Tigertrofee

Tigertrofee

Wedstrijdverslag

door: Michaël Aarts

The Eagle has landed!

Het weekend na de clubkampioenschappen strokeplay, waar de echte golfers op staan, mocht iedereen die een exacte hcp van 36 of lager had het eens proberen van de back tee’s! Voor de dames vanaf blauw, voor de heren vanaf wit.

Sinds vorig jaar ben ik lid van deze mooie club en mocht ik in deze wedstrijd in de eerste flight starten met niemand minder dan Laurence Lichtenvoort Cats, de kersverse clubkampioen strokeplay en Thijs van der Schee, behoeft deze man nog introductie? U moet niet van mij verwachten dat ik een wedstrijdverslag van zijn niveau schrijf, want dat kan niemand. En zeker niet een dyslectische gymleraar. Dus bij deze alvast mijn excuus voor een taalvoutje (😉) of meer.

Niks stond een mooie ronde golf meer in de weg, behalve de Marshall. Want ondanks onze starttijd van 09.30 uur moesten wij wachten tot 09.33 uur want dat was de officiële tijd volgens deze aardige man. Voordeel: wij hoefden nergens te wachten en konden genieten van de baan en van ons eigen spel. Dit in tegenstelling tot de latere starters want daar werd het wachten, wachten en nog eens wachten. Een drama!, zoals iemand dat omschreef in de app na de wedstrijd. Of zou dat aan zijn/haar score hebben gelegen (een kip en ei verhaal denk ik). Maar het is natuurlijk ook niet niks om strokeplay te spelen van de back tees dan moet je wel eens zoeken naar een balletje, een provisionele of zelfs een tweede bal in het spel brengen.

Het genieten van ons eigen spel was na de chip-in birdie op de eerste hole op hole 2 alweer voorbij. Het werd werkgolf in combinatie met de acceptatie dat mijn hcp te laag is of mijn spel nog net niet goed genoeg is voor deze baan. Bij Thijs was het na een dubbel op de eerste hole al gelijk over en schakelde hij moeiteloos over op zijn tweede hobby, commentaar leveren op zijn eigen golfspel. Ook dat is, kan ik u verzekeren, de moeite waard. U moet wel van zwarte humor en soms cynische omschrijvingen houden. De sfeer in de flight leed er in ieder geval niet onder. Maar wij konden ook steeds kijken naar hoe het eigenlijk hoort. Laurence, wat een swing, wat een klasse, wat een putts! De ene birdie-kans na de andere. Maar vooral die balvluchten en afstanden. Pak ik mijn driver, pakt hij zijn hybride, pak ik mijn houten drie, pakt hij een gecontroleerde ijzer vier. Golf kan er zo makkelijke uitzien! Mooi om te zien is dat hij niet tevreden is als de bal drie meter links van de vlag landt want dat had twee meter rechts ervan moeten zijn. Dat mag niet met de draw die hij sloeg en de put die hij over wilde houden. Die is namelijk nu een moeilijke downhiller in plaats van easy uphiller. Hij maakt hem trouwens wel, die moeilijke downhiller. U begrijpt: Laurence komt door op negen met een “matige” +1.

Gelukkig is de oost-lus nu aan de beurt. En vooral Oost-2, de driveable 262 meter lange par 4. Voor hem, wees gerust, niet voor iedereen. Maar hij staat klaar, lijnt op en vuurt een spetter van een drive af. Snijd de hoek af, carried de bunkers en landt op de green. Commentaar: “jammer dat ie niet doorrolde in het dal dan was het een easy putje over”. Nu bleef er een lastige downhiller met break van een meter of zes over. Hij bekijkt de lijn van drie kanten. Lijnt op en tikt de bal met de juiste snelheid en richting in het hart van de hole. EAGLE!

Voor de duidelijkheid: Thijs mist zijn birdie putt net en ondergetekende mist zelfs zijn par putt. Om maar even aan te geven hoe bijzonder deze prestatie was. En omdat helemaal te bevestigen bleven wij nog even kijken naar de afslag van Björn, u weet wel, dat super talent en nummer twee van de clubkampioenschappen, die achter ons speelde. Het lukt Björn niet om de bal op de green te krijgen.

Thijs bleek de eagle putt zelfs gefilmd te hebben en tijdens de ronde verspreid onder alle heren van Nunspeet 36- 1 en 2. Dus in de baan werd Laurence al links en rechts gefeliciteerd met zijn unieke prestatie. (Trouwens Ronald, voorzitter van de Handicap- en regelcommissie: is dat geen DQ voor al deze spelers?) Thijs omschreef zijn daad als beste wat hij had bijgedragen aan deze wedstrijd en daar kan ik inkomen en mee leven. The Eagle has landed, en het staat nog op tape ook!

Het is dat Laurence een bogey maakt op Oost-9 en dus binnenkomt met plus 1, 73 slagen en 36 stablefordpunten. Voor hem dus eigenlijk normaal maar voor mij een fantastisch rondje golf om naar te kijken en ervan te leren. Thijs, het was gezellig, Laurence, het was gezellig en bedankt voor de les.

Rest mij het volgende nog wel even te melden. In de flight achter ons liepen naast Björn nog twee heren. Jan ten Have, een stabiele, in vorm zijnde golfwedstrijdenwinnaar, die een mooie score van 37 punten (81 slagen) binnen bracht. Een handicapverlaging en felicitatie waard.Voor de ander, Gerald Nijhuis, neem ik u nog even mee naar vorige week na afloop van het club kampioenschap. Gerald en ik hadden de laatste ronde van het club kampioenschap samen zeer slecht gespeeld. Na afloop zegt hij tegen Björn en mij bij de hall of fame, de borden met de winnaars in de hal boven de trap, “ik kan denk ik nog maar op weinig van deze borden komen, maar volgende week Björn, dan ga ik je verslaan en is de Tigertrofee voor mij!”. Toch aardig dat hij zo’n staaltje bluf weet om te zetten in realiteit. Hoewel hij nog wel even een lesje bij Brian tussendoor had genomen, kwam hij met een super score van 41 punten (78 slagen) binnen. Een welverdiend applaus heeft hij op het terras al van mij gekregen. En hier nogmaals de felicitaties.

Deze felicitaties wil ik ook aan Anouck Hage overbrengen. Deze stewardess vloog weer eens laag over de baan en eindigde met een mooie score van 34 punten voor de winnaar van het club kampioenschap strokeplay Maartje Merx (31 Stf) en Valerie Korzaan (30 Stf)

Michaël Aarts (deze keer niet de nr. 7, had je toch nog mazzel Björn!)

Hieronder een filmpje van de eagle putt.

De winnaars

Heren:NaamHCPPl. HCPStF
1Gerald Nijhuis9.71141
2Jan ten Have8.81137
3Laurens Lichtenvoort Cats1.2136
Dames:NaamHcpPl. HcpStF
1Anouck Hage8.81234
2Maartje Merx10.81531
3Valerie Korzaan6.61030

Door |2020-09-08T21:59:45+02:0008/09/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie