Tiger trofee

Tiger trofee

Wedstrijdverslag

door: Monique Apel

Zondag 8 september, Indian summer te Nunspeet. De baan was in topconditie met in de fairways nog maar een paar kale plekken, resultaat van een gloeiende zomer. Vandaag was de temperatuur werkelijk perfect. Dus baan en weer top. Hoge scores konden we verwachten. In mijn flight met Frank en Hein begonnen we vol goede moed. Wel even wennen om van de back tees af te slaan. Niet alleen van wit, ook van blauw ziet de baan er anders uit. En je komt op plekken waar je nog niet eerder hebt gelegen.

Bij de turn na zuid-9 hadden we alle drie het gevoel dat dit vandaag geen topdag zou worden. Maar een heel gezellige flight is ook wat waard op zondagmiddag. In de overtuiging dat we alle drie ver onderaan in de ranglijst waren geëindigd leverden we de kaarten in en begonnen we aan de tijgernootjes en een borrel.

Was het de rosé of de verbazing over de andere scores? We werden steeds vrolijker want het bleek dat veel deelnemers eveneens een matige (slechte is zo negatief) score hadden. Dan zie je eigen resultaat in heel ander perspectief. Dat is ook het leuke en onverklaarbare aan golf. Alle deelnemers hebben dat deze zondag. Misschien toch de back tees die roet in de speelplannen gooien? De prijsuitreiking was best wel hilarisch te noemen. Scores waren dik onder de 36 stableford punten. Bij alle deelnemers? Nee, alleen Jan v.d. Craats haalde zijn niveau met 36 punten. Dus voor de statistici hier de uitslag van de wedstrijd, zonder de punten, daar gaan we het niet meer over hebben.

Dames longest Anouck, die ook maar meteen de neary binnenhaalde. En de wedstrijd: derde Hetty, tweede de schrijfster van dit verslag en eerste Maartje. Heren longest Gerald. Derde Jan de Groot, tweede Jan Martijn en zoals al vermeld de eerste plek voor Jan. De tijgers en wisseltrofee werden uitgereikt. Ook met een lage score kun je je zakgeld wat aanvullen. Ik deed nog een poging om te achterhalen waarom ik zevende overall was en dus het verslag mocht schrijven, maar die uitleg heb ik nog te goed. Een prachtige dag en vrolijke sfeer op een zonovergoten terras van onze mooie club.

Vergeet de scores en geniet!

De winnaars

DamesNaamHCPPl. HCPSTBF Score
1Maartje Merx10.91731
2Monique Apel21.63028
3Hetty Schinkel16.12328
HerenNaamHCPPl. HCPSTBF Score
1Jan van de Craats4.8736
2Jan Martijn Eijgelaar10.71432
3Jan de Groot13.81831

Door |2019-09-17T13:06:52+02:0010/09/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie