Tijdelijke plaatselijke “Corona” regels

/, Handicap & regels/Tijdelijke plaatselijke “Corona” regels

Tijdelijke plaatselijke “Corona” regels

Tijdelijke plaatselijke “Corona” regels

Met ingang van 11 mei 2020 zijn de volgende tijdelijke plaatselijke regels van kracht:

De score bij strokeplay (Regel 3.3b)
Uitwisselen van scorekaarten is niet verplicht en wordt op dit moment sterk afgeraden. De Handicap- & Regelcommissie accepteert scores die niet strikt overeenkomen met regel 3.3b. Bijvoorbeeld:
 Spelers mogen hun eigen holescores op de scorekaart noteren (het is in dat geval dus niet noodzakelijk dat de marker dit doet).
 Het is niet noodzakelijk dat een marker fysiek de scorekaart moet accorderen; een manier van verbaal of elektronisch accorderen voldoet.
 Het is niet noodzakelijk om fysiek de scorekaart bij de commissie in te leveren. Invoeren in de Golf.nl app of via Proware op de computer volstaat.

Vlaggenstokken
Om het risico op besmetting te minimaliseren moet de vlaggenstok in de hole blijven staan. Het is niet toegestaan om de vlaggenstok aan te raken.

Hole-afmetingen en uitholen
Om op een veilige manier de bal uit te hole te kunnen halen na uitholen zijn de holecups omgekeerd in de hole geplaatst. Op deze wijze komt de bal volledig onder het oppervlak van de green tot stilstand en kan de bal zonder de vlaggenstok aan te raken uit de hole worden gepakt.

Bunkers
Om het risico op besmetting te minimaliseren zijn bij de bunkers de harken verwijderd. Ondanks het niet aanwezig zijn van harken, is er gewoon sprake van qualifying condities.
Het advies is om NA een slag in de bunker, de bunker glad te strijken met de voeten en/of de eigen club. Uiteraard is het volgens regel 12.2b niet toegestaan om voor het spelen van de bal de bunker glad te strijken.

Straf voor overtreding van een plaatselijke regel: algemene straf (Regel 1-3).

Tevens is, met ingang van 11 mei, de baan weer qualifying.

Handicap & Regelcommissie

Door |2020-06-12T13:50:36+01:0010/05/2020|Categorieën: BaanInfo, Handicap & regels|0 Reacties

Geef een reactie