, 2 – Marianne Kers en 3 – Anouck Hage
 • Heren 1 – Adri Meijer, 2 – Ronald Gorel en 3 – Ronald Lekkerkerker

De winnaars van de “specials”:

 • Longest heren (in 2): Marcel Scholten
 • Longest dames (in 2): Anouck Hage
 • Leary heren (in 2): Douglas Driessen
 • Leary dames (in 2) U raadt het al: Anouck Hage

FTK

2017-11-09T10:11:35+00:00

2 Comments

 1. Jos Schoot Uiterkamp 9 november 2017 om 07:46 - Antwoorden

  Van harte gefeliciteerd Jan, dik verdiend!

 2. Karin Kaptein 9 november 2017 om 14:31 - Antwoorden

  Prachtig verslag over een geweldige dag!
  En Jan… nogmaals gefeliciteerd met je titel.

  PS: de vertrouwenspersoon:-) is te vinden op https://denunspeetse.nl/clubinfo/bestuur/gedragsregels/

Geef een reactie