Senior Social Mix

//Senior Social Mix

Senior Social Mix

Wedstrijdverslag

door: Koos Versteeg

GEKLEURDE GOLFBALLEN

Na een aantal jaren businesslid te zijn geweest op het Rijk van Nunspeet, ben ik na mijn pensionering lid geworden van Golfvereniging De Verwaeyde Sandbergen.

Ik schrijf mij regelmatig in voor de Heerendagwedstrijd op woensdag en sinds medio 2019 heb ik mij een aantal keren ingeschreven voor de Senior Social Mix wedstrijd op donderdag. Het zijn twee golfwedstrijden met een totaal verschillend concept. Meedoen is belangrijker dan winnen. Deze uitspraak is van Pierre de Coubertin, een Franse historicus, pedagoog en grondlegger van de Olympische Spelen en dat concept vind je zeker terug in de SSM wedstrijden. Deze wedstrijden worden door diverse leden met een gedreven teamgeest onder leiding van Jaap van Petegem met succes georganiseerd.

Winterklassement
Op 14 november zat ik in de flight met Daat Huizer. Beiden hadden we de vorm van de dag en ik eindigde met een score van 20 stableford punten en Daat met 15 stableford punten. Ik wist toen nog niets van een klassement. Het sociale aspect van deze SSM wedstrijden vind ik ook veel belangrijker dan het winterklassement of welk klassement dan ook. Ik was dan ook verrast dat op donderdag19 december na de laatste wedstrijd van het winterseizoen ik op de eerste plaats met 72 punten eindigde. Ik kreeg uit handen van Jaap van Petegem een prachtige blauwe golfbal als winterkampioen. Deze prijs ligt tot op heden op mijn bureau te pronken. De basis van het succes is misschien wel de Winterfit training van Brian Gee en Patrick van der Meijden.

Nieuwe start 2020
Op 9 januari startte de nieuwe serie SSM wedstrijden over de periode januari en februari. Prachtig om te zien dat het aantal inschrijvingen aan deze wedstrijd sterk toeneemt. Een teken dat het concept aanslaat. De start was goed en op de eerste speeldag direct al een score van 20 stableford punten neergezet. Mijn grote rivale Anneke Schipper nam daar geen genoegen mee en eindigde met 21 stableford punten. Op 20 februari golfde wij op de Zuid-lus en op hole 5 de lange par 4 lag ik met 2 slagen op de green en maakte de hole af met een birdie. Op 27 februari was de laatste wedstrijd over de periode januari en februari en eindigde ik met 71 punten op de eerste plaats en kreeg een oranje golfbal. Voor de birdie op 20 februari ontving ik van Jaap van Petegem een gele golfbal.

Normaal golf ik met Gallaway, Nike of Pinnacle golfballen en die zijn allemaal wit. Sommige zijn met een logo bedrukt en sommige zonder logo. De gekleurde blauwe, gele en oranje golfbal daar is met de hand een tekst opgeschreven en zijn een waardevolle herinnering aan plezierige golfmomenten. Die unieke golfballen bereiken niet mijn golftas en blijven op mijn bureau pronken.

Door |2020-03-02T15:36:37+01:0002/03/2020|Categorieën: Senioren|1 Reactie

Eén reactie

  1. frans 3 maart 2020 om 15:48 - Antwoorden

    Wij wisten allang dat Koos een topper is.
    Captain team Oliebollengolf
    Hillegom
    Van harte gefeliciteerd

Geef een reactie