Senior Social Mix Chambles

/, Wedstrijden, Wedstrijdverslag/Senior Social Mix Chambles

Senior Social Mix Chambles

Wedstrijdverslag

door: Anneke Schipper

De weersvoorspellingen voor deze dag waren zachtjes uitgedrukt niet om over naar huis te schrijven. Er was maar één bui voorspeld, maar wel één van vijf uur lang! Afijn, ik had me opgegeven voor deze wedstrijd en weer of geen weer, dan heb ik als motto: gaan! Achteraf hadden we met de 9 holes nog redelijk weer.

Bij de inschrijftafel lagen vele ‘balletjes’ voor alle periode winnaars van de afgelopen twee periodes, de Winter ’20 – en de Lente ’21 kampioenen. Altijd weer een hele verrassing als je daar bij zit.

Om 12.06 uur verzamelde onze flight met Tera, Daan en Tiny, op zuid-1. Voor zover wij elkaar niet kenden, werd er kennis gemaakt en mocht ik de spelregels van deze Chambles wedstrijd uitleggen. De drang binnen het team om te beginnen was groot.

Wij speelden in teams van 4 personen. Alle spelers van het team slaan op elke hole af. Het team kiest de beste bal om verder te spelen. Vanaf dit punt speelt iedereen individueel stableford met zijn of haar eigen bal en worden de twee beste scores per team genoteerd. De afslagen waren wisselend van de oranje, rode, blauwe of witte tee, een verlaat Koningsdag tintje, en door vlaggetjes aangegeven. De Playing Handicap was voor iedereen van blauw.

We begonnen zoals gezegd op zuid-1 op blauw en dit was voor elke flightgenoot enigszins onwennig, omdat het voor allen een nieuwe positie was om hier af te slaan. De tactiek werd besproken en we probeerden te profiteren van de lange afslag (als deze recht was 🙂 van Daan, om vanaf dat punt de tweede bal te slaan. Onderling werd er enthousiast overleg gepleegd om bij sommige holes wat extra risico te nemen, want de twee beste scores moesten immers genoteerd worden. Andere clubs dan “normaal” werden uit de tas gehaald en gebruikt, met of zonder het gewenste resultaat! Vooral bij het afslaan van de witte tee, ziet de baan er ook heel anders uit als bij het afslaan van rood, maar het gevoel om even pro te zijn voelde wel goed! (Haha)

Als team voelden we elkaar goed aan en werden er best wel goede scores gehaald en werd er zelfs een enkele birdie gemaakt! Na zuid-9 te hebben uitgespeeld, en inmiddels een lekker saucijzen- of kaasbroodje te hebben genuttigd, maakten we de score op van 60 punten, zonder te weten of dit nu goed of slecht was. Wat een spanning!

Nadat alles scores waren geteld, bleek ons team de eerste prijs in de wacht te hebben gesleept! Wat een verrassing! Compliment aan ons winnende team, Tera, Daan en Tiny voor het samenspel en de eenheid binnen het team. Ook dank aan de organisatie van deze golfdag, Jaap en Medi. Het was een goed georganiseerde middag met een leuke attractieve spelvorm, die zeker voor herhaling vatbaar is!

Periodekampioenen Winter ’20-‘21

De winnaars

9 holesTeamScore
1Anneke, Tera, Daan, Tiny60
2Erica, Margreeth. Jan, Els53
32Koos, Roos M, Daat, Nita53
4Rien, Roos vG, Rita, Monique50
5Bertie, Marieke, Henny, Jon47
6Ineke, Eddy, Annie, Patricia46
7Ronald, Tineke, Haye, Jaap45
8Ingrid, Jacqueline, Ton30
18 holesTeamScore
1Henk, Henny, Dieneke, An118
2Bertus, Rob, Hanneke, Jolijn112
3Hans, Jan, Gon, Wil111
4Wim, Henk, Ankie, Lyda109
5Carlie, Henk, Loes, Margriet108
6Tineke, Rick, Leo, Hildeke106
7Get, Gerhard, Kees, Berty 104
8Peter, Leo, Annemarie, Marya102
9John, Jan, Lies101
10Gerrit, Jan, Gerrie, Annette99
11Rob, Marijke, Anton, Betty90

9 holes:
1. Rien Huizer
2. Koos Versteeg
3. Ingrid Zonnevylle

18 holes:

1 – Gerrit Bronkhorst
2 – Dineke Stoker
2 – Geb Oldenhof
2 – Hanneke Looijen

Door |2021-05-03T18:41:34+01:0003/05/2021|Categorieën: Senioren, Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jaap van Petegem 4 mei 2021 om 09:10 - Antwoorden

    In de tekst is weggevallen dat we ook de lentekampioenen hebben gehuldigd:

    9 holes: 1e Anneke Schipper ; 2e Tera Arendsen ; 3e Rien Huizer
    18 holes: 1e Leo Postma ; 2e Dineke Stoker ; 3e Jan van Rooijen

    Alle prijswinnaars ontvingen de felbegeerde Seniorenbal.

Geef een reactie