Tijdelijke plaatselijke “Corona” bunkerregel

/, Handicap & regels/Tijdelijke plaatselijke “Corona” bunkerregel

Tijdelijke plaatselijke “Corona” bunkerregel

Aanpassing tijdelijke plaatselijke “Corona”regel bunkers

Het golfprotocol schrijft voor dat harken in de bunkers verwijderd worden. Spelers worden verzocht om oneffenheden in het zand aan te vegen met hun voet en de bunker zo netjes mogelijk achter te laten. Desalniettemin zijn er in het algemeen veel sporen in de bunkers en hierdoor wordt het principe dat spelers onder gelijke omstandigheden qualifying scores kunnen inleveren aangetast.

Meerdere clubs (waaronder De Nunspeetse) hebben de NGF daarom verzocht om een plaatselijke regel op te stellen die het mogelijk maakt om zonder straf slechte liggingen in bunkers te ontwijken. De Handicap & Regel Commissie van de NGF heeft deze situatie besproken en hierbij is besloten om per direct onderstaande plaatselijke regel toe te staan, waarbij qualifying condities mogelijk blijven.

Als de bal van een speler in een bunker ligt, mag de speler éénmaal een bal plaatsen op een plek naar keuze in de bunker binnen de lengte van een scorekaart of 15 cm van de oorspronkelijke ligging van de bal, niet dichter bij de hole.

Bovenstaande plaatselijke regel geldt dus ook voor qualifying kaarten en wedstrijden.

De volledige plaatselijke regel staat vermeld op de website bij “Plaatselijke regels”.

12 juni 2020
Handicap- & Regelcommissie

Door |2020-06-12T13:51:51+02:0012/06/2020|Categorieën: BaanInfo, Handicap & regels|0 Reacties

Geef een reactie