Seniorennieuws

//Seniorennieuws

Seniorennieuws

In het voorjaar van 2021 ook weer nieuws van het Seniorenfront.

Eerst even terugkijkend: We hebben vanwege de Covid-maatregelen de winterfit-trainingen dit jaar helaas moeten afzeggen en het ziet er nog niet naar uit dat we dat in de komende twee maanden alsnog kunnen opstarten. Laten we maar kijken wat het voorjaar ons brengt.
Ondanks alle beperkingen – en het weer werkte ook niet altijd mee – blijft het onverminderd druk op de Senior Social Mix, zowel bij de 18-holes als bij de 9-holes wedstrijd.

We kunnen ook weer winterkampioenen noemen over de periode 1 december – 31 januari: Bij de 18-holes is Gerrit Bronkhorst winnaar met 220 punten en op de tweede plaats staan Dineke Stoker, Geb Oldenhoff en Hanneke Looijen. Ze behaalden alle drie 199 punten. Bij de 9-holes is Rien Huizer de winnaar (104 punten) met een tweede plaats voor Koos Versteeg (100 punten) en de derde plek voor Ingrid Zonnevylle (99 punten)

Vanaf 1 maart a.s. gaat het nieuwe wedstrijdprogramma van start, dat loopt in principe door tot februari 2022. Voor wat betreft de Seniorenmix zijn er een paar wijzigingen:

1. Op verzoek van het Rijk gaan we enigszins variëren met onze starttijden:
– Zo zullen we iedere eerste donderdag van de maand een “earlybird” – wedstrijd spelen, dat betekent dat dan de 18-holes al starten vanaf 9.00 uur en de 9-holes vanaf 10.54 uur.
– Op iedere derde donderdag van de maand spelen we een “lazythursday”-wedstrijd. De 18-holes starten dan vanaf 11.03 en de 9-holes vanaf 12.51. Een idee is om te kijken of men t.z.t. bij de horeca kan inschrijven voor een ‘seniorenhap’ na afloop.
– de andere weken starten de 18-holes om 10.00 en de 9-holes om 11.48.
Let dus op de starttijden wanneer je reserveert, vroeg of laat kan een relatief begrip zijn!

Er zijn voor de 18-holes wedstrijd in principe 36 deelnemers gepland en voor de 9-holes 24 deelnemers. Het zal niet altijd lukken om (alle) over-inschrijvingen te honoreren, maar we gaan ons best doen. Een en ander hangt samen met de drukte in de baan (en die is het afgelopen jaar flink toegenomen.)

Nog even een tip voor een goede doorstroming in de baan: Wanneer er tussen jullie en de flight voor je meer dan 300 meter ruimte is en achter je lijkt een file te ontstaan kun je een paar dingen doen: sneller spelen, even oprapen en aansluiting zoeken of de flight achter je even voor laten gaan. Je helpt jezelf en anderen daarmee van de nodige ergernissen af.

2. Op de laatste donderdagen van april, juni, augustus, oktober, december en februari (onze periode-afsluitingen) gaan de 18-holes in twee lussen spelen en de 9-holes daar gelijk achteraan. Hierdoor wordt het mogelijk dat iedereen tussen 14.15 en 15.15 uur binnen is en als het allemaal weer mag kunnen we dan een gezamenlijke prijsuitreiking plannen en de befaamde borreluurtjes voor Senioren weer in ere herstellen.

3. Vanaf 1 maart gaan we weer een financiële bijdrage vragen van twee euro per deelnemer per wedstrijd. Die inkomsten gebruiken we voor prijsjes en voor de traktaties tijdens de borreluurtjes. Er is een speciale betaalautomaat aangeschaft, waardoor het mogelijk wordt om via een betaalkaart (contactloos) te betalen. We roepen iedereen op om dat ook zo veel mogelijk te doen, zodat we het contant geld circuit kunnen afbouwen.

4. Vanaf 1 maart geldt het WHS-handicapsysteem, meer informatie daarover vinden jullie op de website. Dit houdt tevens in dat vanaf dat moment ook de Senior Social Mix een qualifying wedstrijd wordt. Naast het invoeren van de kaart via de Proware-app wordt aan iedereen gevraagd om de kaart ook in te leveren in de wedstrijddoos. (Wanneer je je uitslag thuis wilt invoeren neem dan even een foto.)

Wij hopen dat we toch over niet al te lange tijd – en zoveel mogelijk voorzien van antistoffen – weer over kunnen gaan tot het gewone normaal (3-ballen, samen koffie drinken e.d.).
Tot dan toe: Blijf voorzichtig en gezond !

Mede namens Herma, Patricia, Medi, Marya, Jan, Ronald en Haye,

Jaap van Petegem
– seniorencommissie –

Senioren Commissie

Door |2021-02-27T09:33:13+02:0027/02/2021|Categorieën: Senioren|0 Reacties

Geef een reactie