The Woodpeckers Pre-Competition Boot Camp

//The Woodpeckers Pre-Competition Boot Camp

The Woodpeckers Pre-Competition Boot Camp

Wedstrijdverslag

door: Frank Korzaan

4 – 9 maart 2019

Op maandag 4 maart vlogen 10 bevlogen competitiespelers- en speelsters in alle vroegte richting Faro. Het vroege uur (03.30 uur de deur uit) zorgde er voor dat de dreigende berichten over geannuleerde vluchten vanwege storm ons niet in de weg zaten. Zo’n vaart liep het dus niet zo vroeg in de morgen, want er werd gewoon op tijd gevlogen.

Onze uitvalbasis was Monte Gordo, vlak tegen de Spaanse grens, een kustplaatsje met een prachtige wandelpromenade op het strand.

Er zou gestreden worden om de Jan Willem Norbart wisseltrofee, in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Jan Willem Norbart, die de eerste editie van dit trainingskamp in 2018 van de partij was, iedereen op een geweldige manier wist te vermaken en zich als eerste had aangemeld voor dit jaar, maar 6 dagen na de e-mail waarmee hij zich weer opgaf, op 31 augustus 2018, plotseling overleed.

De eerste drie dagen de stableford speelvorm, de vierde ronde matchplay en de laatste wedstrijd strokeplay. Een flinke competitietraining derhalve! Wel degelijk een echt trainingskamp, want er moest na aankomst direct gegolfd worden en om 13.00 uur stond iedereen al weer op de eerste teebox van Quinta do Vale.

Een op de eerste negen holes waterrijke baan waar menigeen bleek te moeten vissen.

Veel wind, maar een heerlijk zonnetje.

Rob Berendsen bleek die eerste dag het meest uitgeslapen en geslepen te zijn en werd eerste met 28 punten, wat een goede score was gezien de omstandigheden en zeker afgemeten aan de scores van de overige deelnemers! Hetty Schinkel werd een goede tweede met 26 punten.

Vroeg gegeten ’s avonds vlakbij het hotel (The Blue Parrot, een aanrader!!!) en natuurlijk vroeg onder de dekbedjes.

Dinsdag vorstelijk naar GC Benamor gebracht, waar bij de aftrap het nodige water naar beneden kwam vallen. Gelukkig duurde dit niet al te lang en klaarde het weer steeds meer op. Deze baan lijkt redelijk makkelijk te spelen, maar was gemener dan werd gedacht, vooral gezien de scores. “Sneaky” Nick van Loendersloot werd dagwinnaar met 30 punten, gevolgd door Jan de Groot met een score van 27.

Het diner werd genuttigd “in the middle of nowhere”, Dom Rodrigo, echt een lokaal restaurant, waar de meesten geen ontvangst hadden om de voetbaltopper Real Madrid – Ajax te volgen. De telefoon van Roy van der Loop had de beste ontvangst en ieder doelpunt werd met gejuich ontvangen.

Saillant detail was nog dat er niet met welke bankkaart dan ook kon worden betaald…..uitsluitend boter bij de vis (die overigens zeer goed was!)….. Het gehele bedrag door iedereen bij elkaar geschraapt, maar door de overwinning van Ajax kon de avond niet meer stuk!

Quinta da Ria was het volgende golf struikelblok. Een prachtige baan aan zee en dus weer aardig wat wind.

Een genot om te spelen, maar niet eenvoudig. Annette Horsman bleek over het meest vaste spel te beschikken met 30 punten. Wederom sloeg Nick zich naar de voorste regionen met 28 punten. De scores lijken laag, maar ga maar eens putten op supersnelle greens met glooiingen die met het blote oog nauwelijks waarneembaar zijn. De drie-putts waren dan ook talrijk. Moeilijk om op dergelijke nieuwe, onbekende banen een topscore neer te zetten!

Het eten was weer geweldig die avond in wederom een lokale uitspanning, maar hier was de twintigste eeuw wel degelijk doorgedrongen en kon er met kaartjes worden afgerekend.

Donderdag kreeg de groep gezelschap van de familie van Heerde die de matchplay en strokeplay wedstrijden meespeelden. Zoals in de competitie ingedeeld op handicap, twee heren tegen elkaar en ook de dames speelden onderling hun matchplay partijen. Castro Marim was deze laatste twee dagen het strijdperk. De baan leren kennen tijdens de matchplay wedstrijd, om de laatste strokeplaydag goed beslagen ten ijs te komen.

De baan lag er geweldig bij en ook hier bleek het putten niet eenvoudig.

Een grote overwinning werd beloond met 10 punten, een kleine overwinning (1 up, 2 om 1 enz.) werd met 8 punten gewaardeerd. Verlies met 2 punten en voor ernstig verlies werden geen punten gegeven.

Hetty Schinkel was de enige die de volle buit binnen wist te brengen met 5 om 4 winst.

Een prima training voor de competitie voor iedereen!

Gezien de toch wel vermoeiende dagen werd weer voor de Blauwe Papegaai gekozen om de honger te stillen en de dorst te laven, want het was niet alleen dichtbij, maar ook uitstekend van kwaliteit en zeer betaalbaar. Wat te zeggen van heerlijk gebakken lever met alles er op en er aan voor € 9,- en een fles mooie Portugese wijn (en die was ècht goed!) voor € 7,50 ???

De finaledag werd een spannende aangelegenheid. Iedereen had nog kans op de fel begeerde trofee. De verschillen waren minimaal. En gestreden werd er!!!

De beste bruto score kwam op naam van Roy, een mooie 81 slagen en de beste netto scores waren voor Hetty en Nick met beiden 76 netto.

Het afsluitende diner vrijdagavond, met prijsuitreiking vond plaats in een restaurant aan het strand. Geweldig verzorgd door de eigenaar en eigenaresse.

Iedere dame kreeg een prachtig klein boeketje ( het was international women’s day!!), een heerlijk 4 gangen menu voor € 25,- (inclusief wijn!!!) en ook nog twee flessen wijn voor de prijswinnaars.

Met de Jan Willem Norbart trofee ging uiteindelijk Hetty Schinkel aan de haal, met op de tweede plaats Nick van Loendersloot met het kleinst mogelijke verschil van maar één punt!!! Maarten Horsman werd een goede derde met 9 punten achterstand.

Een zeer geslaagd trainingskamp met alleen maar vrolijke gezichten en een prima stemming!

De voorbereidingen voor volgend jaar zijn inmiddels in volle gang! Data: 9 – 14 maart 2020.

Aanmeldingen voor deelname is mogelijk bij jullie verslaggever! Maximaal aantal deelnemers: 16.

De winnares

PlaatsNaamTotaal score
1Hetty Schinkel100
2Nick van Loendersloot99
3Maarten Horsman90

Door |2019-04-03T21:16:32+02:0003/04/2019|Categorieën: Communicatie|1 Reactie

Eén reactie

  1. Erna 11 april 2019 om 23:25 - Antwoorden

    Ik ben er weer bij Frank. Het was super

Geef een reactie