Tegen PAR met bisque

///Tegen PAR met bisque

Tegen PAR met bisque

Wedstrijdverslag

door: Ineke van der Graaf

Zaterdag 21 november stond deze wedstrijd op het programma. “Dit is mijn kans!” dacht ik. Op de Damesdag speelden wij dit spel regelmatig maar is het afgeschaft omdat veel mensen het niet leuk vonden. Ik hou van afwisseling, dus voor een matchplay-wedstrijd of een spel, ben ik altijd wel in.

Na het lezen van de uitstekende uitleg van de Wedstrijdcommissie en nadat ik de starttijd had gecontroleerd, reed ik op de eerste koude dag naar Nunspeet en ik had er zin in. Bij dit spel mag je je handicapslagen zelf verdelen en dat is best een hele puzzel. Ik krijg 22 slagen, dus elf op de eerste negen en elf op de tweede negen holes, dacht ik. Mijn partner, die econometrie heeft gestudeerd, gaf mij een hele andere hint en die hou ik geheim natuurlijk.

De indeling met allemaal tweeballen wordt wel bemoeilijkt als er iemand niet op komt dagen en zo startten wij met een driebal als eerste flight. Ik speelde met twee mannen met handicap 10. Zulke mooie lange slagen van hen, die moesten mij wel inspireren. Bij de Turn stond ik +2 en had ik nog 15 slagen over voor mijn komende dip. Nu werd het rekenen om geen slagen over te houden.

Op Zuid 9 had ik de laatste drie slagen hard nodig om op 0 uit te komen. ‘Met +4 zit ik vast in de prijzen’, dacht ik, terwijl ik genoot van mijn warme chocomel met een heerlijk appel-kruimel-taartje, op een koud bankje. Tja, en toen Annet mij belde, dacht ik dat nog steeds. Maar er is zo goed gespeeld, dat mijn +4 goed is voor de zevende plaats en dan word je aan het werk gezet. Erik en Ronald, bedankt voor jullie rust en spannende spel en Monique gefeliciteerd met je geweldige +9!

Ineke van der Graaf

De winnaars

Plaats:Naam:Score:
1Monique Apel+ 9
2Jos Schoot Uiterkamp+8
3Ilse Nadort+7

Door |2020-11-24T09:46:09+02:0024/11/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie