Tegen par met bisque

///Tegen par met bisque

Tegen par met bisque

Wedstrijdverslag

door: Wim Evers

Op 20 november stonden er 34 deelnemers aan de start voor deze wedstrijd voor de tactici onder ons. Er was gerekend op minimaal 42 maar op het laatst hebben toch nog een aantal mensen zich terug getrokken voor deze “ingewikkelde” wedstrijd. Ingewikkeld omdat het er bij deze wedstrijd tactisch inzicht en zelfkennis vereist is. Dit omdat ieder zijn slagen die hij mee krijgt in deze wedstrijd daar mag inzetten waar ze naar eigen inzicht voor hem de meeste punten opleveren. Vooral op het eind komt het erop aan. Wat durf ik voor het laatst te bewaren of wat heb ik daar nodig om nog een plusje bij te kunnen plussen om in eerste instantie mijn flight genoten en vervolgens de rest te slim af te zijn.

Deze wedstrijd had ik zelf de organisatie in handen dus de flight indeling was geheel mijn schuld. Aan het eind kreeg ik te horen dat een aantal het jammer vonden dat alle flights bestonden uit of mannen of vrouwen. Het is helemaal niet de bedoeling geweest van mij om de bokken te scheiden van de geiten of dat ik door het voorbeeld van onze voorzitter een statement of iets dergelijks wilde maken. In geen geval. Zelf vind ik het ook uitermate gezellig om met dames de baan in te gaan. Neen, de oorzaak waarom ik dat had gedaan was omdat ik vorige week toen ik de indeling aan het bedenken was op mijn hotelkamer in Moldavië het volgende bij mij op kwam. Ik was daar trouwens voor de Stichting Mensenkinderen. Een goede doelen instelling, waarvan ik penningmeester ben. Ik was daar om projecten te bezoeken die met het geld van de sponsoren worden uitgevoerd door partners waarmee wij samenwerken. Kijk vooral eens op de website Mensenkinderen.nl. De nood in de landen waar MK actief is, is immens en voor ons niet voor te stellen.

Ik had dus het volgende bedacht. We hebben geen mannen en vrouwen tees meer. Toch al weer enkele jaren. Toch blijven mannen op geel en vrouwen op rood inschrijven. Dat golf een conservatieve sport is wordt hierdoor nog maar eens bevestigd. Geen probleem hoor maar er zijn zeker dames die prima van geel kunnen spelen en mannen maken zich het alleen maar gemakkelijker door van rood te spelen. Blijkbaar is het toch zo gebleven dat mannen liever met vrouwen spelen en vrouwen liever met vrouwen was mijn conclusie en vandaar deze indeling.

Aangezien ik de wedstrijd van het Nederlands elftal niet heb kunnen zien heb ik mezelf ingedeeld met voetbalkenner Koos Versteeg en met supporter Herman van Gemert. Herman haakte helaas op onnavolgbare wijze af op het laatste moment waardoor we een flight van 2 vormden. Na vooraf nog even de tactiek te hebben besproken gingen we de baan in. Koos kwam wat lastig op gang en moest de nodige minnetjes noteren in het begin. Dit kwam waarschijnlijk door de slechte wedstrijd waarover ik hem lastig viel. Als voetbalkenner was hij nl zeer ontevreden over wat het was voorgeschoteld. Na enkele holes hield ik daar maar over op en hij werd een stuk rustiger en begon beter te spelen.

Toen hij trakteerde hij op een gevulde koek was bij mij ineens de koek even op. We wisten elkaar dus aardig uit ons spel te halen. Uiteindelijk na 9 holes hadden we beiden per saldo een minnetje staan en nog meer dan genoeg slagen over zodat we met vertrouwen aan Oost begonnen. Omdat we allebei zuinig op onze slagen waren hadden we bij de laatste 2 holes beiden nog 5 slagen over. Ik stond op dat moment op plus 3 dus ik had zo het gevoel dat ik nog bij de laatste 4 zou kunnen eindigen met nog 2 plusjes erbij. Als dat niet zou lukken lonkte de 7e plek had ik zo het gevoel dus ik moest wel zien die 2 plusjes binnen te halen. Het lukte en kwam ik op plus 5 uit. Niet gewonnen dacht ik maar rond de 3e of 4e plek is niet onverdienstelijk.

Het bleek uiteindelijk de 7de prijs te zijn en vandaar dat ik de opdracht mee kreeg de wedstrijd nader te analyseren?
Met plus 5 een 7de stek betekent derhalve dat er 6 beter geweest zijn en dat er meer dan 5 plusjes bij deze deelnemers zijn overgebleven. Het is werkelijk knap als je het voor elkaar weet te krijgen om met +12 te eindigen. Rob Berendsen deed het en dan verdien je ook met respect de eerste prijs. Omdat het voor mij zo ongelofelijk was heb ik even naar vorig jaar gekeken en ook toen was de winnaar niet onverdienstelijk bezig met plus 9. Heb nog met Rob aan de tafel gezeten om iets te drinken en hij was heel kalm en zei gewoon: “Het liep gewoon lekker”. Rob nogmaals van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke uitslag.

Hoewel de achterstand maar liefst 5 plusjes was waren er toch nog 4 met een plus 7. Ook geen slechte prestaties.

De winnaars

PositieNaamScore
1Rob Berendsen+12
2Henny Kuiper+7
3Jan Everts+7
4Gerrie Spronk+7
5Jos Schoot Uiterkamp+7
6Medi Holstege+6
7Wim Evers+5
Door |2021-12-06T19:01:19+01:0006/12/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie